Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 020
86 813
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Van benne egy érdekes komment:

Azt írták erről, hogy a kínai pilóták kiképzése végett érkezett Zsukovszkijba az egyik Szu-35. Egyébként is, ha valamilyen müszaki hiba lenne akkor Komszomolszk na Amure-ba a gyártóhoz repült volna.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
5 040
113
Azt írták erről, hogy a kínai pilóták kiképzése végett érkezett Zsukovszkijba az egyik Szu-35. Egyébként is, ha valamilyen müszaki hiba lenne akkor Komszomolszk na Amure-ba a gyártóhoz repült volna.
Nem beszélve arról, hogy ha a "szokásos orosz minőségi problémákról" lenne szó, akkor az nem csak egy gépet érintene.

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Mit értesz F-35 hivatalos honlap alatt?
Mit értesz F-35 hivatalos honlap alatt?

Nos, először is a Locheed Martin-nál találsz egy olyan honlapot, ami a következő: www.f35.com, itt az about/cost oldalon a 2016-os számok vannak fenn (db és ár), másodszor a Wikin f35 procurement oldalon találsz adatokat. Azért nézd meg mindkettőt, mert a 2016-os számok passzolnak, tehát a beszerzési/eladási árakról a wiki a Lockheed hivatalos nyilvános adatait használja. Az f35.com honlap elég jól néz ki, és az épp aktuális fejlesztésről is ad infót. A többieknek bocs a Szuhoj oldal off-jáért, tényleg elnézést....

M

molnibalage

Guest
Nos, először is a Locheed Martin-nál találsz egy olyan honlapot, ami a következő: www.f35.com, itt az about/cost oldalon a 2016-os számok vannak fenn (db és ár), másodszor a Wikin f35 procurement oldalon találsz adatokat. Azért nézd meg mindkettőt, mert a 2016-os számok passzolnak, tehát a beszerzési/eladási árakról a wiki a Lockheed hivatalos nyilvános adatait használja. Az f35.com honlap elég jól néz ki, és az épp aktuális fejlesztésről is ad infót. A többieknek bocs a Szuhoj oldal off-jáért, tényleg elnézést....
De hol találok rajta F-16-os árat és melyik változatra vonatkozólag...?

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Félreérted. Az F-35 Lot árakat könnyű visszakeresni. Én azt hittem, hogy itt F-16 és SH árakról van szó. Ezért nem is értettem, hogy mit akarsz az F-35 oldallal.

OK Sajna az f16 nem a most épp kedvenc projektje a Lockheed-nek, ráadásul a gyártó sor áttelepítése miatt vagy 2 évig nem lesz új gép sem. Azt nem tudom hogy az f16V-re átépítéshez kell-e a gyári szerelő sor..... innentől az árak az új építésű gépekre egy darabik nem léteznek.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 020
86 813
113

• Tetszik
Reactions: fishbed

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 020
86 813
113

• Tetszik

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Egy jenki szaki szerint a szu-35 semmit nem bizonyított Szíriában mivel nem harcolt más nyugati gépek ellen.
Hát ezt korábban írtam én is

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Egy jenki szaki szerint a szu-35 semmit nem bizonyított Szíriában mivel nem harcolt más nyugati gépek ellen.
Hát ezt korábban írtam én is
Ez így is van. Mint ahogy nem bizonyított semmit sem a Raptor sem, hiszen ugyanúgy ott volt és nem harcolt semmilyen orosz - sőt más típus - ellen sem. De szerintem jobb is így nekünk ...

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Mint ahogy nem bizonyított semmit sem a Raptor sem,

Nem is kellett és szükség sem volt rá. De meg mutatta hogy SDB bombát dobott és kész
Az f-15 már bizonyított .És ha az f-15 összecsomagolta x évvel ezelőtt az orosz gépeket akkor a mostani AESA radaros meg AIM-120C7 f-15 mit tenne velük? Az f-22 jobb ha nem is számítjuk.
A témára vissza térve orosz gép még nem ért el nyugati gép ellen légigyőzelmet.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 020
86 813
113
ez nem az a repülő ezred, aminek eddig az Algériai exportból visszadobott MiG 29 gépei voltak???

Az. Tavaly kezdték az SzMT-k cseréjét. egy teljes századot(12 darab) kompletizáltak Szu-30SzM-el.Az idei első kettő már a második század gépei, év végéig még 10 darab SzM érkezik és komplett lesz a második század is.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 953
68 080
113
És mit kell tudni erről a 14. Gárda vadászrepülő ezredről? Na mit?
Anniyt segítek, hogy az ezred életének van egy igencsak jelentős magyar vonatkozása is.
;)

• Tetszik