Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"Az első képen a @Roni-nak egy speciális gépágyús modell.".
ÁÁ én nem rajongok a géppityus változatért csak a torony kialakítása jobban tetszett mert laposabb meg szebb futurisztikus formát hoz mint a jelenlegi.
Még ha a torony ha nem is igazi és ha elkészül az igazi az sem fog változni semmit alakja úgy kár azzal kötekedni hogy miből van a torony! az a lényeg hogy látta mindenki!
Bokit idézve a cikk íróját elektrosokk-kezelésben kéne részesíteni:
http://hvg.hu/vilag/20150509_Szupertank_kis_testi_hibakkal
Ne feledjük el, hogy a T-34 harckocsinál is forradalmian új volt a diesel motor beépítése és a lánctalp kialakítása.
<blockquote rel="Mackensen">Viszont ha mondjuk egy hagyományos tanknál megment a parancsnok optikája, még szóban irányíthatta az irányzót, valahogy úgy mint a második világháborúban. Most ezzel az irányvonallal szakítottak az oroszok.
Ez a tank vagy megy 100%-ban, vagy nem. Mondtam, inkább hasonlít egy vadászgéphez.
Eltorro - a japánoknak igazi harckocsijuk nem is volt a II. vh, idején.
Igazat adok neked abban, hogy ellentétben sok màs kommentelöhöz, nem vagyok tank-szakertö.Mondjuk én nem látom azt a nagy hazudozást a cikkben.
" Senki nem tudja, hogyan nézhet ki egy hk-torony, amiben nincs személyzet, de megy a duma. Mivel a torony példanélli..."
Azért elég sok koncepició tank volt már ilyen személyzet nem ül toronyban kialakítással. Az Orosz/Szovjet vonalon se ez az első darab.
Kezdésnek jó alapozó Hiryu írása, bár én a helyébe megkérném Cifut korrektúrára.
http://lemil.blog.hu/2015/05/09/lehetett_volna_szovjet-orosz_harckocsifejlesztesek_1_resz
mielött vki kommentel mint tankszakértő legalább ezt (meg még pár alapozót) olvasson el...
A Lemilen is szétfikázták a csávót, elsősorban a Lemil színvonalának rontásáért. Joggal, tegyük hozzá.Muszáj volt még a htka-t is ekézned egy másik oldalon? Idővel úgyis rájönnek milyen manipulatív <del>kis geci</del> troll vagy. (A megfogalmazáson bárki szabadon finomíthat, amíg a lényege nem változik ) Akartam még pár kedves sort írni, de inkább megspórolom az adminnak a munkát:
<b>MODERÁLVA</b>
Jó reggelt. Igazi magyar forum. Senki nem tudja, hogyan nézhet ki egy hk-torony, amiben nincs személyzet, de megy a duma.
Ha jól tudom, ez csak egy tanulmányterv volt, a neten kering egy rajzolat róla. (ha memóriám nem vcal a harkovi intézet ötletelt el rajta,) a netes rajz alapján egy orosz srác elkészítette a papírmakettjét, annak a fotója bukkan fel úra -és újra.
Bonyolultsága miatt azért vették el ha igaz, mert a torony nem volt forgatható.
De ha igaz amit olvastam a meghajtása olyasmi lett volna mint a MAUS-é -motor-generátor-elektromotorok.