Tengeri incidensek és balesetek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1586

Guest
Helló @boki
Mi történt ezzel az Orosz boomerrel? Milyért kellett neki tegnap váratlanul a felszínre jönni Alaszkához közel a Bering tengeren?
Állítólag nem küldtek distress callt, de nagy a nyüzsgés a környéken...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Helló @boki
Mi történt ezzel az Orosz boomerrel? Milyért kellett neki tegnap váratlanul a felszínre jönni Alaszkához közel a Bering tengeren?
Állítólag nem küldtek distress callt, de nagy a nyüzsgés a környéken...
Hadgyakorlatot tart a Csendes-óceáni flotta. A Bering-szorosnál Oo és Alaszka között a távolság mindössze 85 km.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Russian navy conducts major maneuvers near Alaska
AP_RGB-259x300-112x112.png

The Associated Press

August 28, 2020, 8:58 AM

MOSCOW (AP) — The Russian navy conducted major war games near Alaska involving dozens of ships and aircraft, the military said Friday, the biggest such drills in the area since Soviet times.

Russia’s navy chief, Adm. Nikolai Yevmenov, said that more than 50 warships and about 40 aircraft were taking part in the exercise in the Bering Sea, which involved multiple practice missile launches.

“We are holding such massive drills there for the first time ever,” Yevmenov said in a statement released by the Russian Defense Ministry.

https://wtop.com/europe/2020/08/russian-navy-conducts-major-maneuvers-near-alaska/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Dánia partjainál összeütközött az "Ice Rose" konténerszállító hajó az orosz "Kazanyec" korvettel(projekt 1331M). Sérültek nincsenek.

m14y0GJRkCs.jpg

1m2I1pTz0WY.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: endre and szegcsab

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Dánia partjainál összeütközött az "Ice Rose" konténerszállító hajó az orosz "Kazanyec" korvettel(projekt 1331M). Sérültek nincsenek.
"Összeütközött." Kackac. A ruszki hadihajó szabályosan megsarkantyúzott egy civil konténerszállító hajót, ez már-már kalózkodás, kac-kac. Ezt a taktikai megközelítést már az ókor óta nem láttuk, de hát úgy tűnik itt a szakállas viccek ideje. Komolyra fordítva: Itt is elaludt a kormányos, mint az amcsiknál?

Vagy itt sem fogjuk soha megtudni, mint a most már 102 éves esetnél ahol a Sophie megsarkantyúzta a Drinát Dunaújvároshoz közel, és kb 100-an vízbe fulladtak. A kormányosok meg a kapitányok hajótársaság elavult műszerezettségére meg a kormány hibájára hivatkoztak, a hajótársaság meg a kormányos pillanatnyi elmezavarára, és arra, hogy a kapitány felelős részben.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
USS John S. McCain ma 2 km-re behatolt az orosz felségvizekbe a Nagy Péter-öbölben. Miután az Admiral Vinogradov "tarannal" fenyegetett a jenki hajó elhagyta az orosz vizeket.