<blockquote rel="szuvorov"><blockquote rel="fip7">Szerintem a 6 órás munka nap jobb megoldás lenne:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/heti_harom_nap_munka_75_eves_nyugdijkorhatar_te_bevallalnad.1.235713.html
Hmmmm.....
Heti három nap, napi 12 óra, az 36 óra egy héten, és nyugdíjba mehetsz 75 éves korodban, már ha persze megéled.
Most napi 8 óra az heti 40 (állami szférában 36-38)és nyugdíjba mehetsz 65 évesen.
Ügyes
</blockquote>
Szerinted manapság minden magyarországi cégnél csak ennyit kell dolgozni?!! Nálunk megvolt/van a MIN heti 60-65 óra, de volt olyan időszak (kb. 4 év) hogy MIN heti 72 óra volt a robot, + időnként egy "kis" túlóra (és ez nemcsak íróasztalnál, számítógépnél, hanem főleg fizikai munka).</blockquote>
Természetesen tudom hogy nem mindenhol a 40 órás munkahét az alap, én is dolgoztam 12 és 24 órás munkarendben, és olyan helyen is ahol a hivatalos 36 helyet valahogy mindig 52 óra jött ki egy hétre, csak a túlóra kifizetése maradt rendre el.
Csak az általános heti 40 órát vettem alapul.
Egyébként ha ez a 36 órás munkahét megvalósulna, akkor az általad említett cégeknél lemehetne a heti munkaóra 45 órára, de nem 65, hanem 75 évig.