Egy komment a cseh fórumról:
Excelent 13:42 23.10.2022
"Ez nekem furcsának tűnik - a fotók szerint eléggé égett, és ez üzemanyag nélkül nem megy, másodszor pedig, ha a pilóták eszméletlenek lennének, ideje lenne lelőni őket lakatlan föld felett és ne hagyják "leszállni" a városban. És mindenekelőtt az a véletlen, hogy pont a városban esett, amikor körös-körül erdők vannak..."
Senkit se lőnek csak úgy le, pláne nem áll elsőfokú készenlétben pont lőtávon belül egy légvédelmi alakulat, hogy tüzet nyisson egy gyári berepülésen levő saját gépre.
Nekem inkább a sztori többi része furcsa, legalábbis az eddigiek szerint.
Adott egy berepülésen levő gép, amivel megszakadt az összeköttetés. Tehát sanszosan egyenes vonalban repül. Vagy nagy ívben köröz. Mivel a gyári bázisreptere közelében zuhant le, gondolom, inkább az utóbbi, tehát valami nagy magasságból induló enyhe süllyedő spirálról lehet szó. Kezdetben, ami majd átmegy meredek zuhanásba.
Vagy, ha egyenes vonalú a repülés, akkor annak a hazavezető kurzusa kellett, hogy legyen.
Ugyanis a már leszállt gép, közel kiürült kerókészlettel nem tudom, hogy miképp tudott volna újra felszállni és utolérni, hogy ellenőrizze. Csak úgy, ha a meghibásodott gép egyértelműen a közelben volt.
Bár így is értelmetlen felelőtlenség egy kifogyasztott gépet a levegőbe emelni és egy problémából rögtön kettőt csinálni. Max, ha a pilóta - talán érzelmi okokból - maga dönt a személyes vizuális ellenőrzésről. De így ha az ő készlete is a levegőben fogy ki, az rögtön két gépveszteség.