T-80

Putyint éveken keresztül a vezérkara félrevezette a haditechnikai fejlesztésekről, mert álmukban sem számítottak háborúra, s a fejlesztésekre szánt összegeket simán ellopták, most pedig nem merik bevallani a főnöknek, hogy nincs ütőképes harci potenciál, mert annak az ára elsődlegesen a magánvagyonokba folydogált, és másodrészt a presztízs marhaságokba, amiben Putyin is társtettes.

Pedig hagyományos fegyverrendszerileg is tudnának jókat alkotni.

Putyin magánvagyona is megvan párezer négyzetméter ingatlan pár hektáron, a Fekete-tengeri / Kaukázusi szuperdácsa, és van pár regisztertonnányi megayachtja is.

Az rendben is van, hogy mindenről nem lehet tudomása, de az államvédelem és harci potenciál témájában a legapróbb részletekről is tájékozottnak kellene lennie, alapszinten, főleg ha előszeretettel használják. Gondolom én. Legalább akkor, amikor fegyveres háborúkról dönt, mert azt hiszi, hogy a világ legjobban felszerelt hadseregével seperc alatt gerincre vágja a szomszédait, aztán majd meglátjuk, hogy saját magát sikerült, ez nem egyszerű véres orr, ami gyógyulható, hanem teljes beégés.

A háború egyedül az ő ötlete, a tábornokai pedig nem mernek ellentmondani, és ennek isszák a levét a köznép és a sor / kiskatonák, nem is beszélve az Ukránokról, akik testvérnép, nem velük van bajom, hanem a Kormányzatukkal ...
Putyinnak nem volt erről tudomása, hogy ellopták a pénzt? Vagy ez nem derült ki a korábbi hadgyakorlatokon, Szíriában? Putyin ekkora balfasz?

Putyinnak nem volt erről tudomása, hogy ellopták a pénzt? Vagy ez nem derült ki a korábbi hadgyakorlatokon, Szíriában? Putyin ekkora balfasz?
Putyin az új lövészfegyvereket+kiegészitöket tudta személyesen kipróbálni, minden más eszközt bemutat neki a fejlesztő csapat és elmondják hogy már csak pár milliárd rubel, és a Nyugatot ezzel fogják tönkreverni.

Ha még nincs kész több részegység az Armata, SU-57 -ben azt ö kiszúrja a gyárlátogatáson?

Tervezett Putyin harc járművet, helikoptert vagy bármit, titkosszolgálati pályafutása alatt?

Ha abszolút egyeduralkodó vagy és nincsenek bizalmi embereid, szakértőid, akkor egészen a bukás időpontjáig kapod a jelentéseket statisztikákat hogy minden a legnagyobb rendben.

Putyin az új lövészfegyvereket+kiegészitöket tudta személyesen kipróbálni, minden más eszközt bemutat neki a fejlesztő csapat és elmondják hogy már csak pár milliárd rubel, és a Nyugatot ezzel fogják tönkreverni.

Ha még nincs kész több részegység az Armata, SU-57 -ben azt ö kiszúrja a gyárlátogatáson?

Tervezett Putyin harc járművet, helikoptert vagy bármit, titkosszolgálati pályafutása alatt?

Ha abszolút egyeduralkodó vagy és nincsenek bizalmi embereid, szakértőid, akkor egészen a bukás időpontjáig kapod a jelentéseket statisztikákat hogy minden a legnagyobb rendben.
Hadászati,taktikai nukleáris csapásmérő erőkre és azok hordozóira ment el a pénz nagy része(ICB rakéták cseréje,tengeralattjáró flotta,iszkander,hiperszónikus fegyverek stb)

Hadászati,taktikai nukleáris csapásmérő erőkre és azok hordozóira ment el a pénz nagy része(ICB rakéták cseréje,tengeralattjáró flotta,iszkander,hiperszónikus fegyverek stb)
Miközben az USA "takarékon"fejlesztette a nukleáris csapásmérő erőket!Abrams "flotta"meg vagy 5-6 évente kap egy "upgradet"és építik újjá őket!

Ahogy a Szovjetunión sem segitett a 40 000 atomtöltet,ugyanugy ebben a háborúban sem segit az Oroszokon az atomarzenáljuk.

