1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-90

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Ez az a tank, amit egy raktáron hagytak a szírek és elszaladtak mikor támadtak a terroristák. Van ott elég sok oroszul tudó -orosz állampolgárságú kaukázusi iszlamista terrorista a HTS soraiban.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mert nagyon drága a T-14 és ahogy már leírták a T-90/8072-höz minden van azaz nagyon nagyon olcsó őket üzemeltetniük.
   
 3. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nem. Kérdezett, a válaszom túlmutat a topik témáján. Át kell tenni máshova.
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mindenki zsarolásra hadználja az erejét.Csak azt nem értem,hogy miért vagy felháborodva ha az oroszok is ezt teszik.Jah és szuperhatalom tekintve,hogy a világ legnagyobb atomarzenálján ül és világviszonylatban a top 20 legmodernebb és legbatékonyabb hadereje van.
   
  haubagoi, fishbed and nyugger like this.
 5. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Akkor mégis csak a gondolkodással van egy kis gond. Ha ilyen egyszerű a történet akkor a németek is foldozgathatnák a Leopard -1-et, az amcsik az M60-at meg amellett még fejleszthetnék a Leopard 3-at, az amcsik meg valami új hk-t.
  De ők nem ezt teszik. Én komolyan örülök a T-90 új változatának, a legjobb orosz harckocsinak tartom, nagyon tetszik. A T-80U-t is nagyon szeretem, de szerintem az UD volt az igazán használható változata. A T-72B3 meg szép és valószínűleg azért jó is. De a harckocsi felújítás is rengeteg pénzt visz el, én az Armatába ölnék minden pénzt a helyükbe, új ágyúval.
  Értem amit mondasz, csak nem hiszem, hogy működni fog. A gyártás egyébként Nyizsnij Tagilban lesz gondolom, ha beindul, szóval a felújításra a három harckocsigyárból a teljes értékű kiesésével kevesebb kapacitás jut, bár az is lehet, hogy az egész célja csak a harckocsiipar életben tartása.
   
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Csak kettő van: Uralvagonzavod (UVZ) és az Omszktranszmas(szintén az UVZ-hez tartozik)
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Látszik,hogy nincs mindenre pénz ezért priorizálni kell.A T-M az bármivel szemben megállja a helyét nen egy hulladék hanem a világ egyik legmodernebb harckocsija ebből leaz nekik durván 500db.A T-14 meg ma a legjobb ebből lesz 400db.Bár Putyin az asztalra csapott de abbyira nem prioritás,hogy csak T-14-et vegyenek.
   
 8. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nem vagyok felháborodva, csak megállapítottam egy tényt. Az, hogy mindenki az túlzás, de a kéthárom azt teszi. Meg a történelem is erről szól, szóval ez sem zavar. Csak leírtam.
  Azt, hogy Oroszország szuperhatalom lenne azt vitatom. Nincs korlátlan érdekérvényesítő képessége, sőt. A SZU (aki lehet, hogy szuperhatalom volt) összeomlása óta Oroszország próbálja átvenni annak helyét a világpolitika színpadán. A legtöbb atomfegyver az olyan, mint amikor az öngyilkos sok lőszert visz magával a feladatra, kicsit komikus...Gyűjtsenek jó sokat, meg vigyázzanak rá, meg kezeljék a baleseteket.

  Ez a videó az oroszokról szól. Lehet polemizálni, hogy ki kicsoda, de az atom nem játék.

   
  Firga bácsi likes this.
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Senkinek nincs már korlátlan érdekérvényesítő képessége.Elmúltak a 90-es meg a 2000-es évek.
   
 10. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Lehet, hogy a Szentpétervári gyárat bezárták, nem tudtam. Azt hittem ott még van felújítás.
   
 11. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Igen, de az USA-é látványosan nagyobb. Kína az igazi feltörekvő hatalom, az Oroszok csak az atom miatt tárgyalópartnerek számukra. A Közel-Keleti próbálkozás szép, de szerintem kockázatos az oroszoknak.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az mind1,hogy mimiatt a lényeg az a pozíció.
   
