Tu-160 Blackjack (Tupoljev, Szovjetunió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 834
67 237
113
Tegnap láttam ezt a képet, nem is tudtam, hogy Pjotr Gyejnyekin tavaly meghalt.
Ő volt az, aki a NAPO-ban tett látogatását követően elcsodálkozott, hogy a Szu-34-es kabinja még a Tu-160-asnál is tágasabb. Nem tudom, tényleg így van, mármint méretre pontosan, de az ő jóváhagyása sokat dobott a Szu-34-es programon, még ha majd tíz évet várni is kellett a sorozatgyártásra. Ugyanő volt az, aki kiharcolta a Szu-27M sorozatgyártását, már amikor azt Szu-35-nek hívták, persze nem rajta múlt (hanem a 98-as államcsődön) hogy végül három példány után leálltak velük.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 750
85 848
113
Pár nappal az Armija 2017 kezdete előtt halt meg, ha jól emlékszem.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 834
67 237
113
Repült az új gép:

224762.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 750
85 848
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 750
85 848
113
Egyébként korábban már repült az új gép többször is, ez most demonstrációs repülés volt Vlagyimír Putyin számára.

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Itt, de a FB-ra én tettem ki 4 perccel korábban . ;):D

Boki! Valahol azt olvastam, hogy ez a gép még nem teljesen a végleges konfig.... A továbbfejlesztett hajtóműve is még csak fékpadon van , ez még a régebbivel repül. Illetve mint ha az elektronika egyes elemeiről is ez hangzott volna el. Ezekről tudsz valamit?

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 750
85 848
113
Boki! Valahol azt olvastam, hogy ez a gép még nem teljesen a végleges konfig.... A továbbfejlesztett hajtóműve is még csak fékpadon van , ez még a régebbivel repül. Illetve mint ha az elektronika egyes elemeiről is ez hangzott volna el. Ezekről tudsz valamit?
Ez a gép még nem M2 protó. Korábban be nem fejezett Tu-160-ast fejeztek be, amibe új elektronikát, modernizált hajtómuvet raktak és tesztelni fogják . Egyfajta tesztpaltform lesz az M2-ig.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 086
31 730
113
Na akkor beszállok én is a buliba :D

• Tetszik
Reactions: fishbed and boki

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
2008-ban volt átadva az utolsó.

Ha jól tudom, a szu összeomlása után 4db be nem fejezett sárkány marad a Kazanyi gyárban amiből 1+1-et 2008-ig befejeztek az addig eldobott gépek pótlására. A mostani átmeneti teszt darabon kívül még van egy, amit elvileg felhasználnak, ha kiderül a teszt gép kapcsán hogy ez nem okoz gondot. Elvileg a sárkányon nulla változás volt tervben....

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 750
85 848
113
Ha jól tudom, a szu összeomlása után 4db be nem fejezett sárkány marad a Kazanyi gyárban amiből 1+1-et 2008-ig befejeztek az addig eldobott gépek pótlására. A mostani átmeneti teszt darabon kívül még van egy, amit elvileg felhasználnak, ha kiderül a teszt gép kapcsán hogy ez nem okoz gondot. Elvileg a sárkányon nulla változás volt tervben....
Az első Tu-160M a 8-04-es (3.) Még egy van , amit szintén befejeznek.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 750
85 848
113
https://www.facebook.com/295195607554001/photos/pcb.326424531097775/326424474431114/?type=3&theater
https://www.facebook.com/295195607554001/photos/pcb.326424531097775/326424474431114/?type=3&theater