Én egy kicsit árnyalnám a képet azért. A szárazföldi erők konkrét harci technikája (MBT-k és GYHJ-k) nagyobb részt 30 éve nem frissült, ezért látni annyi BMP-2-est és T 72-B-t. Ennek azért van gyártó oldali magyarázata is, hogy maradjunk a T80 topic-nál. Ugye 1992-ben szétdobták egymás között a meglévő harckocsi technikát, és teljesen racionálisan ahol az adott típusok gyártója volt, az a típus oda került. Ugye T64 Ukrán. T72 alapvetően orosz gyártói egységek. T80 a dízel (UD) az Ukrán, de a gázturbinások azok vagy Leningrádben (Kirov művek), vagy Nyizsnij Tagil-ban készültek. Nos mi is történt azóta? Mára az orosz gyártó kapacitás egyetlen előállítóra szűkült, amely az Ural Vagon Zavod. ez a cég tulajdonképpen a T 72-vel és annak modernizált változatával, a T 90-el volt "kibélelve" mostanáig. Tehát az elmúlt 25 évben az UVZ vagy gyártott T90-et (éves 20-30 db-ot az Orosz hadsereg részére), vagy modernizált T72B-t B3m vagy újabban B4m verzióra. Csak hogy a lóvé és a kapacitások miatt ezek a modernizált T72-es vasak mára alig érik el a harckocsi állomány egynegyedét. Tehát amikor azt írja valaki, hogy az Orosz hadsereg másodvonalas egységei vannak bevetve, az jó részt téved. Az Orosz hadsereg nagyobbik fele ezzel a technikával rendelkezik (BMP 2 és T72B). Ez egyébbként csak a lánctalpas technikáknál ennyire szemebetűnő, mert ahogy a képeken látni, az utánpótlás szállító és a szakcsapatok géjárművei azok kizárólak 6x6 os Ural és Kamaz technikák, valamint nem kevés 8x8-as Kamaz is van már. Ezek bizony max 10 éve gyártott cuccok, olyan alakulatokban, ahol a láncos technikák már 30 év körüli életkorral bírnak. A legérdekesebb kérdés a T 80-as gázturbinás egységek sorsa. Ugye ezek a cuccok 1985-től 1992-ig voltak gyártva. Mikorra lett pénz és akarat (2010 után), kiderült hogy gyártói szintű modernizálásra a jelenlegi Orosz ipar nem képes, mert csak UVZ van (T72-re). A két legelitteb Orosz egység az a Tamanyi gépesített lövész és a Kantyemirovkai harckocsizó hadosztály. Szervezet szerűen és nagy egységben szinte ezek rendelkeznek már csak T 80-al, az elégtelen (minőségre) felújítási kapacitás híjján. Talán 2021, vagy inkább 2022-ben jelentek meg az első gyártói szintű modernizált T80-as verziók, de azt nem tudom hogy ki az a gyártó aki ezt bevállalta, hogy ezek hol készülnek. A BMP 2 és BMP 3 as arány kicsit jobb, de a BMP 3-asok részaránya sem nagyon haladja meg a láncos technikán belül a 25-30%-ot.

A hadászati erőkkel nincsen bajom, én a Haditengerészet ellen ágálok, a felszíni egységek ellen.

Próbálnak magyarázkodni, hogy azért a Haditengerészet is kivette a részét a mostani háborúban és "sikerekben", de attól még az felnagyított, eltúlzott dolog, az ordító hibák elmaszatolása.

Nem semmi. ENNYIRE amatőrök az oroszok? Hetek helyett hónapokig elhúzódhat a háború így. Úgy látom a béka segge alatt van az ukrajnában bevetett katonák képzettsége, no meg morálja is. Putyó úgy néz ki cenzúráztatta a lostarmour.info-t is, az orosz veszteségeket már nem mutaják.

Tovább zuhan az Orosz morál:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem semmi. ENNYIRE amatőrök az oroszok? Hetek helyett hónapokig elhúzódhat a háború így. Úgy látom a béka segge alatt van az ukrajnában bevetett katonák képzettsége, no meg morálja is. Putyó úgy néz ki cenzúráztatta a lostarmour.info-t is, az orosz veszteségeket már nem mutaják.

Az elesett / hadifogságba került Orosz kiskatonák telefonjait előszeretettel kutatják át, gyűjtik be, és az azokon talált SMS-ezés is teljesen felkészítetlen és motiválatlan sorkatonákról tanúskodik: még a műveleti célt sem közölték velük, hogy hadgyakorlatra, békefenntartásra, vagy háborúba kell menni, hanem primitív módon bevonulnak és az ölükbe hull minden. Nem a sorkatonák a hibásak, hanem a közép és felsővezetők, akik ilyen színvonalúan szerveznek.

tmKqjRT.jpg

Anya: Ljosa, miért nem válaszolsz ilyen régen, biztosan gyakorlaton vagytok?

Katona: Mama, már nem a Krímben vagyok, nem gyakorlaton.

Anya: És hol??? Apu kérdi, lehet-e neked csomagot küldeni.

Katona: Milyen csomagot, mama, ahhoz lenne kedvem, hogy felkössem magam.

Anya: Miért mondasz ilyet? Mi történt?

