Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eltérítették őket és később egy 3. fél majd felhasználjaNa, gyerekek, hova lett a 36 tomahawk?
Már a MÉhben van.Eltérítették őket és később egy 3. fél majd felhasználja
Na, gyerekek, hova lett a 36 tomahawk?
A korábbi vitára: szerintem a "cirkálórakéta" kifejezés lehet jó a Tomahawk-féle manőverező-egyszer használatos-robbanótöltetet célba juttató eszközökre. Ez így megkülönbözteti a magyar "rakéta" (vagy irányított és nem irányított rakéta) szó által jellemzett eszközöktől is, meg a robotrepülőktől (drón) is. Oké, a "rakéta" szótag lehet benne zavaró, de így együtt a "cirkáló"-val, már egyértelmű, hogy milyen eszközre vonatkozik.
Elvitte a cica.
Ennek nem az a neve, hogy "robotrepülőgép" ?
Nem.
Értsük meg azt az egyszerű dolgot,hogy nincs magyar neve.
Ettől még nem lesz az.Annál is inkább mert ez egy ismeretterjesztő fiataloknak.
Na akkor elmondom mi történt.
Az történt, hogy volt ennek magyar neve: az, hogy robotrepülőgép.
Csak az az 1980-as években volt, és aztán jött a rendszerváltás és azután divat lett mindent amerikaiul hívni, így a robotrepülőgép kifejezés már nem volt elég sikkes. Így lett a neve cruise missile - magyarul cirkáló rakéta - ami viszont helytelen megnevezés.
Egyszerűbb volna beismerni, hogy az amerikanizálódás miatt kidobtuk a szótárunkból a robotrepülőgép kifejezést, de nem, inkább azt mondod, hogy nincs magyar neve.
Én úgy láttam, hogy egy célpontba többis csapódott.Na, gyerekek, hova lett a 36 tomahawk?
A cirkáló rakéta a lehető legrosszabb kifejezés rá(annak ellenére,hogy én is ezt hadználom)mert se nem rakéta se nem cirkál.
Ennek nem az a neve, hogy "robotrepülőgép" ?
Mennyit számoltál, és melyik kép-képsorozat vagy videó alapján?Én úgy láttam, hogy egy célpontba többis csapódott.
Mennyit számoltál, és melyik kép-képsorozat vagy videó alapján?
Szerintem van magyar neve, csak kevesen tudják: (sugárhajtású) manőverező szárnyasbomba (sokszor és sok helyen leírtam már hogy miért, és le is fogom ahol csak szóba kerül). Lehet vitatkozni, hogy MIÉRT nem az szerintetek?Na akkor elmondom mi történt.
Az történt, hogy volt ennek magyar neve: az, hogy robotrepülőgép.
Csak az az 1980-as években volt, és aztán jött a rendszerváltás és azután divat lett mindent amerikaiul hívni, így a robotrepülőgép kifejezés már nem volt elég sikkes. Így lett a neve cruise missile - magyarul cirkáló rakéta - ami viszont helytelen megnevezés.
Egyszerűbb volna beismerni, hogy az amerikanizálódás miatt kidobtuk a szótárunkból a robotrepülőgép kifejezést, de nem, inkább azt mondod, hogy nincs magyar neve.
Akkor neked is, melyik kép - vagy több képből álló sorzat/esetleg videó alapján, és mennyit számoltál? Nem köcsögösködésből kérdezem, én is számolgattam valahol. Kiváncsi vagyok.Amelyik fedezéken két lyuk van abba esélyesen kettő csapódott ez nem egy NASA program de még csak videó sem kell a becsapódásokról.