tl;dr tehát nem tudsz egy a kritériumoknak megfelelő telefont mondani 100k alatt.
legalábbis úgy, hogy tudnál róla
De az is ide tartozik, hogy esetleg a bankod oldalát/appját nem tudod használni, mert elavult a titkosítási technológia annak sebezhetősége miatt. (<TLS1.2, de nemsokára a TLS1.2 is megy a lecsóba.)
(előző telefonom a felfújódó akkuja tette tönkre, eltörte a kijelzőt belülről, nálam 3-5 évet kibír egy telefon, és nem én szoktam összetörni őket. Ha az előzőt nem teszi tönkre az akku, még lenne feladatom számára...)
A googlel sok baj van, messzire vezet. Első körben a korlátlan megfigyelés és kémkedés, de a termékeik és azok támogatása (nagy belső verseny azonos feladatú termékek közt, amiket hamar elkaszálnak, a termékeikre építeni többnyire hiba, pár kivételtől eltekintve)
Az nem az a fizikai némítógomb, amiről én beszélek... egy másik felhasználási esetet vázoltál. Amit én keresek: egy mozdulattal néma üzemmód (és pl opcionálisan: aki keres automatikusan értesüljön arról, hogy nem érek rá), majd épp ugyanarra a hangerőre mint előtte vissza tudjak álni egy mozdulattal, a megelőző hangerő szint memorizálásának szükségessége nélkül. (amúgy is a hangerőszabályzó ne a csengőhang erejét, hanem a média erejét állítsa már... ki akarja a csengőhangot adminisztrálni rendszeresen naponta többször?)
De ez is olyan azt hiszem, mint az autó vásárlás sok paramétere... aki nem próbálta, nem tudja miről van szó, plusz egyénileg különböző igények.
A GPS és a jó GPS közötti különbség neked esetleg nem releváns, vagy jobb olcsó telefonokat fogtál ki, mint én. Viszont ez éri meg a pluszt: hogy nem kell lutrizni, egyszerűen jó lesz. Hiába nem cserélhető az akku... (cseréltem amúgy olcsó kínai telefonban akkut, ott is ragasztva volt, és ott is irtózatos szopatás volt hozzáférni, pedig nem a sátáni apple vendor lock injéhez tervezték)