Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Tök mindegy, milyenre festik. Nincsenek hozzá modern fegyverek, így meg csak célgépnek jó.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Sorold a modern légiharc rakétákat. De olyanokat, amik vannak is a csapatoknál.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 455
84 429
113
gacsat

szerinted egy vadászbombázó fegyverzete csak légi harc rakétákból áll(azt meg sem említem,hogy az elmúlt 20 év háborúiban az esetek 99%-ban nem használtak légi harc rakétát).

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 766
113
Én úgy tudom, hogy az elmúlt évek légi háborúiban, ahol történtek is lelövések a trend az, hogy a rakéták egyre inkább háttérbe szorítják a gépágyút.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Nem. Egy vadász repülőgép első számú fegyverzete. Különben az okos bombákkal is le vannak maradva. Kb két éve mondta a nagyvezérük, hogy "csak nappal tudnak kimenni bombázni, és akkor sem találnak el semmit." Valami beloruszokkal közös óriás hadgyakorlat után mondta valamelyik vezér, be is linkeltem akkor.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 455
84 429
113
Mackensen

Én háborúkról beszéltem az összesről nem pedig arról amiben volt légi harc.

A semminél azért egy kicsit pontosabbak lásd grúzia.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 766
113
Naigen de itt mintha arról lenne szó, hogy nincs hozzájuk modern repülők elleni fegyverzet, nem az, hogy ne lenne hozzájuk modern fegyverzet, amivel bombázni lehet.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 756
66 562
113
Ez a tarkabarka valójában a légifölény szürke és kék, a sötét grafitszin pedig jól áll az F-15E-nek, K-nak meg SG-nek, de nem ezeknek, mivel fontos kritérium, hogy ha már grafitszürke, akkor ne legyen közben éles kontúr mentén világoskék is.

El kell fogadni, hogy ez a klasszik háromtónusú szín a jó. Vagy az ami az F-35-ösöknek van, de akkor az már majmolás lenne.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 455
84 429
113
Allesmor Obranna

Az utolsó mondatod tökéletesen kezdődött aztán tönkretetted! :)

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 571
85 045
113
Itt a 04-es.
bMEdf.jpg

tTjwv.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 571
85 045
113
Ezek voltak a 8. és 9. idén legyártott és átadott gépek. Ezenkívul még 5 gép készen van Irkutszkban, ezekkel a repulési teszteket végzik. Osszesen 14 gép lett legyártva és lesz átadva idén, ezzel teljesítve a 2013-as állami megrendelést.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 143
2 213
113
boki
Neked van olyan fotód, amelyiken valamelyik Szuhoj variáns valamilyen irányított bombát, vagy rakétát (nem levegő-levegő) old? Nem nagyon látni precíziós fegyvereket csak a statikus soron.

M

molnibalage

Guest
Van olyan videó valahol, ahol Szu-24M lézeres KAB bombát használt. H-29-es indításról is van videó.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 455
84 429
113
molni

BVR harcra mennyi ideig tart felkészíteni a pilótákat ha minden feltétel adott és mennyire lehet csak a szimulátorokban ezt elvégezni?

M

molnibalage

Guest
molni

BVR harcra mennyi ideig tart felkészíteni a pilótákat ha minden feltétel adott és mennyire lehet csak a szimulátorokban ezt elvégezni?

Hááát.... Én csak műkedvelő laikus vagyok, de egyes szélsőséges vélemények szerint, ha nincs erőforrás korlát, akkor 1,5-2 év alatt 0-ról combat ready pilótát lehet csinálni, ha szétrepüli a seggét. Persze nem ő lesz a világ legfaszább és legtapasztaltabb pilótája, de képesség az már lesz, ami alkalmazható.

A kérdés az, hogy mit tekintesz alapnak? 0 órás pilótát? Vagy ey MiG-21 ---> MiG-29 átképzést? Egy F-16A ---> F-15A átképzést...?

A kérdés igen képlékeny és nehez megválaszolható. A BVR harcászat nagy része ma is becslés, mert a HMZ és DLZ meghatározásában annyi bizonytalanség van, hogy mindörökké csak becslés marad. A BVR harc nagy számok esetén közelít kicsit a szerencsejátékhoz is...