T-90

Egy friss videó az UVZ-ből(szept 19.) ahol típus gyártása/modernizációja folyik: T-72B3M, T-90M és BMPT "Terminator" . Ha ügyesen nézitek a videót megtudjátok mennyi T-90M lett legyártva. ;)

Sokan bevettékegy angol nyelvu kamu anyag hírét, hogy évi 1000 darabot gyártanak.

Aztán én voltam az aki nem tudja a legyártot mennyiséget, amikor 120-150 darabra saccoltam a nyáron. :)

Egy friss videó az UVZ-ből(szept 19.) ahol típus gyártása/modernizációja folyik: T-72B3M, T-90M és BMPT "Terminator" . Ha ügyesen nézitek a videót megtudjátok mennyi T-90M lett legyártva. ;)

Sokan bevettékegy angol nyelvu kamu anyag hírét, hogy évi 1000 darabot gyártanak.

Aztán én voltam az aki nem tudja a legyártot mennyiséget, amikor 120-150 darabra saccoltam a nyáron. :)

Én néztem a legügyesebben,de kb 5 szót értettem belőle, szóval mennyit gyártanak?
:)

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Halkan jegyzem meg, hogy ma is (igazából tegnap de ki nézi...) szembe jött a valóság...

T-90A egy Korsar ATGM-el találkozot:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Én meg így néztem mint a hülye, hogy mégis mi a rosseb akar az a cirill L betű lenni a 96 előtt 1:24-nél, de akkor csak Grísának volt ronda írása :D

Vagy az egy orosz g.
Goda 96...
Évi 96....
Ti elhiszitek, hogy egy firkálmány mutatja meg mennyit gyártanak?
Mi lenne, ha 10 000 lenne rákarcolva?
Tiszta hit gyülekezete vagytok....

• Tetszik
Reactions: Pogány
Vagy az egy orosz g.
Goda 96...
Évi 96....
A 196 egyébként még egy komolyan vehető szám lenne szerintem ha számolgatjuk mióta gyártják és azért láttunk a 90M-ből elég sokat.

Vagy az egy orosz g.
Goda 96...
Évi 96....
A kezdetektől gyártottak annyit, te szerencsétlen, nem a 2023-as évben. :) Egyébként az eredeti posztban volt. ;)

A 196 egyébként még egy komolyan vehető szám lenne szerintem ha számolgatjuk mióta gyártják és azért láttunk a 90M-ből elég sokat.

Minden hihető, persze. Az is, hogy T-90A-kat építenek át M-re, mert volt korábban erről is szó. És látványosan kevés A van bevetve Ukrajnában. Én a helyükben az egyszerűbb és olcsóbb, meg persze gyorsabb utat választanám.
Az újabbak még több ERA-t kapnak, sok a veszteség. Ha eddig legyártottak 100-150-et, akkor is a harmaduk elveszett másfél év alatt.

A kezdetektől gyártottak annyit, te szerencsétlen, nem a 2023-as évben. :) Egyébként az eredeti posztban volt. ;)

Azt meg te honnan tudod, hogy mennyit gyártottak, te szerencsétlen?
Firkálmányokkal üzennek neked, hogy terjeszd az igét?

• Vicces
Reactions: megazez and papajoe
Valahogy minden háborúban, mindig arra jönnek rá, hogy több páncél kell.

Igen, erről van szó! A harckocsinál - a harckocsik alapfeladatából következően - a védettség az elsőszámú szempont. Hisz az a lényegük, hogy elég védettek ahhoz, hogy nem lehet könnyen leküzdeni őket, ebből következőleg ha támadáshoz elég mennyiséget gyűjtesz össze, akkor lehet sikeres támadást indítani még erősen védett pozíciók, vonalak ellen is.

De időröl időre felmerül, hogy biztosítsunk egy kicsit nagyobb tűzerőt és mozgékonyságot a védelem csökkentése árán. A harckocsi a tűzerő, a védettség és a mozgékonyság szenthármasáról szól a mondás szerint, de ez csak ezt a tévhitet erősíti. És a gyakorlatban is bebizonyosodott már, hogy ez nem működik, az ilyen harckocsikat egy komolyabb konfliktusban az ellenség halomra fogja lőni.

Ez történt sok orosz (és nem orosz) harckocsival is most az ukrajnai háborúban. A T-90M-ek is így jártak. Úgy veszített el egy csomó harckocsit Oo, hogy alig volt sikeres támadása. Nem is használta arra igazán. Ágyú + gyalogroham volt a támadás eszköze. Ha lenne rendes harckocsija Oo-nak, és elég darab lenne belőle, akkor nem húzódtak volna ilyen sokáig az ostromok, például Bahmutnál.

• Vicces
Reactions: megazez
Igen, erről van szó! A harckocsinál - a harckocsik alapfeladatából következően - a védettség az elsőszámú szempont. Hisz az a lényegük, hogy elég védettek ahhoz, hogy nem lehet könnyen leküzdeni őket, ebből következőleg ha támadáshoz elég mennyiséget gyűjtesz össze, akkor lehet sikeres támadást indítani még erősen védett pozíciók, vonalak ellen is.

De időröl időre felmerül, hogy biztosítsunk egy kicsit nagyobb tűzerőt és mozgékonyságot a védelem csökkentése árán. A harckocsi a tűzerő, a védettség és a mozgékonyság szenthármasáról szól a mondás szerint, de ez csak ezt a tévhitet erősíti. És a gyakorlatban is bebizonyosodott már, hogy ez nem működik, az ilyen harckocsikat egy komolyabb konfliktusban az ellenség halomra fogja lőni.

Ez történt sok orosz (és nem orosz) harckocsival is most az ukrajnai háborúban. A T-90M-ek is így jártak. Úgy veszített el egy csomó harckocsit Oo, hogy alig volt sikeres támadása. Nem is használta arra igazán. Ágyú + gyalogroham volt a támadás eszköze. Ha lenne rendes harckocsija Oo-nak, és elég darab lenne belőle, akkor nem húzódtak volna ilyen sokáig az ostromok, például Bahmutnál.
Húha! A legnagyobb harckocsigyártó nemzetek és gondolkozók sem merik kijelenteni, hogy a tűzerő, védettség, mobilitás szentháromságból melyik a legfontosabb.