Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

Úgy néz ki egyhamar nem lesz orosz-kínai megegyezés a Szu-35 ugyben. A kínaiak " kínaizált" változatot szeretnének az oroszok erre nem hajlandoak.

Majd észbetartjuk és megisszuk valamikor:)
Egyébként mi az a "kinaizált" verzió?

Rendben. :) Kínai elektronikát akarnak a gépbe, kínai fegyver integráciot, meg hasonlo.

Ha kínai elektronika és kínai fegyver menne a géphez, akkor alíg marad valami az eredetiből.
A hajtóműveket külön is megvehették volna.
És ez miért nem jó az oroszoknak? Ha attól félnek, hogy lekoppintanak dolgokat, akkor a sajátjukat nem másolhatják le.

Mackensen

A gép egyes elemei 5.gen. gyártástechnológiával készültek...

Az szerintem néhány új fejlesztésű anyag lehet (ötvözet, kompozit). Azt meg hiába veszed meg, attól még nem lesz meg hozzá a tehnológiád.

Mackensen

Elkezdik vizsgálgatni ahogyan szokták és valami majd csak kisül belőle lásd hajtómű.

Tuladonképpen, ha kínai berendezéseket raknának a gépbe, már odaadhatják a teljes tervdokumentáciot is , persze nem ingyen. :)

Dudi, te most mit nem értesz? A hajtóművet elvitték Kínába és felajánlották megvételre a kínaiaknak és azok nem vették meg.
Ezek szerint max a sárkányszerkezet maradt ami érdekelhetné őket.

Mackensen

Te nem érted amit írtam.Arra írtam a hajtóművet,hogy azt is úgy próbálják másolni(nem feltétlen oroszt)hogy vizsgálják a meglévők tulajdonságait és próbálnak valami hasonlót összehozni,nem sok sikerrel.

Ha olyan nagy a gond, miért nem veszik meg az orosz hajtóművet?

Mackensen

Mert gyártani szeretnének valami értelmeset...Nem akarnak függeni senkitől ilyen alapvető dolgokban(ennek ellenére persze vettek egy halom orosz hajtóművet).

Indonézia rábólint, hogy érdekli a Szu-35, de ez a gép azért nem az a gép, azaz, ez már nem Szu-27SzK, vagy Szu-30MK. Az árszabás is nyilván magasabb lesz, hiszen mint első külföldi vevő, a takarítónő alkoholista férje szakadt Ladájának szervízköltségét is rájuk vernék.

Nem lennék meglepve, ha végül ebből is Gripen lenne.

Mack: Én anno ezért nem tartottam valószínűnek az egészet. kb a hajtomű ami kell.

130132.jpg