https://korkep.sk/cikkek/mindennapj...-nem-artana-ha-visszafogottabban-nyilatkozik/
Naď miniszterre nagy hatással vannak a Facebook bejegyzések
:
"Tárcavezetőtől viszonylag szokatlan, hogy utcai stílusban, nyílt provokációval hergelje követőit, illetve az oroszbarát felhasználókat: „Üzenet az orosz trolloknak, árulóknak, 5. Kolóniának: Aktivitásaitok intenzitásából, amit az oldalamon az Ukrajnának küldendő S-300-as rendszer ellenzéseként kifejtetek, úgy látom, hogy nagyon ég a talaj a lábatok alatt. Minél aktívabbak vagytok, annál helyesebbnek tűnik számomra, odaadni nekik (szerk. megj. az ukránoknak az S-300-as légvédelmi rendszert.) Csak gyerünk, csináljátok!“
Nálunk ilyenek irányítják az országot.
Tudnál fordítani felvidéki magyarról anyaországi magyarra? Semmit nem értettem meg az egész szövegből.
1, Mi az, hogy csináljátok csak, minél jobban aktívok az orosz-párti trollok, annál biztosabb vagyok a döntésemben? Ilyet nincs értelme mondani. Lehet csak nálunk volt túl sokáig a NER, de ha valamit eldöntök politikai vezetőként, akkor az asztalra csapok és az lesz... mert kiszámoltam matematikailag és ezt kell csinálni. Ha nem vagyok biztos a döntésemben, akkor az asztalra csapok és azt mondom, hogy ez lesz, mert ezt okos emberek kiszámolták.
Sosem sejtetek olyat, hogy az ellendrukker, hozzá nem értő fanok megnyilvánulásai bármiben, a legcsekélyebb mértékben befolyásolja azt, hogy megteszem-e az ország szempontjából helyesnek ítélt lépéseket.
Ha még magabiztosabb vagyok és elcsépeltnek érzem az ez lesz, mert kiszámoltam dolgot, akkor kiírom népszavazásnak és egyértelművé teszem, hogy semmi elképzelésem, kidolgozott ötletem nincs arra, hogy mit csinálnék, ha nem ezt. Mint mi például a migrációs népszavazáson vagy a britek az EU-ban maradásról kiírt referendumon, mikor már tagjai voltak az EU-nak.
2, Mi a fenének ennyit rugózni az Sz-300-ason, hogy akkor most azok helyett jön Patriot vagy nem azok helyett. Nem a Szlovák Fegyveres Erőké lesz. Romániában sem értettem a nemzeti büszkeséget, hogy mások megvédenek minket magunk helyett, erre nagyon büszkék. Arra én is azt mondom, hogy büszkék lehetnek majd, amikor megérkeznek az F-16Viperek meg amikor a két mostani páncélos tender végig fut és ott lesz a kezükben a kész, új fegyver.