Többé-kevésbé... Akkortájt debütált rendszerben a Leo 2 meg az Abrams.80.ban még annak számított ? Ezt se tudtam !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Többé-kevésbé... Akkortájt debütált rendszerben a Leo 2 meg az Abrams.80.ban még annak számított ? Ezt se tudtam !
"Állítólag"...Viszont elvileg Melitopolnál fényképeztek le T-62-eseket.
Csecseneket is lehet beléjük ültetni Meg Afrikaiakat is És Szíreket is Nekik több alapjuk van ott lenni, mint a Braziloknak és társaiknak.
Én Leopárd - ellenes vagyok De nem az ördögtől való, a T-62-es Enigma kittel sokkalta igényesebb, strapabíróbb, mintha rávágnak BDD-t vagy valami Kontakt-ot, még Kontakt-5 is mehet rájuk.
Állítólag az Ukrán Védelmi Minisztérium nyilatkozta, hogy a hozzájuk került NLAW-ok fele nem működik.
A te érveidre sincs elég bizonyíték (nyilván azért van néhányban valamennyi igazság), ergo azt kijelenteni, hogy leszerepeltek és rosszak, egyértelműen nem lehet (sőt, kifejezetten erős)... Dudi véleménye inkább helytálló.Ezért nekem annál kicsit több bizonyíték kell, minthogy egy egykori katona, akit orvosi okokból leszereltek( ), de most éppen művész, az egy szponzorált tartalomban azt írja egy termékről, hogy jó. Mert kb. 30-40%.
Legyünk már kicsit komolyabbak!
A te érveidre sincs elég bizonyíték (nyilván azért van néhányban valamennyi igazság), ergo azt kijelenteni, hogy leszerepeltek és rosszak, egyértelműen nem lehet (sőt, kifejezetten erős)... Dudi véleménye inkább helytálló.
"A legtöbbön például az NLAW teljesen hatástalan volt"
Mutasd őket. Én egyet láttam, de ott a kezelő hibázott.
"Szemből még a régebbi tankok ellen is hatástalan."
Hűha, ilyet még nem hallottam és olvastam... Tudnál erre forrást adni? Konkrétan bizonyítékokat. Kíváncsi vagyok. Akkor a nyugati páncéltörő fegyverek igencsak hulladékok (ami kötve valószínű)...
ööööö....... és ha még is igaz? mert nagyon úgy tűnik......2 hét és az ukránok szerint Grísa már a bátyuska sufniban eldugott T-34-esét fogja előszedni De amúgy ekkora faszságot, hogy a sajtó átvesz, a fejem kettéáll :facepalm:
Logisztikai rémálom lenne az egész plusz külön alkatrészbázis kéne és még a 115 millis lőszer sem kompatibilis semelyik technikával. Arról nem is beszélve, hogy lőszert régóta már nem is gyártják, a maradékból meg vszeg Aszad nagybácsi kapott jórészt a T-62M csomaggal együtt. Jah és kellenének dedikált töltőkezelők, őket mégis honnan szalajtja Grísa?
Könnyű vele elrontani a célpont befogást aztán utána megy a pislogás hogy nem talált.az 500mm körüli átütése valóban nem elég még régebbi tankok kilövésére sem..szemből...
csak az a bibi, hogy nem is erre tervezték...a direkt támadási mód az könnyebben páncélozott, vagy oldalról való támadásra jó, vagy helységharcban....
hk ellen meg ott a top attack mód...nem véletlenül tud ilyet
80.ban még annak számított ? Ezt se tudtam !
80-ban? Normális éjjellátó, normális stabilizator, normális váltó hiánya. Igazaból csak a páncelja volt rendben.A T-72A és T-72B-vel mi baj / kivetnivaló lenne ?
Most melyikről beszélünk? Az nlaw-ról vagy a javelin-ről?Könnyű vele elrontani a célpont befogást aztán utána megy a pislogás hogy nem talált.
Hol volt 80-bán t72b?80-ban? Normális éjjellátó, normális stabilizator, normális váltó hiánya. Igazaból csak a páncelja volt rendben.
Ezt magyaráztam pár hete wilsonoknak, hogy egy dolog a használatra kiképezni, meg egy másik a hatékony alkalmazást elsajátítani.Azt azért ne felejtsd el, hogy mind a kettő top attack fegyver ennek minden előnyével és hátrányával. Nagyon egyszerűen megérthető hátrány az hogy a rakéta nem a célpontba csapódik (célpont az a pont amire ráhelyezed a célzójelet, tehát nem úgy értem a célpontot, hogy célpont a tank) így az irányzóvonal és a röppálya közt sokkal nagyobb a diferencia mint pl egy CG-nél vagy Panzerfaust 3-nál. Ezt kiképzéssel lehet (és kell is) kompenzálni, márpedig az ukrán katona nincs rendesen kiképezve ezeknek az eszközöknek a használatára. Az nem kiképzés, hogy megmutatom hogyan kell (működtetni) használni aztán nesze menj háborúzni.
Nlaw ami volt a kezemben, meg a szimulátora amit ki tudtam próbálni.Most melyikről beszélünk? Az nlaw-ról vagy a javelin-ről?
Ez magától értetődő... És? Mit akarsz ezzel mondani?Ezt magyaráztam pár hete wilsonoknak, hogy egy dolog a használatra kiképezni, meg egy másik a hatékony alkalmazást elsajátítani.
Az, hogy az ukránok a csilliárd dolláros pct eszközök egy jó részét ellövik a habokba, mert a szupergyors kiképzés miatt sok az alkamazói hiba.Ez magától értetődő... És? Mit akarsz ezzel mondani?
"A" volt. De 85-ben még elavultabb volt a T-72B mintha 80-ban jelent volna meg.Hol volt 80-bán t72b?
Egyelőre csak a topikba is berakott pár kép meg egy állítólagos videó, ami alapján áll a sztori. Ezeknek utánanézve pedig a nagyon pro-ukrán Инсайдер UA és БУНКЕР Telegram csatornákig jutunk el, más infó eddig nem érkezett.ööööö....... és ha még is igaz? mert nagyon úgy tűnik......
80-ban? Normális éjjellátó, normális stabilizator, normális váltó hiánya. Igazaból csak a páncelja volt rendben.
Dehogy kaptak. Korszerű még a T-80BV-be sem volt.A T-55-ös és T-62-es is a T-55AM / T-62M modernizációkkal kaptak normális műszerezettséget.
A rükvercsebesség hiányát meg csak az Ukránok orvosolták, 2000 környékén, de nem tudták sorozatgyártásba vinni.
Dehogy kaptak. Korszerű még a T-80BV-be sem volt.
Talán a T-80UK.A T-64BV volt az első normális műszerezettségű harckocsijuk ?