Én már írtam pár oldallal ezelőtt, hogy a T-62M, T-62M-1 lett a felújítás , módosítás után, a T-62MV pedig T-62MV-1 lett. Tehát eleve két típus változatról beszélünk. A raktárakból nagyon sok elektronikai eszközt, köztük különböző típusú és fejlettségű tűzvezető rendszert vettek elő. A Szoszna-U gyártását nagyon fel kellett pörgetni, a legmodernebbeket természetesen a T-90M típus kapja meg. Ahogyan növekszik a legújabb tűzvezető rendszerek gyártása, úgy kapják meg a T-80BVM, T-72B3M és a T-62M-1, illetve T-62MV-1 típusok is. Új motort, védelmet, elektronikát és még ki tudja mit kapott. Szerintem először a mennyiségre álltak rá, de idővel a minőség lesz a meghatározóbb. A világon sok helyen fogják a "régi" vasakat elővenni és modernizálni, mert a mennyiség is kell, főleg támogató szerepkörben.
Az alap T-62M-től a T-62M obr. 2022,
alapvetően abban különbözik, hogy kivették a KDT-2/1 lézeres távolságmérőt, a régi irányzék helyett egy 1PN96MT-02 típusú, hűtetlen hőleképező rendszerrel (nincs optikai csatorna) és beépített távolságmérővel szerelt irányzék került beépítésre. A harckocsiban nincsenek Kontakt-1 dinamikus védelmi elemek. Új rádiót kapott.
A T-62MV-1 új V-46-5M diesel motort kapott. A T-62MV-1 és a Т-62МВ обр. 2022 elvileg nem egyezik meg. Na itt jön a képbe, hogy a raktárakból érkező berendezések különbözősége miatt más és más berendezésekkel modernizálnak.