Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

A Szu-27Sz különféle változatainak aránya hogyan változott az elmúlt kb. 15-20 évben?

45 SzM és 21 SzM3 van szolgálatban, illetve még 3 SzM3-at át kéne adni 2018 év végéig(lenne 24) így fejből .

Visszatérve a Szu-35Sz-hez-76 darab van az orosz légierőnél, még 22 darab lesz átadva 2020 év végéig. Így összesen a 98( megrendelt) darab lesz.

Ha rendelnek még Szu-35Sz-t (szerintem igen) csak 2020-ban írják alá az újabb megrendelést.

Kizárt dolog
Gondolni kéne a szu-30sm modernizációjára is :cool: .Abból is már 114 darab lesz januárig szóval lenne mit modernizálni ;)
Tudom uncsi : TGP HMD új gen rakáták .Szóval nem kell már oda több szu-35 hanem azokat kéne már tuningolni .

Én sokkal jobban szimpatizálok a SzU-35 repülőgéppel, mint a SzU-30SzM variánssal. A 30-ast exportra szánnám a modernizálás után, a 35-öst a saját légierőnek, minimum 300 db-ig.

• Tetszik
Reactions: zsolti
A Szu-27Sz különféle változatainak aránya hogyan változott az elmúlt kb. 15-20 évben?
Már mindenki megválaszolt mindent, én még azért megemlékeznék a pár századnyi(?) aktív Szu-27Sz-ről (P-ről?), illetve UB-ról is.
De ezek már tényleg csak "játszós" vasak, pont mint a MiG-29-esek.
Bár még tavaly előtt is nagyjavítottak Szu-27P-t, Szu-27P standard szerint. És nem külföldi vevőnek.

Lásd Izrael példáját.

Mivel most jelentek meg az 5 gen gépek így most azokat hozzák majd előtérbe ott. Sőt ! Ott van a legtöbb f-35 is hadrendben a jenkiken kívül.
Hamarabb meg lesz nekik az a 100 db f-35 mint az oroszoknak 50 db su-57.

Nem kell mindenhová, mindenre a nagyon drága vadászrepülőgép.

Ami van már nekik su-30sm + su-35 bőven elég precíziós bombázgatni .Sőt a közeljövő bombázói arról fog szólni hogy f-35 + SDB II, j-20+TL-20 :)

Mivel most jelentek meg az 5 gen gépek így most azokat hozzák majd előtérbe ott. Sőt ! Ott van a legtöbb f-35 is hadrendben a jenkiken kívül.
Hamarabb meg lesz nekik az a 100 db f-35 mint az oroszoknak 50 db su-57.
Most rendeltek még két századnyi F-15-öt pont azért, amiről ghostrider beszél.

Ami van már nekik su-30sm + su-35 bőven elég precíziós bombázgatni .Sőt a közeljövő bombázói arról fog szólni hogy f-35 + SDB II, j-20+TL-20
A világ legnagyobb területű országáról beszélünk, 300 korszerű gép kevés oda.

45 SzM és 21 SzM3 van szolgálatban, illetve még 3 SzM3-at át kéne adni 2018 év végéig(lenne 24) így fejből .

Visszatérve a Szu-35Sz-hez-76 darab van az orosz légierőnél, még 22 darab lesz átadva 2020 év végéig. Így összesen a 98( megrendelt) darab lesz.
Sima Sz repül még valahol? Az SzM és SzM korszerűsítések műszaki tartalma nagyjából mi volt?

Már mindenki megválaszolt mindent, én még azért megemlékeznék a pár századnyi(?) aktív Szu-27Sz-ről (P-ről?), illetve UB-ról is.
De ezek már tényleg csak "játszós" vasak, pont mint a MiG-29-esek.
Bár még tavaly előtt is nagyjavítottak Szu-27P-t, Szu-27P standard szerint. És nem külföldi vevőnek.

Igen, sok régi változat repül még. Mellékelve a századok jelenlegi mennyisége. Minimálisan eltérhet, attól függően, hogy a kiképző századokat beleszámítjuk, vagy nem.

su.jpg

* A MiG-29SMT-k átszervezés alatt.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Kizárt dolog
Gondolni kéne a szu-30sm modernizációjára is :cool: .Abból is már 114 darab lesz januárig szóval lenne mit modernizálni ;)
Tudom uncsi : TGP HMD új gen rakáták .Szóval nem kell már oda több szu-35 hanem azokat kéne már tuningolni .

Semmi sem kizárt, annak függvényében, hogy 2020 után nem lesz munkája a KnAAZ-nak, mivel nincs új megrendelés a Szu-35-re , így mentőövként bedobnak még egy megrendelést .A Szu-57 nagyobb darabszámú sorozatgyártása csak 2027-2028 környékén indul be. Másik dolog, hogy a hosszú távú orosz tervekben csak egyedüliként a KnAAZ fog megmaradni mint katonai gépeket gyártó repülőgépgyár. Az irkutszki Irkut(Szu-30SzM, Jak-130, Jak-152) 2021-2022-ben az MSz-21 utasszállító gyártására tér majd át. A novoszibirszki NAPO-ban(Szu-34) már most megkezdődtek a leépítések. Ott a jövőben csak repülőgép alkatrészeket fognak gyártani, de nem kizárt, hogy áthelyezik oda valamilyen civil gép gyártását.

A Szu-30SzM -eket már EW rendszerrel kezdik ellátni.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Már több Szu-35Sz és Szu-30SzM van, mint Szu-27Sz/P vagy UB.
A 2008-as állapotokhoz képest elég szépen megújult a géppark. A problémát én abban látom, hogy hiába nem azonos a platform ugyanúgy buta bombázhatni látni szinte csak az új gépeket, meg UB blokkozgatni és R-77-1 is mutatóban van. Nem elég az új platfrom, az "étkészletet" is meg kellene újítani. Persze a régi fegyvereket is használva van képesség növelés, de azért PGM-mel az igazi egy vadászgép.

A 2008-as állapotokhoz képest elég szépen megújult a géppark. A problémát én abban látom, hogy hiába nem azonos a platform ugyanúgy buta bombázhatni látni szinte csak az új gépeket, meg UB blokkozgatni és R-77-1 is mutatóban van. Nem elég az új platfrom, az "étkészletet" is meg kellene újítani. Persze a régi fegyvereket is használva van képesség növelés, de azért PGM-mel az igazi egy vadászgép.
Ebben igazad van... szerintem egyszerűen nincs pénz arra , hogy “vaktában” lövöldözzenek számukra drága skulokkal