T-62

Drága volt (ha jól emlékszem kétszer annyit kóstált, mint a T-55, annyival meg semmi esetre nem volt jobb nála), a harmadik világban is kb. segélyként kapta a többség.
Ezért pl. a Csehszlovákok ugyan gyártották, de csak exportra. Új lőszerkalibert kellett volna rendszeresíteni hozzá stb.
A SZU pedig eleve csak átmeneti típusnak szánta, szükségmegoldás volt, amíg a sokkal jobb T-64 ki nem forrja magát.
.
Regebbi megfogalmazassal "politikai elönyökert" ingyen vagy valami jelkepes aron kaptak. Ugyanez volt a MiG-21 gepek arazasaval is, azokat is a VSz orszagok fele nagyon vastagon fogo ceruzaval araztak, a legkevesbe sem az allandoan mantrazott "barati" modon

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Azt hiszem ezt már nem lehet fokozni...

cope-cage.png
Fátylas harckocsikat fogunk látni a jövőben egy ideig?
A torony így nem fordul az álca roncsolasa nélkül,nem tudom mi a terv vele így.

5739203_original.jpg

A T-62M T-62M1, a T-62MV T-62MV-1 jelzésű lesz a felújítás után. A tűzvezető rendszer, kommunikációs felszerelések, a motor és a védelem sokkal jobb lesz, de alapvetően az elérhető leggyengébb eszközöket kapja a T-72B3M, T-80BVM után. 5-7 zászlóaljnyi (155-217db) felszerelést adnak át.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Valahol volt egy ukrán támadás elháritásának leirása.Orosz zl túl széles védőkörlet,ukránok ügyesen támadtak-de nem volt hk kiséretük.Nem konkretizálták az ukrán járműállományt,Bradlyt és M113t emlitenek,meghogy ügyesen,tereptakarásokat jol kihasználva támadtak,és volt tüzérségi támogatásuk.Orosz ATGM-ek nem tudták kiszedni őket,túl rövid ideig voltak becélozhatóak.A támadást a tartalékban álló T62ek állitották meg,mert azok agyúinak elég volt a két tereptakarás közötti idő,hogy kilőjék az ukrán gyaloksági járműveket.

Valahol volt egy ukrán támadás elháritásának leirása.Orosz zl túl széles védőkörlet,ukránok ügyesen támadtak-de nem volt hk kiséretük.Nem konkretizálták az ukrán járműállományt,Bradlyt és M113t emlitenek,meghogy ügyesen,tereptakarásokat jol kihasználva támadtak,és volt tüzérségi támogatásuk.Orosz ATGM-ek nem tudták kiszedni őket,túl rövid ideig voltak becélozhatóak.A támadást a tartalékban álló T62ek állitották meg,mert azok agyúinak elég volt a két tereptakarás közötti idő,hogy kilőjék az ukrán gyaloksági járműveket.
Erről mennyit igyekeztem beszélni amíg láttam értelmét beszélni róla!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez egyébként nagyon igényesen néz ki. Még a napfénytetőt is úgy rakták össze hogy a lehető legkissebb legyen az a rész ami akadàlyozhatja a pk géppuskàt és a kilátást.

T-72B3 felkészül?

Mennyit irtam,hogy nem kohóba a 72ekkel,hanem modernizálni őket gyalogsági támogató szerepre......Hát ez az egyik feladata a gyalogsági támogató hk-nak.
Nekünk különösen fontos lenne,mert a Lynx fegyverzete elégtelen.Környezetünkben LvL6 védettségű lövészjárgányok elterjedése várható,amik ellen a 30Oerlikon fő iránybol kevés.Tábori erődelemek ellen szintén kevés a 30milis.Nagyon kéne a nehézgyalogsági hadrendbe a támogató hk.

Nem beszélj, Te:mad:!
A magyar elit is megmondta, semmire sem jók ezek a T-ék.
Be kell olvasztani! Nincs apelláta! Punktum!

Aztán szép lassan komótosan szembe jön a valóság.
Látjuk, hogy miként dolgoznak ezek a lenézet harckocsik az ukrán fronton és csak csodálkozunk.
Mi meg itt állunk letolt gatyával:oops:. Várjuk a Leo2-eseket, csak nem látjuk őket a kanyartól.
Bezzeg a románoknak volt eszük lezsírozni vagy 600 db "szar" T-t:oops:.
Mennyit irtam,hogy nem kohóba a 72ekkel,hanem modernizálni őket gyalogsági támogató szerepre......Hát ez az egyik feladata a gyalogsági támogató hk-nak.
Nekünk különösen fontos lenne,mert a Lynx fegyverzete elégtelen.Környezetünkben LvL6 védettségű lövészjárgányok elterjedése várható,amik ellen a 30Oerlikon fő iránybol kevés.Tábori erődelemek ellen szintén kevés a 30milis.Nagyon kéne a nehézgyalogsági hadrendbe a támogató hk.
Teljes mértékben igazad van!

Nem beszélj, Te:mad:!
A magyar elit is megmondta, semmire sem jók ezek a T-ék.
Be kell olvasztani! Nincs apelláta! Punktum!

Aztán szép lassan komótosan szembe jön a valóság.
Látjuk, hogy miként dolgoznak ezek a lenézet harckocsik az ukrán fronton és csak csodálkozunk.
Mi meg itt állunk letolt gatyával:oops:. Várjuk a Leo2-eseket, csak nem látjuk őket a kanyartól.
Bezzeg a románoknak volt eszük lezsírozni vagy 600 db "szar" T-t:oops:.

Teljes mértékben igazad van!
Hát csak sikerült elhúzniuk addig hogy mostmár kb. késő.