S
speziale
Guest
No megtaláltam, a "В.А. Григорян, Защита танков" könyvet a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem "МГТУ им. Н.Э. Баумана" adta ki, és a következőt tartalmazza:
Szóval nem én gondolom a Leo-1A1 páncélvédettségét akárhány mm-nek (nem szoktam ugyanis colostokkal harckocsikat méregetni), hanem a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem által kiadott könyvben szerepelt a fenti érték. Az írásomban megtalálod forrásként hivatkozva.
Ők tévedhettek egy német harckocsival kapcsolatban? Simán!
Ezért tudott @fip7 a német hihető külalakú forrásával meggyőzni.
És ezért nem tudsz a félig-angol félig-svéd nyelvű Slide-okkal meggyőzni, mivel egyrészt egy rakat ön-ellentmondást tartalmaz, másrészt egy svéd értékelés svéd nyelven íródik. Ők egy büszke nép, náluk még a Leo-2 sem Leó-2, hanem Strv-121 és Strv-122.
Nézd csak meg a tényleges svéd értékelést, egyetlen kukk angol szót sem fogsz találni benne!
Apró kiegészítés még a témához:
remélhetőleg @fip7 forrása a Leopard 1 védelmére nem ugyanonnan származik, mint ez a Leo2 ábra:
erről ugyanis a következőt érdemes tudni (erről az SH_MM nevű csókáról azt kell tudni, hogy ő vitte korábban a below the turret blogot...szóval jó eséllyel 100szor inkább képben van a német haditechnikáról mint itt bárki)
https://sturgeonshouse.ipbhost.com/topic/1527-the-leopard-2-thread/?do=findComment&comment=111259
kiemelés:
"Paul Lakowski's whole concept for estimating armor protection is flawed, starting by the input data and the arbitrarily imagined armor array. His values and the hypothetical armor arrays used to generate these, have been proven to be false. He supposedly made a newer version of all/most his armor estimates, but they are not available to public."
de érdemes lehet az egész hsz-t elolvasni, ha valakit érdekel a téma