Katona: Mama, Ukrajnában vagyok. Itt igazi háború van. Félek, mindenre lövünk, sorban, a civilekre is. Mindenkire sorban. Azt mondták hogy üdvözölnek majd, de a járműveink elé vetik magukat, nem engednek továbbmenni. Fasisztának hívnak minket. Mama, nekem nagyon nehéz.

Az elesett / hadifogságba került Orosz kiskatonák telefonjait előszeretettel kutatják át, gyűjtik be, és az azokon talált SMS-ezés is teljesen felkészítetlen és motiválatlan sorkatonákról tanúskodik: még a műveleti célt sem közölték velük, hogy hadgyakorlatra, békefenntartásra, vagy háborúba kell menni, hanem primitív módon bevonulnak és az ölükbe hull minden. Nem a sorkatonák a hibásak, hanem a közép és felsővezetők, akik ilyen színvonalúan szerveznek.

tmKqjRT.jpg

Katona: Mama, Ukrajnában vagyok. Itt igazi háború van. Félek, mindenre lövünk, sorban, a civilekre is. Mindenkire sorban. Azt mondták hogy üdvözölnek majd, de a járműveink elé vetik magukat, nem engednek továbbmenni. Fasisztának hívnak minket. Mama, nekem nagyon nehéz.
Kamu gyanús.
Amúgy mit keres ez ebben a topikban?

A hadászati erőkkel nincsen bajom, én a Haditengerészet ellen ágálok, a felszíni egységek ellen.
Valamilyen szinten egyetértek. Jó dolog, hogy fejlesztik a flottájukat, szíriában hatalmas segítség volt a hajókról kilőtt robotrepülőgépek. Viszont ott van a Kuznyecov esete. Az egy katasztrófa. Abból nem lehet egy épkézláb repülőgéphordozót csinálni, egy igazi hulladék, harcértéke nulla. És csak zabálja a pénzt. Én a helyükben már vagy 20 éve kivontam volna a szolgálatból, és múzeumhajót csináltam volna belőle.

Amúgy nekem az az érzésem, hogy az ukrajnában bevetett orosz katonák még a szíriai nemzetvédelmi erők (NDF) színvonalát sem ütik meg. Elképesztően alacsony a morál és a kiképzés színvonala is. És az a durva, hogy ez vonatkozik az állítólagosan "elit" 4. gárda harckocsihadosztályra is. Ugyanazt csinálják mint jemenben a szaúdiak, hátrahagyják a teljesen ép technikát.

Kamu gyanús.
Amúgy mit keres ez ebben a topikban?

Miért lenne kamugyanús ? A kamu az az, amit az Ukrán és Orosz állami médiák folytatnak, pl. az Orosz állami média teljes tagadásban van a veszteségekről, egyetlen - egy katona sem veszett el, ahelyett, hogy mondanának egy minimális és valós számot, mondjuk 1,200-at és akkor az egyszerű kiskatonák és civilek tudósítanak valóságosan az Instán / Twitteren / Telegramon / Tiktokon, pl. hogy az Orosz konvojok minden fedezet, kíséret nélkül mennek.

Úgy jön ide az ilyen, hogy a katonák morálja az Szaúdi szinten mozog, ahogy @gorkamorka is mondja, teljesen működőképes T-90A-kat, és típusrelevánsan T-80U-kat és T-80BVM-eket hagynak hátra, még a Gárdáknál szolgálók is, nem pedig harcképtelen / lesérült vasakat, hogy a lánctalp tönkrement, nem tudjuk javítani, és akkor vissza, hanem csak megállnak valahol a jó vassal, és menjünk haza, gyalogosan / autóstoppal / hadifogságba.

Valamilyen szinten egyetértek. Jó dolog, hogy fejlesztik a flottájukat, szíriában hatalmas segítség volt a hajókról kilőtt robotrepülőgépek. Viszont ott van a Kuznyecov esete. Az egy katasztrófa. Abból nem lehet egy épkézláb repülőgéphordozót csinálni, egy igazi hulladék, harcértéke nulla. És csak zabálja a pénzt. Én a helyükben már vagy 20 éve kivontam volna a szolgálatból, és múzeumhajót csináltam volna belőle.

Amúgy nekem az az érzésem, hogy az ukrajnában bevetett orosz katonák még a szíriai nemzetvédelmi erők (NDF) színvonalát sem ütik meg. Elképesztően alacsony a morál és a kiképzés színvonala is. És az a durva, hogy ez vonatkozik az állítólagosan "elit" 4. gárda harckocsihadosztályra is. Ugyanazt csinálják mint jemenben a szaúdiak, hátrahagyják a teljesen ép technikát.

Szárazföldileg is lehet telepíteni robotrepülőt, USA vonatkozásában a BGM-109G Gryphon GLCM, és Orosz megfelelője is van, nem kell mindenáron hadihajózni.

tmKqjRT.jpg

Ezt te sem hiszed el ugye?

• Tetszik
Reactions: Catles and Filter