1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-90

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Most átviszgálhatják az ellenségeik azért is volt ostobaság a szírektől nem felrobbantani menekülés közben, de ez az összes közel-keleti népnél látható jelenség. Érthetetlen.
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Mert ez egy film díszlete. Nem igazi.
   
 3. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  Gacsat, ezt tudod valahonnan, vagy csak te magad gondolod sajat kutföböl? Van forrasod, valami link erröl?
   
 4. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Az oroszok is gyujtik a nyugati technikat. Ha nem is egesz tankokat, de pl panceltörö raketat, kezifegyvereket, radiokat, egyeb felszerelest mar biztos sokat vittek haza.
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Minden ilyen rejtélyes fényképnek ez a megoldása. Nagy tételben fogadnék rá, hogy pár év múlva viszontlátjuk egy filmben.
   
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Na igen az apraját nem tudod megsemmisíteni, de azért egy tankot felrobbantani nem olyan nehéz, ha az a sajátod. Bedobálni egy halom robbanóanyagot a harctérbe meg a motortérbe és robbantasz. Akkor az ellenség mégis csak egy romhalmazt tud elemezgetni nem egy működő egységet, plusz a lényeg az érzékenyebb műszerek a javíthatatlanságig roncsolódnak, ezzel nehezítve azok lemásolását és megfejtését.
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Beindult a T-90M "Proriv-3" szériagyártása. Idén kezdik szállítani az első példányokat. Minimum 15 darab leszállítása várható. A késés oka, hogy javítani kellett a tüzvezető és a célkövető rendszeren, mellette még kiegészítő tesztelés kellett a tornyon elhelyezett új páncél miatt. De sikeresen megoldották a problémákat így 2019 decemberben sikeresen befejeződtek az állami tesztek. 1 T-90M gyártási ideje 9hónap.
   
  endre, antigonosz and fishbed like this.
 8. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ezek új gépek, vagy upgrade?
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Is-is.
   
 10. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Abszolút igazad van, tényleg felrobbanthatták volna!
  .
  Onnantól, hogy szir/iráni akárkiknek, Iraknak, Törökországnak adnak oda dolgokat (de igaz ez USA F-16->Pakisztán->Kina vonalon is!), simán számolni kell azzal, hogy a cucc rövidesen az ellenfél kezében landol.
  .
  Más kérdés, hogy szerintem lassan egy gép megszerzése talán már nem mutat mindent, és a software és a forráskód védelme lesz a kérdés. Egy tanknál talán még nem, de 5.gen vadászgépeknél, légvédelmi rendszereknél lassan már erre mennek a dolgok.
   
 11. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Ezekbe végülis beteszik a T-14 ágyúját, vagy maradt a régi?
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  2А82-1М mint az Armatánál
   
 13. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  A T-90M fotókon mindegyiken úgy tűnik, hogy az ágyúcső közepén ott van az a vastagabb szakasz, mint a korábbi T-90-eken, az Armata ágyúcsöve meg egyenes, nem? Tehát minimum a cső hűtése nem azonos.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Azok csak tesztpéldányok.
   
 15. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Az a lőporgáz-elvezető lesz (pontos nevét nem tudom), mivel az Armatánál személyzet nélküli torony van, míg a T-90M-nél továbbra is ott van két fő a toronyban.
   
 16. nyugger

  nyugger Well-Known Member

 17. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Füst gáz elszívó. Ötletes szerkezet, a cső körüli tartályba a cső fal furatain nagynyomású gáz áramlik. A lövés után leesik a nyomás a csőben, ezért előre néző furatokon gáz áramlik vissza a csőbe, ami előre mozdítja a csőben lévő füst gázokat. A huvelykivetes miatt nyíló záron keresztül nem áramlik vissza füst gáz a küzdőtérbe, sőt, inkább meg onnan is kifelé húzza a csőben előre mozgó gázok miatt.
  Az armata lovegehez nem kellett, mert ez a kezszem védelme érdekében van. Nyugaton, keleten egyaránt. A T 90 hez át kell alakítani a csövet.
   
 18. honved

  honved Well-Known Member

  Tehát ha jól gondolom, akkor az orosz haderő 3 alap harckocsival fog rendelkezni a következő évtizedben, vagy évtizedekben. T-72 B3, T-90, Armata.
   
 19. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  A Modernizált T80 -asokat kifelejtetted.
   
  fip7, mindenen kívül and honved like this.
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Igen. + T-80 mod változatai
   
  Python, honved and gacsat like this.

Ezen oldal megosztása