Szerintem el vagy tévedve Oroszország katonai,gazdasági erejét illetően,meg még sokan mások is,én nem látom,hogy olyan nagyon zsarolnának vele,kifejezetten udvariasak az ukránokkal,a grúzokkal is azok voltak,szépen hozzák fel az országot a kőkorszakból,nem ész nélkül fegyverkeznek,manapság nem hinném,hogy az Orosz melós kevesebb kebnyeret,benzint,vagy húst tudna venni a fizetéséből,mint mi,ami nagyon jó eredmény részükről,tekintve a globális szembe szelet,szankciókat,az atomarzenált,a tengóikat,azért szép csendben felhoizták a légierőt,lett hiperszonikus fegyverük,van 5.gen repcsi,lassan annak is elindul a gyártása,most rendeltek 400db t14-et,vagy 1500 egyéb mbt-t modernizáltak,stb.
Nme a fősodratú nyugati médiát követem Oroszország fejlődését illetően,mármint a civil szektort,4 orosz csatornára vagyok feliratkozva,egy Orosz csaj teherautót vezet a nagyfaluban,egy Magyar ott élő valaki az Orosz vasutat filmezi,egy vidéki mindent felújító szaki,meg egy sportoló csatornájára,a lényeg,hogy azt látom,hogy Moszkva már nem sártenger,sok új teherautó,munkagép ban,szép a kötnyezet,ahogy a belső kamerás képeket nézem amikor a csaj vezet,a vasút szinte megújult,csupa ú,saját gyártású mozdonyaik vannak,pipec pályaudvarok,normális személyszállító kocsik,a sportoló srácnál meg látom,hogy mennyi új,felújított sportlétesítményük van,jól szervezett belföldi bajnokságok,sport rendezvények,szóval ez az Oroszország már nem az az Oroszország,amit csak le sajnálni lehet,nem hypolom őket,biztos ott is vannak fejlettebb régiók,meg kevésbé fejlettek,mint mindenhol,de súlyos hiba őket alábecsülni,lekezelni.
Ne feljtsd el,hogy ott nem szűnt meg a sorkatonaság,ott 2-3 millió katonát 1 hét alatt felszerelnek,felmálháznak,akik nem lmpbt-s,fülcimpatágítós,szűknadrágos jövő nemzedéke,ezek másnap alakzatban harcolnak,amilyen berendezésre kiképezték őket,azzal harcolnak,mindnek van tartalék tár,bakancs,babkonzerv,meg ami kell.
és ez úgy,hogy a civil szféra is annyit fejlődött 15 év alatt,mint előtte 100 év alatt,nincs államadósságuk,ngo-ik,ceu-juk,sem illegális migránsaik,akiknek egyből állampolgárság,kecó,segély,meg orvosi ellátás járna,nincs hadi gazdaság,fegyverkezési kényszer,sem terjeszkedni nem akarnak katonailag,ez csak sztenderd.
Pont lesz@rják kke-t,meg kb mindenkit,ami ott nincs,az kb sehol sincs,szívesen kereskednének a nyugattal,valójában az is velük,csak nekik is csokis a szájuk innen-onnan.
Na,jól elkalandoztam
,de ilyen az ha nyugtatókra piál az ember
,szóval adjuk oda nekik a 2. helyet a tengerek kívül,ne akarjuk tudni milyen az ha hadi gazdaságra váltanak,és főleg ne húzgáljuk a maci bajszát,mert az nem játék.Nem látom az usán kívül azt az országot,aki eljutna atom nélkül addig is,mint dolfiék,ez legyen elég mindenkinek.
Ha bedurciznak,usánkának még behajózni európába,szárazföldi támadó hadművelethez felfejlődni az Orosz határnál is a fél szárazföldi haderejébe fájna,kb.