Mondjuk a T-64 vs T-72 azonosítás egy eléggé ukrán-oroszspecifikus követelmény, és talán kijelenthető, hogy NATO tagország modern tankjait nem fogja érinteni (lévén nekik tipikusan tökmindegy lesz, hogy az ellenfél melyiket használja, mert NATO ország tipikusan egyiket sem
).
Valamiért azt gondolom, hogy egy random nyugati tankot meg lehet majd különböztetni orosz tanktól ezen a rendszeren is.
Én a tűzvezető rendszerről nem beszéltem, csak a hőkameráról, ugyanis annak a kijelzőjét fikázod rendszeresen. Az meg kamera-szenzor-képfeldolgozó rendszer kérdése, hogy mi lesz azonosítható és mi nem. És tényleg, most beugrott, hogy erről már beszéltünk.
Egyébként meg, ha sétálgató embereket kellett épp leküzdeni, akkor mi is volt ott a feladat? Ellátta?
Az adott tűzvezető rendszeres példádnál meg azért van pár ismeretlen faktor, pl milyen állapotban volt az a konkrét tank? A karbantartások, kalibrálások egy ilyen fokú pontosságot megkövetelő rendszerben szerintem alapvetőek, és hátizé... nem hiszem, hogy ezek a tankok ott a fronton mindent megkapnak, ami "jár" nekik.
Alapvetően két eset lehetséges (szerintem):
A. A tűzvezető rendszert alapvetően szarnak csinálta meg az orosz, így vették át az acceptance teszteken - a prototípuson, utána pedig a gyárban az összes legyártott példányt
B. A tűzvezető rendszer egyszerűen csak "elanyátlanodott", azaz nem kapta meg a szükséges karbantartást.
Én a B-t tartom esélyesebbnek.