Beszólás ...
Már ne is haragudj, ez a kép nem is ér meg többet.
Nem haragszom rád
Csak tényleg jobban szeretem a kifejtősebb véleményeket.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Beszólás ...
Már ne is haragudj, ez a kép nem is ér meg többet.
Csak kinagyítottam a cikkben levő kép ominózus részét.Nem haragszom rád
Csak tényleg jobban szeretem a kifejtősebb véleményeket.
Csak kinagyítottam a cikkben levő kép ominózus részét.
Maga a képkomponálás is zavaró, csűrről készült nyugodt fotó van, holott az UFO-t fényképezte.
A kinagyított képrészletnél látható a pixelek mozgása.
A régi 5 MP-es mobilom jobb képet készített.
Nem tudom, hogy miért van az, hogy ezek az ufós képek oly életlenek.
Tehát, engem nem győzött meg ez a fényképes UFO észlelős beszámoló.
simán lehet jpeg tömörítési maradvány ("jpeg artifact"), bármilyen nagyon kontrasztos képrészlet körül, pl. szöveget/dokumentumokat ábrázoló képeken, van mert felharmonikusokon keresztül átszivárognak képrészletek jellemzői a környékükre.A kinagyított képrészletnél látható a pixelek mozgása.
Ha képet "élesítenek", hasonló jelenség figyelhető meg.simán lehet jpeg tömörítési maradvány ("jpeg artifact"), bármilyen nagyon kontrasztos képrészlet körül, pl. szöveget/dokumentumokat ábrázoló képeken, van mert felharmonikusokon keresztül átszivárognak képrészletek jellemzői a környékükre.
What are jpeg artifacts and what can be done about them?
I know JPEG is a "lossy" compression algorithm that discards information in order to save space. What is the visual impact of this? I've heard of "JPEG artifacts". What do these look like? Are therephoto.stackexchange.com
Youtubeon vannak áttekintők arról hogy működik a JPEG tömörítés, de nem találom a linkem a legjobbra, alapvetően frekvencia térbe konvertálja a képet, és eldob bizonyos frekvencia komponenseket, majd visszakonvertálja a megjelenítéshez.
Ettől még kép semmi bizonyító erővel nem bír.
Igen, az azért van, mert az élesítés azon képfeldolgozási módszerek családjába tartozik, ahol egy kis "ablakkal" (kernel-nek azaz magnak nevezik) végigpásztáz a képen, és arra a területre végez számítást a középső képpont értékét a lefedett területből számolja ki. Emiatt a vizsgált terület egésze kihat rá, és ilyen fantom maradványok keletkeznek. Az agyonutómunkázott és utána a weblapra agyontömörített képek ezért semmi bizonyító erővel nem bírnak a szememben, sem pro sem kontra nem tudom eldönteni, hogy legitim utómunkát vagy csalást látunk.Ha képet "élesítenek", hasonló jelenség figyelhető meg.
Vannak olyan telefonok (és kb minden legalább digitális fényképező) amik "RAW" formátumban a nyers pixeladatokat is elmentik (ha bekapcsolod ezt), érzékelő függő formában, amiből "elő kell még hívni". Ott ezek a dolgok nem jelentkeznek, csak a fizikai dolgok, az kb. a film negatívnak a megfelelője, míg abból a telefon ami képet gyárt minden utómunkával, az a levilágított pozitív, amin a jpeg tömörítés, stb. tovább ront.Csak egy laikus kérdés. Digitális (elsősorban telefon) fényképező géppel egyáltalán lehet "hiteles" képet csinálni?
Pont a fentihez hasonló problémák miatt kb. bármire rá lehet verni, hogy hamisítvány. Vagy rosszul látom?
Van videó és belőle kép is, amit a milliomos nő látott.
Possible UFO over NYC baffles passenger flying into LaGuardia
An airplane passenger took flying saucer speculation to new heights when she spotted a possible UFO soaring above the Big Apple — baffling experts and sending federal aviation officials on a fact-f…nypost.com
Rejtélyes „repülő hengert” vettek észre New York felett
„Láttam egy ufót tegnap hazafelé jövet!” – újságolta el a bejelentést tevő nő.index.hu
<b>1983-as ufóincidens: az új adatok alapján tényleg földönkívüli tárgy érkezhetett</b>
Döbbenetes fejleményekre derült fény a legújabb kutatások alapján, beigazolódni látszik, amit eddig is sokan sejtettek az ufóügyben.hellomagyar.hu