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Szerintem el vagy tévedve Oroszország katonai,gazdasági erejét illetően,meg még sokan mások is,én nem látom,hogy olyan nagyon zsarolnának vele,kifejezetten udvariasak az ukránokkal,a grúzokkal is azok voltak,szépen hozzák fel az országot a kőkorszakból,nem ész nélkül fegyverkeznek,manapság nem hinném,hogy az Orosz melós kevesebb kebnyeret,benzint,vagy húst tudna venni a fizetéséből,mint mi,ami nagyon jó eredmény részükről,tekintve a globális szembe szelet,szankciókat,az atomarzenált,a tengóikat,azért szép csendben felhoizták a légierőt,lett hiperszonikus fegyverük,van 5.gen repcsi,lassan annak is elindul a gyártása,most rendeltek 400db t14-et,vagy 1500 egyéb mbt-t modernizáltak,stb.
  Nme a fősodratú nyugati médiát követem Oroszország fejlődését illetően,mármint a civil szektort,4 orosz csatornára vagyok feliratkozva,egy Orosz csaj teherautót vezet a nagyfaluban,egy Magyar ott élő valaki az Orosz vasutat filmezi,egy vidéki mindent felújító szaki,meg egy sportoló csatornájára,a lényeg,hogy azt látom,hogy Moszkva már nem sártenger,sok új teherautó,munkagép ban,szép a kötnyezet,ahogy a belső kamerás képeket nézem amikor a csaj vezet,a vasút szinte megújult,csupa ú,saját gyártású mozdonyaik vannak,pipec pályaudvarok,normális személyszállító kocsik,a sportoló srácnál meg látom,hogy mennyi új,felújított sportlétesítményük van,jól szervezett belföldi bajnokságok,sport rendezvények,szóval ez az Oroszország már nem az az Oroszország,amit csak le sajnálni lehet,nem hypolom őket,biztos ott is vannak fejlettebb régiók,meg kevésbé fejlettek,mint mindenhol,de súlyos hiba őket alábecsülni,lekezelni.
  Ne feljtsd el,hogy ott nem szűnt meg a sorkatonaság,ott 2-3 millió katonát 1 hét alatt felszerelnek,felmálháznak,akik nem lmpbt-s,fülcimpatágítós,szűknadrágos jövő nemzedéke,ezek másnap alakzatban harcolnak,amilyen berendezésre kiképezték őket,azzal harcolnak,mindnek van tartalék tár,bakancs,babkonzerv,meg ami kell.
  és ez úgy,hogy a civil szféra is annyit fejlődött 15 év alatt,mint előtte 100 év alatt,nincs államadósságuk,ngo-ik,ceu-juk,sem illegális migránsaik,akiknek egyből állampolgárság,kecó,segély,meg orvosi ellátás járna,nincs hadi gazdaság,fegyverkezési kényszer,sem terjeszkedni nem akarnak katonailag,ez csak sztenderd.
  Pont lesz@rják kke-t,meg kb mindenkit,ami ott nincs,az kb sehol sincs,szívesen kereskednének a nyugattal,valójában az is velük,csak nekik is csokis a szájuk innen-onnan.
  Na,jól elkalandoztam :confused: ,de ilyen az ha nyugtatókra piál az ember :D:D,szóval adjuk oda nekik a 2. helyet a tengerek kívül,ne akarjuk tudni milyen az ha hadi gazdaságra váltanak,és főleg ne húzgáljuk a maci bajszát,mert az nem játék.Nem látom az usán kívül azt az országot,aki eljutna atom nélkül addig is,mint dolfiék,ez legyen elég mindenkinek.
  Ha bedurciznak,usánkának még behajózni európába,szárazföldi támadó hadművelethez felfejlődni az Orosz határnál is a fél szárazföldi haderejébe fájna,kb.
  :)
   
  luperator, laiki, aquarell and 5 others like this.
 14. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Azért, mert az USA épp most hordott át több ezer harci járművet Európába, muszáj valamivel ellentételezniük a mennyiséget. Ezért nyilván előveszik az összes modernizálható tankot és felújítják, mondernizálják őket.
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mekkora hülyeség ez már...
   
  aquarell likes this.
 16. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Jó terv. A múltkor sem jött be.
  Hidegháború vagy valami ilyesminek hívták asszem.....
  :)
   
  Firga bácsi likes this.
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ne törődj vele, nem a te gondod.
   
 18. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Tök úgy emlékszem, hogy pont köztük vagyunk. Meg azért NATO tagok is vagyunk. Meg volt azért két világbajokság is, mindig rosszul jártunk, amikor nem törődtünk a körülöttünk lévő folyamatokkal.
   
 19. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ha a Exercise Defender Europe 20-ra gondolsz, akkor tudnod kell, hogy a teljes gyakorlat 37.000 főt fog megmozgatni. Ebből minimum 2500 angol, de összesen 18 nemzet vesz részt benne (sok német, lengyel, holland, de csehek is).
  Az amerikai kontingens alapvetően az éppen váltásba érkező haderő lesz. Akik ugyan hoznak is magukkal járműveket, de jó részüket a leváltott csapatok eszközeiből fognak felvenni Németországban.
  A 82-esek meg ugyebár nem nehéz technikával dolgoznak, akik szintén részt vesznek a gyakorlaton.
   
  endre and mindenen kívül like this.
 20. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Mekkora?
   

Ezen oldal megosztása