Én kicsit kíváncsi vagyok a "Szuper-Tank"
valós adataira, ami szerint a képen látható mindkét eszköz(T-14 Armata / T-90) ötven egy/két tonna!
Ekkora méretet habosított fém-habból kell építeni, hogy kb 50 tonna legyen.
Ha kb 50 tonna, akkor minek erőlködnek 2.000+ LE-s motorral, mikor a T-90 1.250 LE-vel is tudja az T-14 állítólagos sebességét.
Szerintem nincs kész!
Ugyanazt a fejlesztési trükköt csinálják, mint amit
@Allesmor Obranna leírt az egyik Szuhoj(30-as talán?) elhúzott/elhúzódó fejlesztésnél.
Ezzel a trükközéssel gyakorlatilag a megrendelők extra kérésere hivatkozva menet közben, az ő pénzükből rakták össze --a saját forráshiány miatt egyébként is csúszó-- alapgépet.
"Jól csinálták", nekünk is "be kell majd vezetni" ha az Aero Vodochody-nak lesznek Közel-Keleti megrendelői.
Nekik mindig voltak/vannak/lesznek "bogaraik"!
Jó lenne a látni a komponensek tömegadatait, de a tornyon rengeteget spóroltak a nehézpáncélzat elhagyásával.
A "nemlegnagyobb" Leopard 2 kb. ekkora teknővel 65 tonna. Abból --emlékeim szerint-- 14-15 tonna a torony.
Bármilyen könnyített páncél van/kevéssé páncélozva van, akkor is közelebb van a 60-hoz mint az 50-hez.
..."hélium lufi-torony" nem lehet!
Szerintem ez egy "marketing-55 tonna", ami --mire a megrendelő extra kéréseit teljesítik-- bő 60 tonna lesz.
...természetesen a többlet igények teljesítése miatt.
Nem ez lenne az első ilyen a "szakmában".
Egyébként nem cseszegetésként írtam, csak hogy ez is "...ilyen ez a popszakma(haditechnika-marketing)!" terület.
Szerintem.
Támaszd már alá ezeket az állításokat kérlek.Miért is nincs kész?
Hogyan lehet 50 tonna mindkettő?Úgy,hogy a torony nem páncélozott harckocsiágyú ellen így nyertek minimum 10 tonnát.
Csak az ágyú --töltő-automata nélkül-- 3 tonna! Aktív védelemről még nem hallottam fél tonna alatt.
+ toronymechanika, kiegészítő-fegyverzet, koszorú, a minimális páncélzat...
A T-55 eredeti torony 8 tonna a 100-as ágyúval, töltőgép nélkül. Asszem' a T-90 tornya is --legnagyobb páncélzattal bő "tizes".
Sokkal kisebb mérettel!!!
"Csak" --gondoltam-- megemlítem az orosz marketing egyik trükkjét.
Amivel nincs semmi gondom egyébként, de átgondolásként érdemes a dologra "rápillantani".
Többször kitárgyaltuk, hogy az Armata 55 tonna.
A személyes véleményem szerint 55+.
Bőven!
...és még nincs vége.
Mert Pl: A motor sokkal erősebb lesz, és kicsivel nehezebb.
Ez műszaki fejlődési/fejlesztési tendencia.
Iszonyú összegbe kerül ezeket a lépcsőfokokat átugrani. Az amcsik sem tudják mindig kifizetni.
Az a sok-tízezres fejlesztőmérnök-gárda előny már nincs meg ehhez, amit Sztálin idejében kineveltek és sok területen valóban orosz minőségi és/vagy mennyiségi fölényt hoztak létre.
"Csak" a tendenciákból levonható következtetések alapján ez a legvalószínűbb.
Tévedhetek is. Ezek egyszerüen átgondolásra érdemes összefüggések, minden személyes vonzat nélkül.