Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

molni

Arra gondoltam konkrétan,hogy egy orosz pilóta aki eddig R-27-re kapott kiképzést átül egy olyan gépbe ami már R-77-tel van felfegyverezve.Ez a váltás mennyi időbe telne?

Konkrétabban pl eddig egy alap MIG-29 9.13-al repült ezentúl viszont egy MIG-29SMT-vel fog.

Elméletileg nem sok, hiszen a BVR harc alapjait ismeri és az AIM-120-ra való felkészítés során képben van, hogy mivel jár az új eszköz.

A BVR harc során a sakktáblán való koordináció az, ami zizis, ha nincs data link sem AWACS, fejben kell összerakni a helyzetképest korlátozott szóbeli infók és gyors elavulás mellett. Akkor nagyon hardrocre a feladat. Ha 4-8 gépes data link vagy AWACS és gép között van, az már nem rossz. Mindig a dolog minősége a kérdés. Nagyságrendileg 1 évnél nem hosszabb az idő, ha párosul mellé gyakorlás. A szinten tartás azonban megint egy más kérdés...

boki
Neked van olyan fotód, amelyiken valamelyik Szuhoj variáns valamilyen irányított bombát, vagy rakétát (nem levegő-levegő) old? Nem nagyon látni precíziós fegyvereket csak a statikus soron.
Ne felejtsük el Dudajev szaxerű kinyírását. Az már vagy 20 éve volt. Itt a rendszeres használatban levő cuccok hiányáról lenne szó.
http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2011/04/20/14132.shtml

<blockquote rel="gigabiga">boki
Neked van olyan fotód, amelyiken valamelyik Szuhoj variáns valamilyen irányított bombát, vagy rakétát (nem levegő-levegő) old? Nem nagyon látni precíziós fegyvereket csak a statikus soron.
Ne felejtsük el Dudajev szaxerű kinyírását. Az már vagy 20 éve volt. Itt a rendszeres használatban levő cuccok hiányáról lenne szó.
http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2011/04/20/14132.shtml

</blockquote>

Az a rakétát , amelyik bemérte Dudajev telefonját ,az amerikaiak (Clinton) adták az oroszoknak (Jelcinnek).

Rakétát biztos nem, max. a bemérő technikát, és a bemérés helyére ment a csapásmérés meglevő fegyverzettel. Erősen kétlem, hogy valaha létezett volna olyan rakéta, ami egy mobilteló jele alapján vezetné magát célra...

molni
Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy mibol áll egy rakéta....

http://en.wikipedia.org/wiki/Dzhokhar_Dudayev#Death_and_legacy
Itt nem írnak semmi ilyesmiről. Az oroszok nem közöltek részleteket.

Egy jó kép.
id125878

A BVR-hez kapcsolódóan, nem tudom igazából hogy csinálják, de szerintem az adott rakéta gyártója tudna annyi tesztet végezni ami alapján lehet kellően pontos DLZ-t programozni. Valószínű, hogy ebből sose derülne ki semmi a külföldiek számára, mert majdnem minden export gépet valamilyen szinten butítanak. Viszont az, hogy az ellenfél fegyvere mire képes, az maximum becslés.

A BVR-hez kapcsolódóan, nem tudom igazából hogy csinálják, de szerintem az adott rakéta gyártója tudna annyi tesztet végezni ami alapján lehet kellően pontos DLZ-t programozni

Nem, nem tudna. Vagy pontosabban az, amire gondolsz, az megvan, hiszen a DLZ és NEZ számítás része az, hogy a rakéta kinematiakai paraméterei hogyan alakulnak indítás után. Csakhogy nem csak ebből áll a számítás.

Ugyanis a DLZ és a NEZ brutális mértékben függ attól, hogy a célpont mit fog csinálni és az, hogy mire képes a gép. Ezt meg nem tudják sem megjósolni, sem megállapítani. Senki meg nem mondja, hogy a közeledő gép típusa pontosan mi, milyen konfigban, mekkora tüzelőanyag szintje van és azt, hogy mikor gyorsít, mikor emelkedik vagy hogy mit fog csinálni. Ezért marad mindig csak becslés a dolog.

Egyetértek. Én alapvetően arra gondoltam, hogy egyszerűen hiányosak vagy ismeretlenek az adott fegyver indítási paraméterei, attól függetlenül, hogy a másik mit csinál. Ezek szerint rosszul gondoltam, kösz, hogy kijavítottál.

Tegnap a Domna-i légibázison felszálltak a Szu-30SM gépek.
http://visualrian.ru/ru/site/gallery/index/id/2333161/context/%7B%22feature%22%3A%22362489%22%7D/#2333161

A PAK-FA most kapott szürke festést ezek meg megint a régi mintát kapták. Hamarabb elfogyott volna a szürke festék vagy mikor milyenre sikerülnek? Nem tud az ember egy makettet lefesteni, mert holnap már máshogy néz ki a gép. Lehet írni kéne az oroszoknak, hogy döntsék már el mi lesz :D

therob

Inkább felgyújtanék egy makettet minthogy arra a sötétszürkére fessem(kivéve MIG-29UB mert annak nagyon jól állt BÁR nem sötétszürke-világoskék hanem sötétszürke-szürke a színe)...