India nem csak 1100-al?India az bír is 2,000 T-90-essel, arról ki tehet, hogy az Orosz Hadsereg meg csak 300 - 500-al ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
India nem csak 1100-al?India az bír is 2,000 T-90-essel, arról ki tehet, hogy az Orosz Hadsereg meg csak 300 - 500-al ?
India nem csak 1100-al?
Nem.
India az egész pontosan
- 2,410 T-72/M1-essel,
- 2,078 T-90Sz-el,
- és 124 Arjun-al
bír.
Az Arjun kudarc lett, T-90MSz-ben és Leclerc XLR-ben gondolkoznak a T-72-esek utódtípusának.
2019-ben 464 T-90MSz-t rendeltek be, a kérdés, hogyan fognak fizikai valóságot ölteni, nem pedig csak papíron dicsekedni velük ?
A legnagyobb tanulság ebböl a hâborúból az kell legyen, hogy csúcstechnikai eszközökön kivül mennyisegre is szükség van, ami csak egy közepes , még megfizethetö technikai szint mellett lehetsèges. Magas technikai szint patikai mennyisegekben nem elégséges, csak missziókra, amiknek kora kezd lejárni. Ugyanaz igaz szerintem a letszâmra is. Ember nèlkül nem megy semmi.
Egy hadsereg, amelyik egy komoly konfliktusban két hèt alatt elvérzik, nem megoldás. Hogy ezt egy kis ország hogyan tudja megcsinálni, az mâs kérdés. Nekem csak Svâjc ugrik be.
India 118 Arjun Mk-1A harckocsit rendel
Az 1,02 milliárd dolláros (75,23 milliárd rúpiás) megrendelés néhány hónappal azután érkezik, hogy az indiai hadsereg elindította a beszerzési eljárást, hogy növelje tűzerejét.
India orders 118 Arjun Mk-1A main battle tanks for army
Indian Government’s Ministry of Defence (MoD) has placed an order for 118 Arjun Mk-1A Main Battle Tanks (MBTs) for the Indian Army.www.army-technology.com
Kényszerből, tessék - lássék a saját ipar lélegeztetőgépen tartása miatt berendeltek 100 gépet, de inkább a T-90-esből rendelnek több százas mennyiséget, és a Leclerc-ből képzelnek is alsó hangon 1,000 példányt, nem pedig az Arjun-ból.
Miért erőltetik a 100 példányt is, amikor teljesen más, és külföldi típusokból rendelnek be normális elhatározással illő mennyiséget ?
Valamelyik 1.000(+)-os T-tank jelentős részét/elemeit gyártják is.
Jól emléxem?
.
A T-55-ösöket ezeréve kivonták, csak T-72-esekben, és T-90-esekben utaznak.
Tom', az utóbbi kettőből vmelyik jelentős hányadát helyben gyártják, ha jól emléxem.
Jól emléxem? + : melyiket/"mennyire"?
.
Én a T-72B-t a T-72A-hoz tartom visszalépésnek.
a B-t az A-hoz? Wat?Én a T-72B-t a T-72A-hoz tartom visszalépésnek.
Tom', az utóbbi kettőből vmelyik jelentős hányadát helyben gyártják, ha jól emléxem.
Jól emléxem? + : melyiket/"mennyire"?
.
Miért erőltetik a 100 példányt is, amikor teljesen más, és külföldi típusokból rendelnek be normális elhatározással illő mennyiséget ?
Egy kicsit elmaradtam az olvasással, most olvastam vissza vagy 10 oldalt.
Azt írják, hogy az 1PN-96MT-02 váltotta fel a Sosna-U hőkamerás irányzékot. Ez az irányzék abban különbözik a Sosna-U-tól, hogy nem rendelkezik saját lézeres távolságmérő csatornával. Ehelyett az irányzék adatokat kap a fő FCS (jól gondolom, hogy Fire Control System?) blokktól a ballisztikai számítások elvégzéséhez és azok megjelenítéséhez.
Én ezt úgy értelmezem, hogy továbbra is van lézer távolságmérő, de ez az FCS-be küldi közvetlenül a távolság adatokat és innen érkezik a tűzvezető számítógéphez, ami az irányzékban van. Tehát nem butított a tűz vezető rendszer csak az irányzék másképpen működik.
Az 1G46 a tűzvezető rendszer?Egy kicsit elmaradtam az olvasással, most olvastam vissza vagy 10 oldalt.
Azt írják, hogy az 1PN-96MT-02 váltotta fel a Sosna-U hőkamerás irányzékot. Ez az irányzék abban különbözik a Sosna-U-tól, hogy nem rendelkezik saját lézeres távolságmérő csatornával. Ehelyett az irányzék adatokat kap a fő FCS (jól gondolom, hogy Fire Control System?) blokktól a ballisztikai számítások elvégzéséhez és azok megjelenítéséhez.
Én ezt úgy értelmezem, hogy továbbra is van lézer távolságmérő, de ez az FCS-be küldi közvetlenül a távolság adatokat és innen érkezik a tűzvezető számítógéphez, ami az irányzékban van. Tehát nem butított a tűz vezető rendszer csak az irányzék nem önállóan mér távolságot, hanem azt megkapja, mint más is.
Pedig sokkal modernebb, mint a T-72A. Védelme is magasan jobb.
a B-t az A-hoz? Wat?
Mert saját ipar, saját tudással.
Addig a T-72B az milyen munka a 6 réteg acéllemezével, légrésekkel elválasztva ?
Bennem van a hiba, hogy választanék egy acél - textolitos gépet, nem pedig ilyesfajta puritán / alternatív T-72-est ?
Benned mer sokkal szarabb a páncélvédelmeBennem van a hiba, hogy választanék egy acél - textolitos gépet, nem pedig ilyesfajta puritán / alternatív T-72-est ?
Benned mer sokkal szarabb a páncélvédelme
@fip7 leírta feljebb.Ez aztán az érvelés, műszaki tényekkel alátámasztva.