Ezt nem is tudtam. A legnagyobb távolságú kill, amiről valaha hallottam az asszem Challengerrel volt.
https://defenceoftherealm.wordpress.com/2014/10/22/longest-tank-kill-in-history/
Én nem is gondoltam, hogy a II. vh alatt 2,5 km felett eltaláltak bármit is. Hiába méri az ember a távolságot jól, ha az összes többi faktorról lövése sincs vagy csak becsülni tudja.
Ez ebben a fomrában szerintem nem teljesen igaz.
Az első lövések ehhez képest kb. 300-900 méterre is becsapódtak a célpontoktól és utána pontosítottak. Hogy ez most a távolságmérés + célpont haladási irányának + sebességének + egyéb faktorok hibájából ered-e azt nem tudom és hogy ebből a távolságmérés mekkora bizonytalanság volt az homály. A Hood-ot és PoW-ot elsőre rombolóknak és cirkálónak nézték. Ez alapján a távolságukat totál nem tudták becsülni a németek, mert a 260 méteres hajó hosszát és haladási irányát vették 1xx méternek...
A II. vh-s csata leírásokból az jön le, hogy a csatahajók 15-20 km között is jó, ha 3. sortűzzel fogták villába a célpontot, de a villágba fogás távolságáról adatot inkább ne is adtak meg. És igazán effektíven csak 10 km vagy alatta kezdtek tüzelni radar nélkül. Radarral is javult a találati arány tehát a radar távolság
ÉS célpont irány és sebességének mérése döntő volt, csak ugyebár a röppálya idő még kis távolság esetén is van 15-20 sec. Totál más kategória, mint a hk. löveg és annak röppályája.
Bár én csak Silent Hunterben próbáltam, de iszonyatosan nehéz megmondani egy hajóról látvány alapján, hogy mi a relatív haladási irány hozzád képes és a sebességét is. Ez meg a számított becsapódási ponthoz képest 50 sec repülési időnél több száz méteres hibát ad hiába tűpontos akár a távolság adatod a lövés pillanatában, ha a célpont haladási iránya mondjuk 10 fokos pontosságú és a sebesség meg +/- 5 csomó. Csak, ha elnézed a hajóosztályt, akkor meg kb. semmit sem tudsz, mert a távolságmérés sztereoptipikus módszerrel igényli a célpont hosszát és relatív haladási irányát is. (Tudtommal.)
Ezt nem tudom megmondani, de a linkelt anyag, ha jól látom, akkor kiképzéshez használt anyag, hogy a T-62 képességeinek fényében mit és hogyan csináljno a jenki harckocsizó.
Of course. De azért elsődleges a lézer.