1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-90

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nem az a lényeg, hogy megtámadja vagy nem. Az politika, azt mi nem tudhassuk. :confused:
  Meg nem vagyunk prekobok...;)
  A matematikai valószínűség, az már a katonai szakma. A T-72B3, T-80 BVM, T-90 harckocsipark nem fog fenyegetést jelenteni a következő évtizedekben Európára.
  Minél kevésbé tud fenyegetni, annál nagyobb biztonságban van Közép-Európa.
   
  Firga bácsi and Rotten878 like this.
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Pont,hogy nem csúszik a T-14 mert most rendeltek 400-at.
   
  fip7 likes this.
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mihez képest minimális a 400db?
   
 4. Negan

  Negan Well-Known Member

  Miodernizálják a saját régi M84eiket.Nemtudom mennyi maradt nekik.Itt is az a helyzet,hogy nyilt mellénnyel 1 vs 1ben azonos képzetségű/tehetségű személyzetet feltételezve a Leo az erőnyerő.De a szerbeknek már most olyan dd tüzérségük van,hogy az az elött eldönti a csatát,hogy a Leo szóhoz jutna.Nyitásként a B-52 Norák és az SP-122ek HE és repeszgránátokkal megszorja a macskáinkat.Ez leválasztja a kisérő/fedező gyalogságot,és a külső szerelvényeket-köztük az APSt-lebontja.Azután a sorozatvetők kazettás töltetei végzik a dolgukat.A maradékot meg már levadásszák az öreg modernizált M84ek és a páncélvadász osztagok.
  Ősszfegyvernemi és összhaderőnemi harc.Más néven hálozatos hadviselés.Merthogy az utóbbi ugyan az mint az előbbi,csak korszerű hirközlő és vezetéstechnikai eszközökkel.
   
  ravenlord likes this.
 5. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Akkor minek kínlódnak 40 éve gyártott tankok felújításával. Nincs olyan gazdag és hatalmas birodalom a földön aki egyszerre több harckocsiprogramot futtatna (sem Kína, sem az USA nem ilyen gazdag).
  Szerinted az oroszok mindenkinél okosabbak és ott tartunk, ahol 100 éve, hogy minden traktorgyárnak tankot kell gyártani, mert akkor is bejött?
  Szerintem annyira nem veti fel őket a pénz, hogy három-négy harckocsira is költsenek. Ha a németnek elég 308 Leopard 2A7, akkor a ruszkinak minek 400 Armata mellé még többszáz régebbi? Kitől rettegnek ilyen fene módon?
  A 400 Armatán milyen ágyú lesz? Mert ha marad 125 mm, akkor minden a legnagyobb rendben van, vegyenek jó sokat belőle.
   
  Firga bácsi likes this.
 6. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ahonnan azt kamerázták onnan valóban olyannak tűnik, mintha szemből belecsúszott volna :) De a valóság az, hogy elment mellette.
  Ez a videó, amit boki említett és kb. 01:00-től:
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Még mindig nem értem miért fenyegetés Közép-Európára , ha Oo hadseregében harckocsik vannak aktív szolgálatban?!:)
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  T-80 topik 2019 április.
   
 9. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Mert zsrolásra használják katonai erejüket (mint minden nagyhatalom). Csakhogy ők nem nagyhatalom, csak egy iszonyatosan eltorzult atomhatalom, szép katonai és háborús hagyományokkal, de hanyatló gazdasággal és társadalommal. Az ilyenek veszélyesek, az orosz ember lenézi a kis Közép-európai népeket. Mivel nem tekint egyenrangúnak, ezért a vele egyenrangúak (német, brit, USA, kínai) közötti áldozati népnek tekint mindenki mást. Ő nem akar áldozati nép lenni, ő szuperhatalom akar lenni. Ezt a pozícióját a lecsúszása miatt sokszor csak fegyveres konfliktusokkal képes ideig óráig foggal körömmel tartani (Grúzia, Ukrajna, mostanában Belorusszia).
  Szóval lehet tankja, de ne akarja fenyegetésre használni. Oroszország vissza fog oda süllyedni ahonnan jött, a sárba. Sok kis szomszéd népet magával ránthat, nekünk ezt el kell kerülni. Azért gond, mert atomhatalom, és az atom az veszélyes. Oda kell figyelni az orosz folyamatokra.
   
