<blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="plushun"><blockquote rel="silurusglanis">Van ez a tantárgy, tudomány, amelynek ismeretei nélkül ezen a fórumon sem folyhatna a társalgás.
Most drasztikusan el akarják vágni ezt a fontos ismeretanyagot a fiataloktól.
További a cikkben (kivételesen korrekt).
Alább a petíció, ennyit tudunk tenni egyelőre.
Írjátok alá! (Aktív és csak olvasó fórumtársakhoz is szólok!)
Köszönöm!
http://nol.hu/belfold/tobb-szaz-gimnaziumban-szunhet-meg-a-foldrajz-ketsegbeesetten-lazadnak-a-tanarok-1612127
http://www.peticiok.com/vegveszelyben_a_foldrajz_a_kozoktatasban
Szégyen. Hadd legyen a gyereknek minél kevesebb általános műveltsége. Pont a földrajz.. Anno ez volt a választott érettségi tantárgyam a gimnáziumban. Nagyon szerettem és szeretem mind a mai napig. </blockquote>
Én egyet tudok érteni a megszüntetéssel. 5-8 osztályban is van földrajz, ott már meg kellene tanulja a gyerek, amit tudnia kell. Nekem pl. semmi újjat nem tanítottak gimnázium alatt földrajzórákon, amit tanítottak, azt már tudtam addig is. Aki pedig nem tanulta meg 8-dikig, az azután sem fogja.
Megjegyzem, hogy nagyon szerettem és ma is szeretem a földrajzt.
Ugyanígy, én az irodalmat is megszüntetném (vagy legalábbis kevesebb óraszámban oktatnám) az olyan szakokon, amihez nem kell. Pl. aki matekra vagy infóra megy, minek kell még irodalmat tanuljon? Írni-olvasni már megtanult, az általános műveltséghez szükséges irodalmat szintén megtanulta már.
Pl. volt osztálytársam (matek-infon), aki a reál tantárgyakból kitűnő volt, viszont a sok humán tantárgynak köszönhetően kisebb médiával zárt, mint az az osztálytársam, aki semmit nem értett a reál tantárgyakhoz. Gondolom értitek a probléma lényegét.</blockquote>
Az elég nagy baj, ha semmi újat nem tanítottak.
Geográfia, geológia, meteorológia, vízháztartás és felszín alatti vizek, ezeket mind a kisujjadból szoptad ki mikor bekerültél gimnáziumba?
</blockquote>
Természetesen előfordulhat, hogy földrajz tanárral volt baj és sokkal komolyabb témákat kellett volna tanítson, mert pl. én ezekről nem is hallottam gimiben.