M
molnibalage
Guest
Hát én sem értem. A T-72B is hegyekben állhat, akkor mit vacakolnak ezekkel...?Na ezt minek.
Talán van valami gyár, amit ezzel akarnak életben tartani?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát én sem értem. A T-72B is hegyekben állhat, akkor mit vacakolnak ezekkel...?Na ezt minek.
Ezekből kapott Szíria a veszteségek pótlására. Szegényebb országoknak még jók lehetnek.Hát én sem értem. A T-72B is hegyekben állhat, akkor mit vacakolnak ezekkel...?
A ruszkiknál 5(!) harckocsi típus áll hadrendben(T-62/72/80/90/14). Nem rossz!Na ezt minek.
Törökország is NATO tag mégis vett Sz-400-at. Viszont Magyaország igen jelentéktelen ország a NATO számára ezért a maagyar kormány, hogy ne basztassák -fenyegessék-zsarolják-nem mer venni semmilyen orosz technikát.
2 hét és az ukránok szerint Grísa már a bátyuska sufniban eldugott T-34-esét fogja előszedni De amúgy ekkora faszságot, hogy a sajtó átvesz, a fejem kettéáll :facepalm:Napi bulvárhírünk adassék meg:
Drámai helyzetbe került az orosz haderő: ősrégi, T-62-es tankokat mozgósít Moszkva
Oroszország visszahozza hadrendbe a kivont T-62-es harckocsikat, hogy pótolni tudják Ukrajnában elszenvedett harckocsi-veszteségeiket – jelenti az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési információkra hivatkozva.www.portfolio.hu
A cikkben alig van olyan mondat, amibe ne lehetne belekötni...2 hét és az ukránok szerint Grísa már a bátyuska sufniban eldugott T-34-esét fogja előszedni De amúgy ekkora faszságot, hogy a sajtó átvesz, a fejem kettéáll :facepalm:
Logisztikai rémálom lenne az egész plusz külön alkatrészbázis kéne és még a 115 millis lőszer sem kompatibilis semelyik technikával. Arról nem is beszélve, hogy lőszert régóta már nem is gyártják, a maradékból meg vszeg Aszad nagybácsi kapott jórészt a T-62M csomaggal együtt. Jah és kellenének dedikált töltőkezelők, őket mégis honnan szalajtja Grísa?
Nem tudom mi igaz, de érdekes lesz ha bevetik. Vajon a T-72-t melyik irányokból viszi át?2 hét és az ukránok szerint Grísa már a bátyuska sufniban eldugott T-34-esét fogja előszedni De amúgy ekkora faszságot, hogy a sajtó átvesz, a fejem kettéáll :facepalm:
Logisztikai rémálom lenne az egész plusz külön alkatrészbázis kéne és még a 115 millis lőszer sem kompatibilis semelyik technikával. Arról nem is beszélve, hogy lőszert régóta már nem is gyártják, a maradékból meg vszeg Aszad nagybácsi kapott jórészt a T-62M csomaggal együtt. Jah és kellenének dedikált töltőkezelők, őket mégis honnan szalajtja Grísa?
Persze a végére lejön, hogy vszeg kamu csak ahhoz végig kell olvasni. És hát ez az átlag olvasónál nem épp így működik. Főleg a social média révén az átlagos attention span (mi erre amúgy a rendes magyar megfelelő? megfigyelési idő?) drasztikusan lerövidül. Megnézi a clickbait címet meg a hozzá tartozó lead-et (ami pl a belinkelésnél megjelenik), von egy következtetést és megy tovább. Aztán az ilyenekből lesznek a Kijev szelleme típusú legendák, amiket aztán alig lehet a fejekből kipurgálni. Ha nagyon könnyen és emészthetően van az infó tálalva pokoli nehéz bebizonyítani hogy nem úgy vanA cikkben alig van olyan mondat, amibe ne lehetne belekötni...
A cikkben alig van olyan mondat, amibe ne lehetne belekötni...
Javelinnek ez is csak pont egy olyan célpont mint egy T-80, és igen, a töltőkezelő nem gond pár nap alatt egy soros is alkalmas lesz rá.Gyalogsági támogató szerepre megfelel.Es nem olyan nagy veszteség,ha kilövik ATGM/NLAWvel.Haborus logika,de nagyon is ésszerű ha van bevethető tartalekallomany, inkább ezeket beküldeni a gyalogsági vedvonalak elleni felorlo harcba,semmint a modernebb típusokat erre feláldozni.Toltonek meg simán beraknak egy kis katonát 2 nap kikepzessel...
Javelinnek ez is csak pont egy olyan célpont mint egy T-80, és igen, a töltőkezelő nem gond pár nap alatt egy soros is alkalmas lesz rá.
Engem már csak az érdekel igaz-e a hír egyáltalán, mert ha igen akkor az kb. előre vetíti azt is, hogy mobilizálni fognak az oroszok. Akkor meg ezek nagy tömegben nem helyett, hanem MELLÉ fognak megérkezni az első vonalas cuccoknak. Onnantól az ukránoknak kb. vége van mint a botnak.
Gyalogságot kilövöldözni vele a házakból, homokzsákok mögül amúgy pont tökéletes, a Javelin meg mindent szétszed amin nincs APS. Gyakorlatilag az a vicc, hogy majdnem amire kell, ér annyit mint bármilyen T-80/90. Eddig sem a tank vs tank csata volt a jellemző.Ukrán oldalról vannak Portugál, Brazil, Cseh, Lengyel, stb önkéntesek, az Oroszok is toboroznak Szír meg Szomáli önkénteseket ezekhez az ócskaságokhoz.
A T-62-essel a mezei RPG végez, a T-72-essel nem tud, akkor mit akarnak ezzel ? Öngyilkos osztagot felállítani ?