Milyen cucc az amit "tukmálni " kell ?De tesztpályán lőttek vele több ezer lövést, és amit 2010-ben is elővesznek, hogy a seregre tukmálhassák, az nem aktuális és valós dolog ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Milyen cucc az amit "tukmálni " kell ?De tesztpályán lőttek vele több ezer lövést, és amit 2010-ben is elővesznek, hogy a seregre tukmálhassák, az nem aktuális és valós dolog ?
Látom a HH-ról nem sokat tudsz és a SZU-ról még kevesebbet ! Nem baj ez hiszen valszeg utána születtél ! @boki -t tudom idézni tanulni ! Tanulni ! Tanulni !Nem a Black Eagle és társai voltak a pénzpazarlások, hanem a 40 - 50,000 T-54-es és még akár JSz-10-es fenntartása, még 1991-ben is, vagy a szétspammelt MiG-21-es és társai, a Szu-27-es Flanker rovására.
Kiszórhatták volna jó pénzért a Harmadik Világba a T-64A-nál öregebb harckocsikat.
Milyen cucc az amit "tukmálni " kell ?
Látom a HH-ról nem sokat tudsz és a SZU-ról még kevesebbet ! Nem baj ez hiszen valszeg utána születtél ! @boki -t tudom idézni tanulni ! Tanulni ! Tanulni !
Az megvan , hogy egy taktikai atom fegyver is gajra vághat bármilyen kellő közelségben lévő elektronikát amiben legalább félvezető van ? Na erre szarik a J10 és hittek benne , hogy a semminél az ósdi is jobb !A JSz-10-esnek mi hasznát vették volna 1991-ben ? Egy VH szökevény harckocsinak ?
Az megvan , hogy egy taktikai atom fegyver is gajra vághat bármilyen kellő közelségben lévő elektronikát amiben legalább félvezető van ? Na erre szarik a J10 és hittek benne , hogy a semminél az ósdi is jobb !
Amúgy én is azt javasolnám másik topikban vesézzük ezt ki, de annyi biztos, hogy a Bradley A0, A1 változatai szemből pontosan ugyanannyira gyengék voltak mint a BMP-1/2. Oldalról is csak annyi különbség volt, hogy a Bradley védett volt a nehézgéppuskákkal szemben, míg a BMP-k nem. De semmi több.Nem, nem hasonlóan rossz védettségű.
Amúgy én is azt javasolnám másik topikban vesézzük ezt ki, de annyi biztos, hogy a Bradley A0, A1 változatai szemből pontosan ugyanannyira gyengék voltak mint a BMP-1/2. Oldalról is csak annyi különbség volt, hogy a Bradley védett volt a nehézgéppuskákkal szemben, míg a BMP-k nem. De semmi több.
A Marder erősebb volt náluk szemből, de csak kis mértékben. Oldalról ugyanannyira gyenge volt mint a BMP.
Kicsit visszatérve az Objekt-781-re. (amúgy rájöttem, butaságot írtam, ezeket nem BMPT-nek nevezték) Nem volt hülye ötlet, annak ellenére, hogy már a kezdetben nyilvánvaló volt, hogy nem lesz egy nagy sorozatban gyártott harceszköz, szinte kizárólag konvojok védelmére fejlesztették ki. (még a városi harc sem volt szempont!) A probléma az volt, hogy a BMP-k gyenge páncélzatuk miatt súlyos veszteségeket szenvedtek. A harckocsik jól bírták a találatokat, de a főfegyverzetük abban a környezetben csak korlátozottan volt alkalmazható. Így jött az ötlet, hogy legyen egy erősen páncélozott harcjármű, aminek fegyverei nagy szögtartományban mozgathatóak. És mivel egyidejűleg több (5) cél ellen tudott tevékenykedni 360 fokban, félelmetes eszköz lehetett volna. (egyedül a SzU felbomlása miatti pénztelenség volt az oka, hogy nem került sorozatgyártásba! Átment az összes próbán, és remekül teljesített)
Az UVZ tákolmányával már kezdetben probléma volt, a nevéből is adódott. BMPT = Harckocsi támogató harcjármű. Magyarul, az UVZ-nél eleve olyan feladatokra szánták, aminek gyakorlatilag semmi értelme nincs. A 30mm-es gépágyú rombolóereje, hatásos lőtávolsága, és pontossága sincs sehol még a T-55 ágyújához képest sem. És egy ilyen szarral akarnak harckocsikat támogatni?
Már nagyon korán felkerült a pótpáncél a Bradleyre, a BMP-2-re meg nagyon nem.Amúgy én is azt javasolnám másik topikban vesézzük ezt ki, de annyi biztos, hogy a Bradley A0, A1 változatai szemből pontosan ugyanannyira gyengék voltak mint a BMP-1/2. Oldalról is csak annyi különbség volt, hogy a Bradley védett volt a nehézgéppuskákkal szemben, míg a BMP-k nem. De semmi több.
A Marder erősebb volt náluk szemből, de csak kis mértékben. Oldalról ugyanannyira gyenge volt mint a BMP.
