1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-90

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  A 72 oké az "olcsó" tömegtipus, a 90-es az aktuális modern, a 14 hitech jövő, de mi a helye a T-80-nak, miért kell azzal is a logisztikát bonyolitani?
  .
  (Az egyes tipusok legalább lőszerben csereszavatosak?)
   
 2. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Extrém hideg régiókban jobb a turbina.
   
  svajcibeka, HAndrás, gacsat and 2 others like this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

  64 darab T-80BVM -et rendeltek az Északi-flotta TGY-sei-nek. A hidegben jobb a gázturbina.
   
  endre, svajcibeka, honved and 2 others like this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Remélem azok is olvassák ezt akik szerint nincs pénze az otoszoknak meg mindenfajta problémák miatt nem halad a fejlesztés.Ebből is látszik(a megrendelésből),hogy van ott pénz csak nem erre költik a gyártó meg nem fog egy fűszálat sem a saját kontójára keresztbe tenni.Ha azt akarják,hogy haladjon a fejlesztés pénzt kell adni ami úgy néz ki,hogy most meg lesz.
   
  endre likes this.
 5. Robur

  Robur Well-Known Member

  Azért sok észre vall, négy különböző harckocsit üzemben tartani.
   
  mindenen kívül likes this.
 6. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Azt kéne megértened (úgy sem fogod), hogy ezeket az mbt-ket nem kell most legyártani. Ezek már meglévő, letárolt harckocsik, amiket az új harckocsik gyártási költségének töredékéért modernizálnak. Ennyi. De persze tudjuk, a ruszkik hülyék.
   
 7. Robur

  Robur Well-Known Member

  Négy különböző infrastruktúrát kell fenntartani! De látom nem érted.
   
  mindenen kívül likes this.
 8. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Az infrastruktúra már létezik évtizedek óta, ahogy a tankok is. Az egyedüli plusz költség jelenleg a modernizáció, ami jóval kevesebb, mint mondjuk 1000 új tankot legyártani, amikhez már valószínűleg tényleg új infrastruktúra is kellene még több pénzért. Az idő tényezőről meg nem is beszéltünk még.

  Tényleg nem értem ezt a sok okostojást, akik a gép elől ülve fikázzák azokat a mérnököket, döntéshozókat, akiknek a birtokában vannak a tényleges információk a költségekről, gyártási kapacitásokról, eszközparkról stb.
  Mégis mi alapján érzik egyesek okosabbnak magukat azoknál, akik amúgy ezzel foglalkoznak életük napjain?
   
  fip7, fishbed and krisss like this.
 9. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Szerintem engem is közéjük sorolsz, de Én is nagyon örülök a T-80, T-90 modernizációnak (szeretem is mindkét típust).
  Ez azt jelenti, hogy az Armata tovább csúszik, hisz a pénzt a felújításba és a meglévő konstrukciókba ölik. Ez pedig nekünk magyaroknak jó, mert a Leopard 2A7 addig lesz korszerű, amíg nem lesz 152 mm-es lövege nagy tömegben rendszerben a ruszkinak. Ne is legyen!
  Ezek tényleg jó hírek :)
   
 10. Negan

  Negan Well-Known Member

  Azért azt ne felejtsük el az orosz hk-nál,hogy a 80as években lelassult,90ben meg leállt a pénzhiány miatt az új tipusok tervezése.Addig konstrukciósan az oroszok nagyon is az élen voltak.T54 korábbi mint az M47.Erősebb páncélzat és löveg.Dizelmotor.Javitott változaton már kétsikú stabilizátor és éjjellátó.M47en egyik sincs.M47 lényegében egy amerikanizált és nehezebb T34.(jugóknak alkalmuk volt konkrétan kielemezni mindkettőt.T54 nyert.Egyedül az ergonomia volt jobb az amerikai gépben-jellemző)Mikor megjelent az egyébbként igen jó L7 105ös löveg,az oroszok már a 115milis ágyúval ellátott T62t gyártották.Mire elterjedt,ők már a T64est nyomták.A problémák nem a konstrukciók rosszasága,hanem a gyártásminőség volt végig.
   
