Van, olvass utána. Én se így születtem, hogy mindezeket tudtam.
Mondjuk a logikádat annyiban nem értem, hogy a Szu-34-es az egy “bomba kamion” okos fegyverekkel, de nyilván BVR önvédelmi fegyverzettel és PESA radarral. Mert ha ez se lenne, na az volna értelmetlen.
De te azt kifogásolod, hogy a Szu-34-es az miért nem egy bomba kamion okos fegyverekkel.
Valami nagyon nem kerek az okfejtéseddel...
A fenntiből és az azóta leírtakból:
tehát van egy kis "bomba-kamion"(Szu-24), meg egy nagy(Tu-22M... -nekem itt kezdődik a kategória kb.- )
...de kell egy új típus(???) a kettő közé, ezért "gyorsan" "ráfejlesztenek" és gyártanak 150+ Szu-34-t kb, 35m$/db-nyi rubelért.
...,de nincs pénz a Szu-57-re, mint kiderült, nincs pénz a nagy "bomba-kamion" új hajtóműveire, és még 5-100-ig néhány "jelentéktelen" projektre (köztük az Armata/T-90, atom-tengók, stb...), de a szinte egyfeladatos csapásmérőhöz összehoztam a fun-klubbot. (...mehetek a gyárhoz siker-pénzzért? )
Ráadásul "Titkos" minősítést kapott a Szu-24/Ssu-27 hajtómű összehasonlítás (Nem szép dolog , "bárki" tette, csalódást okozott).
...de -szerintem- felelős hadi-ipari vezető( A hadügy-miniszter vagy egy illetékes az illetékes Minisztériumban) 30-40 db Szu-34 árából felújít 300-350 db Szu-24-t, a 110-120 db Szu-34 árát -35m$-nyi rubel/db!, összesen kb. 3,5 Milliárd $-ni rubel- pedig a mérnökökkel együtt ""átkíséri" a "Szu-57-es épületbe".
u.i: kicsit átgondolva nem is gond ez a pazarlás, egy jól elköltött 3,5 Milliárd sokat érhet, egy erősebb "Maci" lehet hogy ismét meresztgetné a karmait. ...csak hogy összefüggésében is nézzünk a témára
(...kapcsoljatok bele Fiúk, "edzeni" akarok )