Kicsit visszatérve az Objekt-781-re. (amúgy rájöttem, butaságot írtam, ezeket nem BMPT-nek nevezték) Nem volt hülye ötlet, annak ellenére, hogy már a kezdetben nyilvánvaló volt, hogy nem lesz egy nagy sorozatban gyártott harceszköz, szinte kizárólag konvojok védelmére fejlesztették ki. (még a városi harc sem volt szempont!) A probléma az volt, hogy a BMP-k gyenge páncélzatuk miatt súlyos veszteségeket szenvedtek. A harckocsik jól bírták a találatokat, de a főfegyverzetük abban a környezetben csak korlátozottan volt alkalmazható. Így jött az ötlet, hogy legyen egy erősen páncélozott harcjármű, aminek fegyverei nagy szögtartományban mozgathatóak. És mivel egyidejűleg több (5) cél ellen tudott tevékenykedni 360 fokban, félelmetes eszköz lehetett volna. (egyedül a SzU felbomlása miatti pénztelenség volt az oka, hogy nem került sorozatgyártásba! Átment az összes próbán, és remekül teljesített)
Az UVZ tákolmányával már kezdetben probléma volt, a nevéből is adódott. BMPT = Harckocsi támogató harcjármű. Magyarul, az UVZ-nél eleve olyan feladatokra szánták, aminek gyakorlatilag semmi értelme nincs. A 30mm-es gépágyú rombolóereje, hatásos lőtávolsága, és pontossága sincs sehol még a T-55 ágyújához képest sem. És egy ilyen szarral akarnak harckocsikat támogatni?
Ne beszélj butaságot. A TGY HK416-ot használ mint ahogy az SF-ek egy jelentős része is. A most tenderen lévő fegvyerek sem direkt gázelvételesek, pisztolyból meg jobbat vett az ARMY mint a Glock ami nem mellesleg megintcsak rendszerben van náluk.Az Amerikaiaknál is vannak dolgok, amikben érthetetlenül ellenkeznek, pl. a HK 416-os és a Glock rendszeresítése, kevés jó Német / Osztrák hadi termékek. Ragaszkodnak a DI-s és önpiszkító AR-ekhez a gázdugattyússág helyett, mert úgyis a POG-nak nem kell a tökéletesség.
Tgy-knél nincs hk 416, 417 vanNe beszélj butaságot. A TGY HK416-ot használ mint ahogy az SF-ek egy jelentős része is. A most tenderen lévő fegvyerek sem direkt gázelvételesek, pisztolyból meg jobbat vett az ARMY mint a Glock ami nem mellesleg megintcsak rendszerben van náluk.
Ne beszélj butaságot. A TGY HK416-ot használ mint ahogy az SF-ek egy jelentős része is. A most tenderen lévő fegvyerek sem direkt gázelvételesek, pisztolyból meg jobbat vett az ARMY mint a Glock ami nem mellesleg megintcsak rendszerben van náluk.
A HK417 az 7,62-es, nekik meg egy 16,5in-es csövű5,56-os 416-osuk van amit elneveztek IAR27-nekTgy-knél nincs hk 416, 417 van
Nem tudom milyen SIG-el lőttél de a GLOCK mindegyikhez képest egy fapados nem is tudom micsoda.A TGy azért kevesebben van, mint az ARMY, meg azoknál is még mindig bőven látni M16A4-eseket és M4-eseket, persze nem egy tollvonással történik a beújítás, de mindent megtettek, hogy minél később legyen normális fegyójuk. A Colt is elkészítette a saját M4-es gázdugattyús változatát, de nem olyan elterjedt.
Lőklubos vagyok, próbálhattam a SIG P320-ast, és kivételesen a Glock jön be jobban.
De nem is a puskák a legnagyobb bajuk, hanem pl. a VH-ban, Koreában és Vietnámban jól jöttek a harckocsik a TGY-nek, a VH-ban tudták használni partraszállásnál a Sherman-okat, most a Kínaiakkal kekeckednek, az Abrams-nek hasonló feladatkört kéne betöltenie, de a tábornok és tisztükurak kitalálták, hogy felszámolják, a közkatonák háborgása ellenére.
Nem tudom milyen SIG-el lőttél de a GLOCK mindegyikhez képest egy fapados nem is tudom micsoda.
Beragadt a hetes szám valamiért, meg lemaradtam annál, hogy csak tervezik a cserét de ezek szerint végig is vitték.A HK417 az 7,62-es, nekik meg egy 16,5in-es csövű5,56-os 416-osuk van amit elneveztek IAR27-nek
Beragadt a hetes szám valamiért, meg lemaradtam annál, hogy csak tervezik a cserét de ezek szerint végig is vitték.
Városi hadviselésre egyik sem alkalmas. Sem normál tank, sem BMPT. Az optikákból, még a hőképesből sem lehet időben a célokat észrevenni általában.A 100 milissel nem lehet fellőni a panel 4. emeletére, ahol az RPG-sek vannak, addig a 30-assal igen.
Hát azért annyira nem korán. A sima, alap Bradley 1981-es. A minimálisan fejlesztett A1 1987-es. A pótpáncéllal ellátott A2 meg 1988-as.Már nagyon korán felkerült a pótpáncél a Bradleyre, a BMP-2-re meg nagyon nem.