Én amúgy értem, mint mond boki, de tartok tőle, a trükk a 2013-as évszámban van.
Amikor én azt mondom 2013-as gépek, én a 2013 tavaszáig átadott 05-12-es gépekről beszéltem, amelyek közül a 07-es pl a nyár elején még Párizsban is repült (meg ugye Moszkvában később)
Namost volt itt egy 2013 decemberi 12 gépes átadás is, ami mellesleg betervezett átadás volt, ennek a szériának a készülő példányait fotózták le még az ősszel.
Aztán kiderült, hogy egyrészt ez csak két új gép, a többi decemberben átadott (illetve át nem adott) gép pedig nem más, mint a márciusi sorozat amit visszahívtak.
Boki azt írja, hogy most azért van vadiúj 01-12 sötétszürke gépsorozat piros számmal, mert ezek már a harcoló alakulathoz került 12 darabos kontingenst alkotják.
Ezzel nem is vitáznék, mert nem tudom cáfolni, azonban számomra sanszos, hogy szó sincs 01-12 vadiúj és tökugyanúgy kinéző gépsorozatról, hanem csak a márciusi "ifjakat" buherálják. Akkor viszont nincs 12 gép se. Csak nyolc vagy tíz. És összesen.
Gyanítom, hogy éli életét az állami bürokrácia. A márciusi gépeket ugyanis tényleg nem adta át senki se nagy csindradattával, hanem azok egyszerűen csak megjelentek Zsukovszkijban és Aktyubinszkban és elkezdtek velük repülni. Igy logikus, hogy nekik is jár a szép protokoll esemény.
A másik pedig, hogy a papír sokmindent elbír, igenis át lehet adni 12 gépet úgyis, hogy az csak 4+4+2, jön, megy, éppen építik.