Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

Nem tűnik túl valószínűnek hogy Boki egy amerikai újságjából másolt volna be valami új információt az orosz Szu-57-esről ...

Gyártósort felhúzni egy olyan változatnak ami még papíron létezik csak? Már ne is haragudj, de ez erősen egyedi a világon...
Már nem tudom, hogy hol olvastam, de az F-102 fejlesztésével párhuzamosan elkészítették a gyártási sablonokat, állványokat stb., gyakorlatilag a gyártósort, hogy mennél gyorsabban elkezdhessék a gyártást.
Mint azt tudjuk, az YF-102 nem hozta a várt paramétereket (túl nagy volt a légellenállása transzszonikus tartományban), ezért gyakorlatilag teljesen át kellett tervezni a sárkányt (mennyi férfi megtenné ezt az évek múlásával:rolleyes:) a területszabály alkalmazásával.
Gyakorlatilag dobhatták ki a sablonokat...

Szóval nem egyedi az eset.

Már nem tudom, hogy hol olvastam, de az F-102 fejlesztésével párhuzamosan elkészítették a gyártási sablonokat, állványokat stb., gyakorlatilag a gyártósort, hogy mennél gyorsabban elkezdhessék a gyártást.
Mint azt tudjuk, az YF-102 nem hozta a várt paramétereket (túl nagy volt a légellenállása transzszonikus tartományban), ezért gyakorlatilag teljesen át kellett tervezni a sárkányt (mennyi férfi megtenné ezt az évek múlásával:rolleyes:) a területszabály alkalmazásával.
Gyakorlatilag dobhatták ki a sablonokat...

Szóval nem egyedi az eset.
Na tök jó 70 évvel ezelőtt csináltak még pontosan ugyanekkora marhaságot.

• Tetszik
Reactions: borisz
Kérdeztél, válaszoltam.
Ok, de azt is látnod kellett volna hogy ez egy amerikai újság és nem volt benne Szu-57-eseről szó mostanában...
Talán @boki nem olyan szemellenzős, mint amilyennek gondolod, és több forrásból válogat.;)
Elég kicsi az esélye hogy amiről Boki írt arról nem az orosz médiából értesült először... (másrészt még az amerikai dolgokat is orosz hír/videó/közösségi oldalakról szokta linkelni általában.)

Ok, de azt is látnod kellett volna hogy ez egy amerikai újság és nem volt benne Szu-57-eseről szó mostanában...

Elég kicsi az esélye hogy amiről Boki írt arról nem az orosz médiából értesült először... (másrészt még az amerikai dolgokat is orosz hír/videó/közösségi oldalakról szokta linkelni általában.)
Ez már utángondolás. Kérdeztél, ott a válasz. Ha nem jó, akkor a kolléga helyesbíti - de ez ideig nem tette.

Miről a szól a cikk ?

Tegnap jelentek meg az első képek a Szu-57Sz első harci vadászrepülő ezred gépeiről

ADV9FMvxRWRMXeInDu3w6HSQLw0gyMVwZEc1ONaxJVGCL7eqsdh8Gw1TbSxTqhhG-dkUse1fhpnfL69SbzD2VTel.jpg
3ASCVQWn3SvH3bk2GK-raNiyiwS65w4lEQO12KA1kBhyI5eTlT37hfI1qpk5vpyzrDHrxJp6VsoH_R7QvtdpcXut.jpg

Az indiaiak állítólag csak akkor hajlandók megvenni a Felont, ha lecserélik az oroszok a GaAS technológiájú saját AESA radarjukat az indiaiak GaN technológiájú AESA radarjára.
UI.: Ezen amúgy semmi meglepő nincs kb a kutyának nem kel GaAS technológiájú AESA radar 2025-ben.

• Tetszik
Reactions: weasel007
Az indiaiak állítólag csak akkor hajlandók megvenni a Felont, ha lecserélik az oroszok a GaAS technológiájú saját AESA radarjukat az indiaiak GaN technológiájú AESA radarjára.
UI.: Ezen amúgy semmi meglepő nincs kb a kutyának nem kel GaAS technológiájú AESA radar 2025-ben.
Már áprilisba linkeltem

• Tetszik
Reactions: endre and weasel007