Butaságokat írsz. A Szu-27-eshez hozzáadod a Szu-35-ös darabszámát. Miért? A Szu-34-eshez is add hozzá a Szu-27-est, a 24-est és az összes Szu-17-est is.
Világ legjobb gépe.
Világ legjobb gépe.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még marad is neki akkor 4 dbMa meg az, hogy egy F-15E elenged 16 db SDB-t...
...Nem, ez a hidegháború végét jelzi.
Butaságokat írsz. A Szu-27-eshez hozzáadod a Szu-35-ös darabszámát. Miért? A Szu-34-eshez is add hozzá a Szu-27-est, a 24-est és az összes Szu-17-est is.
Világ legjobb gépe.
Azt sem tudod mi az a hatósugár!A hatósugár szélen te már nem járőrözöl!Azon kívül meg azt kéne megértened,hogy ez nem arra lett kitalálva,hogy egy adott terület felett repüljön és CAS-t adjon(ehhez kéne a járőrözés). Olvastad te egyáltalán,hogy mekkora a gép átrepülési távolsága 3db póttartállyal(átrepüléshez nincs fegyverzet függesztve)?Na abból hogyan jött ki neked bármilyen harci konfig-gal ez a 7500km?
Ha már elveszünk a részletekben, akkor kapsz választ:
- bár mint tudjuk a 7.500 km a végsőkig kitolt távolság, de akkor is van gépágyúja, tud más nagy hatósugarú eszköznek célt azonosítani(nemtom pontosan, de talán megjelölni is?).
- ...ha pedig csak 2(1 ?) póttartályos a bevetés akkor ugye: (ez itt a hosszú fegyverzet-lista )
..."járőrözés": nem egy A-10/Szu-25 típusú manőverre céloztam, hanem a célpont megkeresésére/azonosításra/fegyverzet bevetése tevékenységekre. De valóban félreérthető volt az utána szerepló szó -Járőrözés/bevetés- ellenére. ...szepuku máskor, "Bocs" most.
A megrendelt darabszám az nem a szükségletet, csak a pénztárca vastagságát jelzi! Én se a szükségleteim, hanem a pénztárcám lehetőségei szerint élek, ha te fordítva tudod csinálni akkor időben találkoztál Fortuna istennővel!az igazi szükséget a megrendelt darabszám jelzi.
Szu-34: 13 év/kb 150 db
Szu-24: 16 év/kb. 1.500 db
Idézek Többeket: "...hittel nem lehet vitázni...", az sem baj, csak műszaki/technikai rovatban az objektivitás visz előre bennünket!.
Ennyi.A megrendelt darabszám az nem a szükségletet, csak a pénztárca vastagságát jelzi! Én se a szükségleteim, hanem a pénztárcám lehetőségei szerint élek, ha te fordítva tudod csinálni akkor időben találkoztál Fortuna istennővel!
Légifölény-csúcsvadászt önként senki se használ csapásmérő feladatra, max kényszerből. Azoknak pont a légi uralom, a korlátlan légifölény kiharcolása a feladatuk, és akkor náluk gyengébb teljesítményű, kimondottan csapásmérő gépek és csatarepülőgépek is jóval kisebb kockázattal bevethetők.Még valami: A Szu27/35Sz-t kompromisszumokkal, kis kockázattal lehet csapásmerő feladatkörben használni. Szu-34 esetében ??? (...ilyen csere "rendes" ellenfél ellen "kamikaze" küldetés, végső esetben, stb...)
Ha egy kicsit gondolkodsz akkor ez is azt jelzi, hogy több Szu-34-re lenne igény, de csak ennyire volt pénz....nekem ez tűnik egy kulcs-mondatnak az alacsony darabszám esetén, bár itt is árulkodó, hogy a régi típust nem kivonták, hanem az új rendszeresítésével egyidőben(???) korszerűsítették. Hmmmmm
2 póttartállyal és fegyverrel a büdös életbe nem mész el 7500km-re de lehet,hogy 5000-re sem...
A gépágyús dologra meg a célmegjelölésre/azonosításra nem is válaszolok az akkora blődség.
Értsd már meg,hogy ez egy csapásmérő ez nem fog a célterületen célt keresgetni meg ilyenek.Akkor megy csak ha a célpont meg van és nem kell keresni.Ez a gép nem arra van,hogy egy zászlóalj harcálláspontot támadj vele hanem arra,hogy egy repteret,logisztikai bázist,kikötőt,légvédelmi központot stb támadj.
