Megvan a 8x8-as tender megvalósíthatósági tanulmánya!
https://www.mosr.sk/data/files/4664_tudia_uskutocnitelnosti_obstarania_bov_8x8.pdf
124 oldalon (!) minden megvan, amit el lehet képzelni - árak, konfugurációk, technikai paraméterek. Nem csodálkoznék, ha ez egy ideig haditechnikai alapanyag lenne. A slovák gépágyúk (GTS-30/A és GTS-30/N) paraméterei is ott vannak.
A legtobb pontot a Patria AMV xp 8x8 kapta.
Erdekesség - a cseh Pandur csak STANAG 2 és a románok nem jottek el a lovésztesztekre.
Ja, és az amerikaiak csakugyan Strykert ajanlottak ... pedig anyira szerettem volna a SuperAV-t ...
Kellemes bongézést!
Gyorsan belefordítóztam a követelményekbe és nekem úgy tűnik, hogy
1, Úszóképesek előnyben, de nem zárják ki akkor sem, ha nem tudja teljesíteni. (Csak épp nem nyerhet, mert KKE csatákra készülnek fel és Felvidéken megy néhány patak, jó lenne nem fennakadni, amikor a hidakat rakétával szétcsapják.)
2, Alap kaszninak STANAG3-at kell hoznia, de olyat fognak választani, ami moduláris páncéllal minimum STANAG4-ig pótpáncélozható és ez terepen szerelhető.
3, Nem kifejezetten elvárás a 120-as ágyú, de a versenyző típusoknál felírták. Szóval nyitva hagyták ennek a lehetőségét is.