 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  Rheinmetall 130milis lövege beépithető a Leo2be.Az a németek szerint ellensúlyozni tudná.
   
  endre likes this.
 12. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Én tudom. De az is plusz pénz lesz/lenne majd, amikor eljön az ideje (lesz orosz 152 vagy valami új). Az a legjobb, ha sose lesz. :)
  Akkor sokáig korszerű tud maradni majd az MH.
   
  Firga bácsi likes this.
 13. Negan

  Negan Well-Known Member

  Sokra nem megyünk egy 3zl-as "nehéz" dd-ral.Ha úgy megvalósulna(de nem fog) a Z2026,ahogy itt a blogtársak elképzelik,egy orosz gárdahadosztály simán elsöpörné az egészet.Csak a tüzérségi fölénye eldöntené a csatát.Leoink hiába jobbak 1 vs 1 helyzetben egy T80/90 tanknál.1 vs 5+iptr osztály+tüzérség lenne az arány.A NATO,benne konkrétan az USA véd minket a muszkátol,nem az MH.
   
 14. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Szerintem ez felesleges szempont, Magyarországnak tökmindegy, hogy az oroszok hány mm-es ágyút tesznek a harckocsijaikba, mi a pár tucat Leopard tankunkkal, 14 darab bérelt Gripenünkkel, pár könnyű helikopterünkkel, és kb nulla légvédelmünkkel úgysem jelentenénk semmiféle ellenállást önmagunkban velük szemben.
  NATO szinten érdekesebb, de az Armata várható minimális darabszáma miatt szerintem ott is mindegy.
   
 15. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ha a ruszkik (vagy az amcsik) az ellenfél tökmindegy milyen tankot vettünk, és milyen a nehézdandár szerkezete.
  Ha pl a szerbek vásárolnak t80/90et, akkor lehet kritikus a 44 leo2 árából ők mennyit tudtak venni, és milyen elrettentő erőt jelentenek egymásnak.
   
  gacsat likes this.
 16. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  Egy furcsa T-80BVM video. A tank megy a havas tájon egy úton, és nagyjából követi egy személyautó, kamera abban is, próbálja talán megelőzni a tankot. Majd vált a kép, a kocsi és a tank körül álldogáló emberek, a kocsi az út szélén áll, majd úgy néz ki, a tank nekifordul, és éppen nekimenne (02:30-nál), amikor hirtelen vág a kép. Onnantól személyautót tovább nem mutatják, a tank még forgolódik, majd megy tovább.  Ti hogy értelmezitek ott 02:20 és 02:31 között, mi a xart csináltak ezek? :) Poénból szétcsapták a kocsit a hómezőn?? :)
   
 17. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nehogy már egymagunkba menjünk az orosznak srácok!
  Mi egy szövetség tagjai vagyunk (az orosz legalábbis kénytelen az egész NATO-t nézni), amiben annyi a kötelességünk és a felelősségünk, hogy ha kell, akkor a legjobb, legkorszerűbb technikát adjuk a katonáink feneke alá.
  Az orosz szemüvegébe nem 44 (+12) Leopard 2 van, hanem 308 német A7V, 238 db Lengyel A5 és attól korszerűbb, azonkívül sok kisebb ország 1-1 (remélhetően hozzánk hasonlóan korszerű harckocsival felszerelt) zászlóalja.
  Ha így nézitek, akkor van jelentősége a magyar 44 (56) harckocsinak, ha mindenki arányaiban ennyit hozzátesz a közös védelemhez, akkor a ruszkinak esélye sincs Európában háborúzni a NATO ellen. Szerintem ez jó.
   
  Firga bácsi likes this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Ezt a videót már megosztottam. T-80BVM sebességét tesztelték.Elérte a 80km/h-át.
   
  fip7 likes this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Megint ez az ovis szintü orosz megtámadja Európát tankokkal.!!! Orosz nem támadja meg Európát sem Magyarországot, hacsak nem lesz egy Hitler II "valakI", aki nekimegy Oroszországnak.
   
  fip7 and anonim999 like this.
 20. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  A spanyol, görög, portugál, Norvég Leopardokat nem említettem, de van francia, brit és egy (mostanában kiszámíthatatlan) USA is rengeteg korszerű (az orosszal összemérhető) harckocsival.
   
  Firga bácsi likes this.

Ezen oldal megosztása