és amelyik majdnem 90 fokban elfordul?Nem vagyok repülési szakértő, de a 8perc környéki felvételen (szerintem eléggé egyértelműen) madarak láthatóak.
Nem kapcsolódik szervesen ide de ha már repülő madár...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
és amelyik majdnem 90 fokban elfordul?Nem vagyok repülési szakértő, de a 8perc környéki felvételen (szerintem eléggé egyértelműen) madarak láthatóak.
Nem kapcsolódik szervesen ide de ha már repülő madár...
Irányt váltó madár.és amelyik majdnem 90 fokban elfordul?
Ezek után nem mintha megérdemelnéd, de előástam neked az LRO 100m/pixel-es felvételét a helyről.Ügyes vagy. Már elmondtad, hogy egymás felett lebegő krátereket látsz (vagy mi), elhiszem neked rajzolás nélkül is.
Köszi a számítást. Jól értem, hogy ezek szerint egy ~40 kilométeres struktúra egy ennél jóval kisebb távcsövön át is jól kivehető lenne?22,01 m jön ki a legkisebb méretnek, amit a Holdon láthatunk 10 m-es távcsővel.
Nem lett volna gond kikeresni, és nem is meglepetés amit látunk. A pontos nagyfelbontású képen látszik már, hogy itt csak pár domb/kráter lézeng, sehol semmi furcsaság. A toronyszerű kiemelkedés az oktaéder falakkal pedig csak délibáb volt, egy nem túl jó minőségű forrásból. A tudomány ismét győzedelmeskedett!Ezek után nem mintha megérdemelnéd, de előástam neked az LRO 100m/pixel-es felvételét a helyről.
Holdkóros barátunk Photoshop-os kalandozásait követve te is megkeresheted.
LROC WMS Image Map
wms.lroc.asu.edu
Szerintem, igen.Köszi a számítást. Jól értem, hogy ezek szerint egy ~40 kilométeres struktúra egy ennél jóval kisebb távcsövön át is jól kivehető lenne?
Igen komoly meglepetést okozott március végén az a kékes fényű forgó gömb, ami Alaszka felett jelent meg az éjszakai égbolton. A szemtanúk március 29-én hajnali 5 óra magasságában észlelték az objektumot, amit úgy írtak le, hogy a gömb belsejében valami forgott is, északkeletről délnyugatra mozgott, és nagyobb volt, mint a telihold – nyilatkozta egy helyi lakos a KUAC-nak.
Szerencsére az objektumot egy kihelyezett kameracsapada is rögzítette. Ezt az eszközt eredetileg azért helyezték ki, hogy felvételeket készítsen a sarki fényről, ám a szakemberek legnagyobb meglepetésére a képeken feltűnt a titokzatos objektum. Mivel az eszköz 45 másodpercenként készít egy képet, a kamera pedig hat képkockán rögzítette a jelenséget, így a számítások szerint legalább 4 és fél percen át látható volt az égbolton.
1989 amikor lehetett még a zavarosban halászni."Az ügyeletes tiszt ugyanis jelentette a feletteseinek a történteket és a Minisztériumból azon nyomban küldtek ki a szakembereket, hogy egyesével hallgassák ki a katonákat. Ekkor számos újságíró is felkapta a hírt, így nem kerülhette el a nyilvánosságot a történet. Ám hogy pontosan milyen nem evilági lényekkel találkoztak a honvédek, azt egyetlen kutató sem tudta megválaszolni. A dolog annyira híres lett, hogy még a nemzetközi UFO-kutató, Timothy Good is megemlítette a könyvében. Lehet, hogy egy nagyszerű kapcsolatfelvétel lehetőségét szalasztották el a magyar katonák?"
UFO-k a magyar laktanyában
1989-ben a hazai politikai események, a későbbi rendszerváltás és a sajtó változásai miatt is egyre több UFO-észlelésről hallhattak a magyarok a rádióban és újságokban. Ez igencsak nagy szó volt, addig szinte tilos volt még a témáról is beszélni.faklyaradio.hu
1989 amikor lehetett még a zavarosban halászni.
A kiskatonáknak volt fantáziájuk, nem úgy mint mai Román társaiknak, amikor a feletteseik az eltünt üzemanyag felől érdeklődtek!
Valaki nem kent meg valakit, vagy kihagyták a buliból, mindenesetre ki kellett találni valamit!
Akárhogy is köszi a jó sztorit!
Nincs is ezzel semmi baj. Aki nem ma született, és van némi sütnivalója, az magától is össze tudja rakni a történetet.Érdekességként tettem be, nyilván a valóságtartalmán nem fogunk összevitatkozni, márcsak azért sem, mert fogalmam sincs nekem se róla, hogy van-e igazságtartalma vagy sincs.
Nincs is ezzel semmi baj. Aki nem ma született, és van némi sütnivalója, az magától is össze tudja rakni a történetet.
Honvédségben? Az egész országban aki tudott mutyizott, fusizott, megoldották okosba, azért csak van némi korképed az akkori Magyarországról.Miszerint azért találták ki a történetet, mert valami lopást akartak takarni egy ilyen fedősztorival?
Szerintem néhány dolgot érdemes leszögezni:
1. Nem voltam katona, fogalmam sincs, hogy szokás volt-e lopni a honvédségben.
Mert lehet pont lebuktak még a tankolás előtt, mert valaki nem volt beavatva. Sok variáció elképzelhető.2. Gyanítom azért, hogy igen, mert a Kádár-rendszerben a munkahelyi lopás köztudomásúlag elég gyakori volt, szemet hunytak felette.
3. Mivel szemet hunytak felette ezért nem volt szükség fedősztorit kitalálni hozzá.
4. A cikkben nincs említve, hogy az UFO-k bármit is eltulajdonítottak volna.
Van az a mondás, hogy a csillagot is lehazudná az égről...5. Értelmetlen ilyen sztorit kitalálni, nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy egy ilyen történettel bármit is nyerhettek volna a kiagyalói, azon kívül, hogy valószínűleg hülyének nézték őket.
Nem rossz!Nincs is ezzel semmi baj. Aki nem ma született, és van némi sütnivalója, az magától is össze tudja rakni a történetet.
A fórumon bizonyára akad olyan volt katona aki tudna mesélni hasonló történeteket.
Mi anno egy komplett őrtornyot tüzeltünk el télen, mert nagyon hideg volt, íze pontosabban az UFO vitte el.
A phoenix-i fények rejtélye
1997. március 13-án különös dolgok történtek az arizoniai Phoenix egén az esti órákban. 7 óra 30 perc és 22 óra 30 perc között számos fényjelenséget láttak az emberek, amiket nem tudtak megmagyarázni...faklyaradio.hu