Ez sem értem. Én pl. egyik táborba sem tartozom.
Akinek nem inge...
(Inge, bocs, ha már a svédeknél járunk)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez sem értem. Én pl. egyik táborba sem tartozom.
Ellenfelek, még nem ellenségek vagyunk szerencsére. De az tény hogy ugyan azt a szűkülő piacot szeretnénk mindketten learatni.Nem puszira kapja Izrael a segélyt.Trump beszél sok hülyeséget de momentán az nem tartozik ide,hogy Európa és az USA ellenségek.
...
Az AL-31F-3Sz egyetlen előnye, hogy korrózióvédett. Na bumm.
...
Ellenfelek, még nem ellenségek vagyunk szerencsére. De az tény hogy ugyan azt a szűkülő piacot szeretnénk mindketten learatni.
Az egész EU erről szól. Vagy te tudsz német-francia háborúról 1945 óta? Angol-fr vagy angol-németről? A gazdasági összefonódás eleve gátat szab a lövöldözésnek, de ha az együttműködés gazdasági potenciálja nagyobb, mint hódítási kisebb kockázattal és 100% nemzetközi elismertséggel, akkor nem kezd ostoba ember háborúzni.Szépíthetjük de olyan még nem volt,hogy a gazdasági ellenfelek kibéküljenek.
Dehogy nem. Érdekek mentén, folyamatosan van ilyen. Ellenségem ellensége a barátom. A diplomácia erről szól.Szépíthetjük de olyan még nem volt,hogy a gazdasági ellenfelek kibéküljenek.
Európa egy egység egy piac,ebben nem különbözik az államoktól.A különbség abban áll,hogy itt ugye nemzetállamok vannak még az USA egy ország.Nem németország az USA gazdasági ellenfele vagy franciaország hanem egész Európa.Eddig ugye összetartotta Európát és Amerikát a közös ellenségkép(Szovjetunió),de már nincs valós közös ellenség hiába akarják bebeszélni,hogy Oroszország az.Nem az.Nincs gazadasági ereje hozzá anélkül meg a katonai nem ér semmit.Az egész EU erről szól. Vagy te tudsz német-francia háborúról 1945 óta? Angol-fr vagy angol-németről? A gazdasági összefonódás eleve gátat szab a lövöldözésnek, de ha az együttműködés gazdasági potenciálja nagyobb, mint hódítási kisebb kockázattal és 100% nemzetközi elismertséggel, akkor nem kezd ostoba ember háborúzni.
De ez OFF...
Ez így igaz ahogy most leírtad, de látod volt itt példa rá hogy amúgy természetes gazdasági ellenfelek összezárjanak egy harmadik erőközpont ellen. Lesz is még ilyen a jövőben, én úgy látom pont az zajlik most lendülettel, hogy próbálgatja mindenki hogy akkor hogyan tovább, kivel-kikkel lehetne összefogni ki/kik ellen. Ebből most bármi kisülhet a végén, akár az is ami 10 éve sci-fi nek tűnt volna, haubagoi legvadabb dolgai is akár, simán lehet hogy igaza lesz, és lesz egy USA-Rus vonal az EU-Kína ellen.Európa egy egység egy piac,ebben nem különbözik az államoktól.A különbség abban áll,hogy itt ugye nemzetállamok vannak még az USA egy ország.Nem németország az USA gazdasági ellenfele vagy franciaország hanem egész Európa.Eddig ugye összetartotta Európát és Amerikát a közös ellenségkép(Szovjetunió),de már nincs valós közös ellenség hiába akarják bebeszélni,hogy Oroszország az.Nem az.Nincs gazadasági ereje hozzá anélkül meg a katonai nem ér semmit.
Az egyetlen előnye.Hordozófedélzeti gépnél ez azért eléggé alapelvárás...
Azért azt megjegyezném csendben, hogy a RIAT-on minden Rafale demónál(volt solo és dupla display is) minden alkalommal elmondta a francia kommentátor hölgy(a légierő tisztje volt), hogy a "fanszia kacsa" az egyetlen AESA radaros gép ami szolgálatban áll európai légierőben! Bocs az offért!Ezek az országok is nagy hanggal emlegették, hogy ezek a technológiák mielőbb lehetőségek lesznek, aztán sehol semmi. Én... mondjuk svédfan vagyok, mostantól minden tárgyilagosságomat elveszítve azt fogom mantrázni, hogy a Gripen E már holnaptól negyvenezres példányszámban kerül rendszeresítésre a világ összes országában és persze 600km-ről megsemmisíti a Raptort.
Persze, hogy ez nem igaz, de itt a HTKA-an tényleg csak két szekértábor létezik, az egyik szerint az oroszok lódítanak, repülőgépet viszont nem tudnak építeni, a másik szerint az amerikaiak ármánykodnak, nagy lóvééért cserébe viszont csak beégnek. De mindig.
Valahogy mindenki megfeledkezik az európai nagyotmondókról és ez szerintem nincs így jól. Ezentúl tessék őket is ostorozni.
Európa egy egység egy piac,ebben nem különbözik az államoktól.A különbség abban áll,hogy itt ugye nemzetállamok vannak még az USA egy ország.Nem németország az USA gazdasági ellenfele vagy franciaország hanem egész Európa.Eddig ugye összetartotta Európát és Amerikát a közös ellenségkép(Szovjetunió),de már nincs valós közös ellenség hiába akarják bebeszélni,hogy Oroszország az.Nem az.Nincs gazadasági ereje hozzá anélkül meg a katonai nem ér semmit.
Semmi további nyoma nincs annak, hogy törnék magukat azért a további elméleti gépekért. Az első 36 db is hol áll?
Kiemelés tőlem.
Anno se volt meg a gazdasági ereje hozzá... hogy nem ér semmit azt pedig vitatnám. Hiába volt pl 80as években NATO EU ágának a GDPje már többszöröse a SZUénak katonailag US nélkül nem álltak volna meg. (Ha tetszik igaz Trump vádja. EU megvédeti magát miközben gazdaságilag bőven futna rá.)
Ez a nem létező ellenségképet amúgy én is reális lehetőségnek gondoltam Ukrajnáig. Azóta a NATO egy elég indokolt dolognak tűnik.
Ez már biztpol.
Szerintem 2020-ban rendszeresítik, hogy exportra tudják kínálni
Kiemelés tőlem.
Anno se volt meg a gazdasági ereje hozzá... hogy nem ér semmit azt pedig vitatnám. Hiába volt pl 80as években NATO EU ágának a GDPje már többszöröse a SZUénak katonailag US nélkül nem álltak volna meg. (Ha tetszik igaz Trump vádja. EU megvédeti magát miközben gazdaságilag bőven futna rá.)
Ez a nem létező ellenségképet amúgy én is reális lehetőségnek gondoltam Ukrajnáig. Azóta a NATO egy elég indokolt dolognak tűnik.
Az egyetlen előnye.