  Firga bácsi and Negan like this.
 10. boki

  boki Well-Known Member

  :D :D

  Sokat kell még tanulnod...
   
  nyugger likes this.
 11. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ebben igazad van.
  Én az ár-érték arányra céloztam. 565(?) misiből a leo2-pzh200 és a t90-akacia kombó mekkora,elrettentő erővel bír, "mire jut egymás ellen". Nyilván az utóbbi nekünk nem alternatíva, de az erőviszonyok felmérése miatt lehet érdekes
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  Mimdegyikből van kb 1 db.
   
  rejsz felügyelő likes this.
 13. Negan

  Negan Well-Known Member

  Igy ebben a formában,ahogy leirod,a Leo+PzH a nyerő.De....PzHnak nem az SP-122 az ellenpéldány,hanem a B-52 Nora.SP-122 azon felül van.Orosz megfelelője az SPnek mostanában a Hosta.És még azon felül vannak a sorozatvetőik.A szép nagy Orkántol az egycsövi gerillaváltozatú M63ig.Vagyis amit megsporolnak azzal a szerbek,hogy megelégszenek a modernizált tankokkal,azt a tüzérségre költik,a csatadöntö fegyverekre.
  Ez a szemtöl szemben dolog többdologtol függ,mint 1 vs 1 hk.Sokszor irtam már,hogy 73ban a zsidók II. vh-s modernizált Sherman tankokkal állitották meg az egyiptomiak T62 hk-ait.Irhattam nyugodtan,mert senki nem nézett utána.Mert féligazság.Mert az öreg Ishermanok mellet ott voltak a dzsipekre szerelt M40A1 HSN ágyúk,és az SS11 rakéták.Utóbbiak Aoulette II/III helikopterekre szerelve is.És ott voltak a légierő kumulativ altöltetes kazettás biombái.Valójában mind 73ban,mind 82ben az arab hk veszteségeknek mintegy a felét nem az izraeli tankok okozták,hanem a rakéták és kazettás bombák.
  És csak érdekességként,73ban egyetlen izraeli tankon sem volt északai figyelő/célzó műszer.Az arab T55/62 tankokon meg volt,de nem használták ki.
  [​IMG]
   
 14. Negan

  Negan Well-Known Member

  Attol függ miböl.SP gyártása most indult.Norábol exportáltak is,kb egy osztálynyira teszik a saját állományt.Sorozatvetőkböl is többféle van.Régiekböl van nekik fölösbe is,az újakbol amennyire éppen van pénzük,annyit gyártanek maguknak-és közben exportálni próbálják,nem is sikertelenül.
   
 15. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nyilván
  Igazad van, tanulok is folyamatosan. De Te ne tedd, neked már nem szükséges, csak összezavarodnál....
  Így is nagyon vágod a pitét, Te csak írjál.....
  Szerénységed zavarba hoz.... Nyilván Kun Miklóshoz magához van szerencsém......:)

  Te kérdeztél, én válaszoltam.
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Ny-Aleppóban talált T-90-et már a terroristák használják

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  endre and anonim999 like this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Mert ha az usa nekik vezet minket,vissza tudnak lőni,kb ez lehet a fájdalom oka.
   
  haubagoi and boki like this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Már a technikai topikban is nyomulnak az önkéntesek?
  :(
   
  fip7, ghostrider, haubagoi and 3 others like this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Amit korábban említettem:
  [​IMG]
   
  endre likes this.
 20. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Eléggé viharvert darab, mint amit félig kilőttek, vagy éppen megpróbáltak felrobbantani amikor otthagyták...?
  Ezeknél a modern tankoknál nincs semmi software-es védelem? Képernyők, tűzvezető rendszer nem kér semmi PIN kódot, kártyát, semmit? Beül egy irástudatlan, oroszul se tudó terrorista, valahogy bebikázzák a motort, és már megy is, kezeli a képernyőket, mindent?
   

Ezen oldal megosztása