Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha méretben egyforma akkor bele lehet rakni.Kommenteket olvasva egyik helyen abba bukkantam, ami szerint Groznij ostromakor a T-80-k esetében momentán hiányzott az ERA blokkokból a töltet. Egyrészt a szállításkor elvileg ki szokták őket emelni a biztonság kedvéért és nem mindegyik került vissza, másrészt a tisztek szimplán kilopták a tölteteket és eladták a feketepiacon. Illetve olyat is olvastam, hogy a Reliktet be lehet rakni a Kontakt-5 kazettájába és pl a T-72B3M esetében ezért maradtak a torony elején a Kontakt-5 blokkok. Ezek mennyire hihető vagy pontos állítások?
Ezen állítás szerint viszont a Relikt és a Kontakt-5 között csak a belső a különbség, amit a felvételek viszont nem támasztanak alá.Kommenteket olvasva egyik helyen abba bukkantam, ami szerint Groznij ostromakor a T-80-k esetében momentán hiányzott az ERA blokkokból a töltet. Egyrészt a szállításkor elvileg ki szokták őket emelni a biztonság kedvéért és nem mindegyik került vissza, másrészt a tisztek szimplán kilopták a tölteteket és eladták a feketepiacon. Illetve olyat is olvastam, hogy a Reliktet be lehet rakni a Kontakt-5 kazettájába és pl a T-72B3M esetében ezért maradtak a torony elején a Kontakt-5 blokkok. Ezek mennyire hihető vagy pontos állítások?
Nem annyira szar, mint a T-64-s videója, amiben lényegében nem hangzott el valós információ, ez csak mérsékelten rossz
Nekem az volt benne érdekes információ, hogy az angolok és a dél-koreaiak is szereztek belőle és megvizsgálták. Erre nem emlékeztem.Nem annyira szar, mint a T-64-s videója, amiben lényegében nem hangzott el valós információ, ez csak mérsékelten rossz
Dél-korea rendszeresítette is. (T-80U)Nekem az volt benne érdekes információ, hogy az angolok és a dél-koreaiak is szereztek belőle és megvizsgálták. Erre nem emlékeztem.
80 darab T-80U-t kaptak még a 90-es években a szovjet államadósság fejében. Melléje meg 70 BMP-3-at és 33 BTR-80A-t.Nekem az volt benne érdekes információ, hogy az angolok és a dél-koreaiak is szereztek belőle és megvizsgálták. Erre nem emlékeztem.
Dél-korea rendszeresítette is. (T-80U)
Közben megtaláltam én is, a Wikipedia is írja mindkettőt, de valamiért nem emlékeztem rá.80 darab T-80U-t kaptak még a 90-es években a szovjet államadósság fejében. Melléje meg 70 BMP-3-at és 33 BTR-80A-t.
Azért, mert szokatlan, hogy a nyugati világ (keleten lévő) egyik legfejlettebb országa, aki hosszú ideje rendelkezik saját harckocsi iparral (K 2), szovjet harckocsit használ, mind a mai napig. Alkatrész ellátással, teljesen különböző mentalitású humán környezetben, eltérő gondolkodásmóddal.Közben megtaláltam én is, a Wikipedia is írja mindkettőt, de valamiért nem emlékeztem rá.
10 éve szenvednek vele pont az alkatrész miatt.Azért, mert szokatlan, hogy a nyugati világ (keleten lévő) egyik legfejlettebb országa, aki hosszú ideje rendelkezik saját harckocsi iparral (K 2), szovjet harckocsit használ, mind a mai napig. Alkatrész ellátással, teljesen különböző mentalitású humán környezetben, eltérő gondolkodásmóddal.
És még Ciprus is vett...
Mi is, a 72-essel.10 éve szenvednek vele pont az alkatrész miatt.
Mint ellenerőt, de az tuti, hogy ami ötletet csak tudtak implementáltak az K-2-be.Mi is, a 72-essel.
De nekik lenne más alternatíva, mégis használják.
Dél-Korea államadósság fejében kapta.Nekem az volt benne érdekes információ, hogy az angolok és a dél-koreaiak is szereztek belőle és megvizsgálták. Erre nem emlékeztem.
Az orosznál jobb humán felfogás és pénzügyi háttér,tehát a tisztesseges üzemeltetés csodát tesz az orosz gépekkel.Ott van pl a 29-es aminél a németek nem értették,hogy minek nagyjavítani egy 100%-os állapotú hajtóművet csak azért mert letelt a repült óra.Ők nem tudták,hogy ezek a szigorú üzemeltetési szabályok(tehát nem állapot szerinti üzemeltetés) az nem a technikai hanem a humán faktor miatt van.Azért, mert szokatlan, hogy a nyugati világ (keleten lévő) egyik legfejlettebb országa, aki hosszú ideje rendelkezik saját harckocsi iparral (K 2), szovjet harckocsit használ, mind a mai napig. Alkatrész ellátással, teljesen különböző mentalitású humán környezetben, eltérő gondolkodásmóddal.
És még Ciprus is vett...