Orosz tankoknál miért nem látni oylan videókat ahol lövegstabilizációt demonstrálják, mint azon a híres leopárdoson ahol egy pohár sört tesznek lövegcsőre.
Nyugati tankoktól miért nem látod,hogy repülnek?Ki mit vesz fel videóra.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Orosz tankoknál miért nem látni oylan videókat ahol lövegstabilizációt demonstrálják, mint azon a híres leopárdoson ahol egy pohár sört tesznek lövegcsőre.
Sör nélkül, tessék. Persze kevésbé látványos.Orosz tankoknál miért nem látni oylan videókat ahol lövegstabilizációt demonstrálják, mint azon a híres leopárdoson ahol egy pohár sört tesznek lövegcsőre.
Sör nélkül, tessék. Persze kevésbé látványos.
Vagy ez.
Kb. 5 sec keresés volt a YT-n...
AO(Rt) Omszktranszmas átadta az első szállítmány T-80BVM(modernizált T-80BV) harckocsit az orosz hadseregnek.
AO(Rt) Omszktranszmas átadta az első szállítmány T-80BVM(modernizált T-80BV) harckocsit az orosz hadseregnek.
Ezek hogy aránylanak a szomszédaink 72eseihez,vagy a románok saját gépeihez,tr 55,vagy mi a neve?
Tudunk valamit az elektronikáról,védelemről?
Tűzerő,mozgékonyság a pipa(gondolom).
Ezek hogy aránylanak a szomszédaink 72eseihez,vagy a románok saját gépeihez,tr 55,vagy mi a neve?
Tudunk valamit az elektronikáról,védelemről?
Tűzerő,mozgékonyság a pipa(gondolom).
Ennek a hírnek két szempontból van jelentősége szerintem:
1. Az oroszok továbbra is rendszerben tartják a problémás gázturbinás meghajtást, ráadásul a korábbi B változatú tankok felújításával (a T-80U-ból egy hadosztálynyi még mindig rendszerben van a Kanytyemirovka hadosztálynál, ha jól tudom). A gázturbináról már többször lemondtak, de valamiért hosszabb távon rendszerben marad, ezek szerint több száz ilyen harckocsijuk. Következtetés lehet: nem tervezik, hogy középtávon tömegével jelenne meg mondjuk az Armata, vagy az új gyártású T-90.
2. Az Omszki gyárról, (ahol T-80U-t gyártottak) korábban az a hír járta, hogy bezárják, hisz a másik vonal (Nyizsnij Tagil: T-90, Armata) megy tovább, a T-80 bonyolult és költséges továbbfejlesztése nehéz, nincs értelme. Ezek szerint a szakemberek megtartásával együtt, mint ipari bázis számolnak, életben tartják a létesítményt. Ez azt jelenti, hogy háború esetén az összes rendszerben lévő harckocsi javítása, felújítása megoldott (T-80BVM/T-80U, T-72, T-90). Továbbra sem hagyatkoznak egyféle típusra.
Ennek a hírnek két szempontból van jelentősége szerintem:
1. Az oroszok továbbra is rendszerben tartják a problémás gázturbinás meghajtást, ráadásul a korábbi B változatú tankok felújításával (a T-80U-ból egy hadosztálynyi még mindig rendszerben van a Kanytyemirovka hadosztálynál, ha jól tudom). A gázturbináról már többször lemondtak, de valamiért hosszabb távon rendszerben marad, ezek szerint több száz ilyen harckocsijuk. Következtetés lehet: nem tervezik, hogy középtávon tömegével jelenne meg mondjuk az Armata, vagy az új gyártású T-90.
2. Az Omszki gyárról, (ahol T-80U-t gyártottak) korábban az a hír járta, hogy bezárják, hisz a másik vonal (Nyizsnij Tagil: T-90, Armata) megy tovább, a T-80 bonyolult és költséges továbbfejlesztése nehéz, nincs értelme. Ezek szerint a szakemberek megtartásával együtt, mint ipari bázis számolnak, életben tartják a létesítményt. Ez azt jelenti, hogy háború esetén az összes rendszerben lévő harckocsi javítása, felújítása megoldott (T-80BVM/T-80U, T-72, T-90). Továbbra sem hagyatkoznak egyféle típusra.
Két éve még a 4. gárda harckocsi hadosztálynál (helyesen valahogy Kantyemirovskaja néven) volt 320 db T-80U, Nyugati katonai körzetben. Lehet, hogy átpakolták őket, majd megnézem.A TGY-nek vannak T-80-asai nem a hadseregnek.
Két éve még a 4. gárda harckocsi hadosztálynál (helyesen valahogy Kantyemirovskaja néven) volt 320 db T-80U, Nyugati katonai körzetben. Lehet, hogy átpakolták őket, majd megnézem.
Nem hiszem, 2015 körül jelentős átszervezések voltak, ez a hadosztály Moszkvától nem messze ezekkel a kocsikkal volt felszerelve még 2017-ben is.Az két év a 90-es évek eleje lesz, akkor volt hadrendben kb 330 T-80UD
Nem hiszem, 2015 körül jelentős átszervezések voltak, ez a hadosztály Moszkvától nem messze ezekkel a kocsikkal volt felszerelve még 2017-ben is.
Az UD-vel bajban vannak, az ukrán motorhoz nem igen lesz alkatrész, én azt gondoltam korábban, hogy emiatt is el fogják engedni az egész T-80 családot, de úgy látszik a gázturbinában még látnak potenciált. Egyébként szerintem így is sok alkatrészt ki kell váltaniuk, amit az ukránok gyártanak.
Azt hittem ez már tud menet közben is tüzelni,vagy csak nem reklámozzák?
Nekem nagyon adja az automata töltő,nagy királyság. Ennek a korai változatai voltak annyira rossz ergonómiai kialakításúak,hogy aGörögök azért nem vettek belőle,mert kibírhatatlan volt a kezelőknek?
Gondolom mostanra javítottak rajta.