T-64

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 838
2 681
113
Vagy tíz éve hobbiból, összeírtam az ukrán harckocsi exportot az ENSZ számára leadott jelentésekből. Biztos nem ez a legpontosabb adatkupac, és jóval többet is eladtak a valóságban, de arányok látszódnak belőle. kb 2008-ig:

Azeri 1993-94: 100 db T-55
Uganda 1995: 60 db T-55
Pakistan 1997-99: 320 db T-80UD
Algeria 1997-00: 67 db T-72
Algeria 2005: 21 db T-72
Macedonia 2001: 31 db T-72
Myanar 2002: 14 db. T-72
Azeri 2003-06: 48 db T-72
Jemen 2003: 32 db T-72
Gruzia 2005-07: 90 db T-72
DCongo 2006: 20 db T-55
Kenya 2007: 77 db T-72

Egy része más CIS országokból származik, majd az Ukránok exportálták papíron.
Jó kis lista, de én konkrétan a T-64re gondoltam,mivel @boki olyan parancsnoki fejlesztést mutatott, abból sok nem lehet rendszerben.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 928
86 470
113
Jó kis lista, de én konkrétan a T-64re gondoltam,mivel @boki olyan parancsnoki fejlesztést mutatott, abból sok nem lehet rendszerben.
Mivel minden évben növekszik Ukrajna katonai kiadása ezáltal az ukrán védelmi-ipati komplexum is próbál egyre több szeletett lecsípni. A Harkoviak is ezzel a befejezett modernizációval az ukrán fegyveres erőket. illetve a védelmi minisztériumot vették célba.

• Tetszik
Reactions: Pocok75

Galcom

Well-Known Member
2010. július 2.
981
3 490
93
Próbálják eladni, próbálnak pénzt keresni. Van miből választani...
T8c4LRm5qro.jpg

Ez a harkovi javítóüzem udvara. 2014-ben még bőven voltak itt tárolva volt szovjet harckocsik:

T-64 ~230 db
T-72 ~140 db
T-80 ~80 db

Nyolc évvel ezelőtti állapotuk:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aztán 2020-ra alaposan kipucolták az üzem udvarát:
hark.jpg

Vajon hová vitték? Mert mindet biztos nem állították hadrendbe.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 195
113
Korabeli, 1976-os dokumentumfilm a T-64A gyártásáról és összeszereléséről

7hEtMSj.png

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 195
113

Ha jól számoltam, 10 elhagyott T-64B/BV, 1 lassan füstölög, a többi 9 viszont teljesen ép / sértetlennek tűnik, ezt a felvételt 24-én, a háború 1. napján készítették

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113

Ha jól számoltam, 10 elhagyott T-64B/BV, 1 lassan füstölög, a többi 9 viszont teljesen ép / sértetlennek tűnik, ezt a felvételt 24-én, a háború 1. napján készítették
ezek oroszok?

• Vicces
Reactions: boki

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
422
1 116
93
Nem. Az oroszok már nem használnak T-64-t. Ukránok.
Az orosz szakadár köztársaságok (Donyeck, Luhansk) csapatai is szép számmal rendelkeznek zsákmányolt (ex ukrán) T-64 harckocsikkal.
Másrészről, ilyen az ha a másik oldalba is belelát az ember, és nem csak az ukrán oldalról von le következtetéseket. Pusztul a technika mindkét oldalon.