haubagoi
Nem akartam bele szólni a beszélgetésbe, és ne is vedd személyeskedésnek amit írok, de neked lövésed sincs arról, hogy mit jelent ma Magyarországon tőkésnek lenni....
Ilyen milliárdos összegekről hadoválsz, miközben a tőkések 99%-a maximum pár 10 millió forintnyi tőkével rendelkezik....
Ha nem is ismered testközelből a helyzetet, akkor legalább annak néz már utána, hogy a frissen alapított cégek hány %-a szűnik meg 1 illetve 2 éven belül....
A kockázat vállalás fogalmával sem vagy tisztában!
Rakd bele te egy cégbe a nehezen össze spórolt pénzedet, aztán lássuk milyen fejet vágsz akkor amikor nem fizetnek ki a megrendelők, de neked fizetni kellene az adót meg az alkalmazottakat! A NAV inkasszál, mert ő leszarja, aztán a semmiből fizesd ki az alkalmazottakat, akiknek nagyrészt családjuk van!
Tudod nem hatja meg őket az a "kifogás", hogy "majd 10 év alatt lezárul a per, és majd megkapjuk a pénzünket akkor", mert neki holnap is kell enni adnia a gyereknek!
És a tőkés sem sz@rja a pénzt, szóval végtelen mennyiségűt nem tud bele nyomni a cégbe, hogy az minden helyzetet átvészeljen!
Sok olyan embert ismerek akinek BT-je volt, és ilyen helyzetben mindenüket elvesztették, szó szerint az utcára kerültek!
Diverzifikálni meg az tud, aki nagy tétben játszik, csak ugye oda akárki nem juthat ám el, és ez sem garancia arra, hogy jól járj, mert könnyen előfordulhat az, hogy egyik cégből a másikba kell rakosgatnod a lóvét, hogy ne fogj padlót!
Az állami megrendeléseket sem azért szeretik a vállalkozók, mert lopni lehet, (minden hülye ezt hiszi) hanem azért, mert az állam 100%-ban kifizet! (már ha te vagy a fővállalkozó)
Mondom, lövésed sincs arról, hogy mivel jár ma tőkésnek lenni, meg arról, hogy valójában milyenek a tőke viszonyok és a kockázatok a való életben.
Addig meg amíg ezzel nem vagy tisztában , fölösleges róla okoskodni. Szerintem.....
Nem Magyarországról beszéltem, és nyilván "kistőkésnek" lenni is nehéz, mert a nagytőkések (és az állam is, amelyet a nagytőke mozgat) mindent megtesznek azért, hogy lerugdaljanak téged vissza a tőkésosztályból a munkásosztályba.