A megrendelt darabszám az nem a szükségletet, csak a pénztárca vastagságát jelzi! Én se a szükségleteim, hanem a pénztárcám lehetőségei szerint élek, ha te fordítva tudod csinálni akkor időben találkoztál Fortuna istennővel!
Légifölény-csúcsvadászt önként senki se használ csapásmérő feladatra, max kényszerből. Azoknak pont a légi uralom, a korlátlan légifölény kiharcolása a feladatuk, és akkor náluk gyengébb teljesítményű, kimondottan csapásmérő gépek és csatarepülőgépek is jóval kisebb kockázattal bevethetők.
Ha egy kicsit gondolkodsz akkor ez is azt jelzi, hogy több Szu-34-re lenne igény, de csak ennyire volt pénz.
Akár ez is lehetne, de -szerintem- felelős hadi-ipari vezető 30-40 Szu-34 árából felújít 300-350 db Szu-24-t, a 110-120 db Szu-34 árát(35m$-nyi rubel/db!) pedig a mérnökökkel együtt ""átkíséri" a Szu-57-es épületbe.
Kedves "dudi": Ezt a választ rossz helyre írtad, kiírta, hogy 2 pót-tartaly(+fegyverzet) 7.500 km-re??? Mert fel sem tételezem, hogy nem értetted amit én írtam(vagy nem írtam ).
Olyan nagy hülyeség akkor sem lenne, mert mint tudjuk, tankolhat a levegőben is(visszaúton pl...), Ugye? jól tudjuk?
Ennél nagyobb érdekességeket is láttunk már(pusztán gépágyú használat, célmegjelölés...), nem szokásos, de nem is "szokásosak/biztosnak" volt írva, hanem lehetséges(?). Sokadjára idézel, -másokhoz hasonlóan- rosszat/rosszul. ??? Javaslom 2+ elolvasást, és -ahogy te is írtad- a gondolkodást.
...és ilyen(rosszul/rosszat idéző) válaszokban röpködnek "nem gondolkozol", "Budos életbe", hasonló jelzők....
Csak azért nem szoktam ingerülten válaszolni, mert -magamban- "viszont kívánom..." ilyenkor a feladónak, és részemről le van rendezve, "fekete-pont az vkinek ellenőrzőbe"
Akár ez is lehetne, de -szerintem- felelős hadi-ipari vezető 30-40 Szu-34 árából felújít 300-350 db Szu-24-t, a 110-120 Szu-34 árát(35m$-nyi rubel/db!) pedig a mérnökökkel együtt ""átkíséri" a Szu-57-es épületbe.
Akár ez is lehetne, de -szerintem- felelős hadi-ipari vezető 30-40 Szu-34 árából felújít 300-350 db Szu-24-t, a 110-120 Szu-34 árát(35m$-nyi rubel/db!) pedig a mérnökökkel együtt ""átkíséri" a Szu-57-es épületbe.
Egyetértünk. Én is ezt írtam más szavakkal. Köszönöm ha erre gondoltál ( ha nem akkor lásd fent: ...sokadjára idézel, -másokhoz hasonlóan- rosszat/rosszul. ??? Javaslom 2+ elolvasást, gondolkodást.)
Akár ez is lehetne, de -szerintem- felelős hadi-ipari vezető 30-40 Szu-34 árából felújít 300-350 db Szu-24-t, a 110-120 db Szu-34 árát(35m$-nyi rubel/db!) pedig a mérnökökkel együtt ""átkíséri" a Szu-57-es épületbe.
Meg szines TV.Van benne WC meg mikró is.
Nyilván nem modernizálhatták tömegével a Szu-24-eket, mert figyelembe kellett venni az egyes gépek hátralévő élettartamát. Ha csak szűk 2-3 éve van hátra egy-egy gépnek, azokba nyilván nem érdemes beleölni a pénzt és a javítási/modernizálási kapacitást.A Szu-24M2 modernizáció az orosz légierőnél ráadásul csak részlegesen ment végbe, a munkát a Szuhoj egyik alvállalkozója zömmel az algériai gépeken végezte el, mert odahaza már jött a Szu-34-es.
Meg szines TV.