Zapp-Brannigan
Ezek a tipikus obstrukciós válaszok. Volt már ilyen hozzáállás a történelemben ? Óóó... hát persze, sokszor kismillió ! (a determinált gondolkodású átlagemberek mindig tömegével voltak a tudósok felfedezések ellen - ez bizonyított írott sokszor megtörtént történelem) Például a föld lapos, sőőőt ez a világegyetem közepe, és nem a nap körül forog !!!
Aki pedig ezt megkérdőjelezte bezárták, mágjára vetették, felnégyelték. Azóta is lapos a föld, ez a világegyetem közepe, és minden úgy maradt. Kb. ebbe a a vaskalapos csapatba sorolom azokat akik engem próbálnak hülyének nézni, hülyének beállítani. Igaz @Zapp-Brannigan ? És ettől majd "igazad lesz" neked is mint a középkori bíróságoknak...
Nevetséges vagy az obstrukcióddal és gúnyolódásoddal együtt. Sok ilyen volt a töténelem során mint te. A legtöbb nagy gondolkodót felfedezők tudóst tönkre is tették, megölték. Azóta is ott tart a világ, ahova be akarták anno fagyasztani ? A középkorban ??
Kár neked bármit is mondani, nem oszlatja el a sötétséget a fejedben.
Az érveléseid is semmisek vagy gúnyolódások. Én nem akarok fényt gyújtani a sötétségedbe, nekem jó így is. További sikeres "lapposföldezést" a többi hasonszőrűvel.
Veér István
Igen lenullázná a jelenlegi kémiai hajtóanyagos meghajtásra épített stratégiai fegyvereket. Talán a robot tengeralattjárók maradnának egyedül versenyben, amik lopakodva a cél közelébe képesek vinni a hagyományos kémiai meghajtású fegyvereket.
A levegőben az új technológiás lebegésre és nagy sebességre egyaránt képes immár szárnyak nêlküli repülők lennének az urai a légtereknek. Személyzet ? Minek ? Jelentősen rontja az űrhajók manőverező képességeit, gyorsulását / lassítását. Az űrbéli előnyök semmivé foszlanának, hiszen egy átlagos gép is bármikor elérné a katonai és polgári műholdakat űrállomásokat. Az összes jelenlegi űrbéli megfigyelő előrejelző és navigációs hálózatok távközlési rendszerek pillanatok alatt kiiktathatókká válnának. Ezzel nem csak az űrbéli megfigyelést veszítik el, hanem a földi a navigációs hálózatokkal működő koordináta vezérelt fegyverek és repülőgépek is elvesztik a harci képességeiket. Csak a "kőbalta” képességű pld. giroszkópos fegyverek (rakétákról siklóbombákról van szó) maradnának működőképesek, míg az ellenfélnél minden ilyen rendszer (GPS, megfigyelő rendszerek, műholdas adathálózatok mind működőképes és még könnyen védhetők is maradnának. Szóval az ufotechnológia megszerzése beláthatalanul nagy előnyöket adna a többi állammal szemben. Persze ez csak a "nagy kutyákra" érvényes. A kicsiket egyszerűen eltaposnák az előnyökért a nagyok ha másképp nem tudnák megszerezni a technológiát.
Amúgy az us f22 / f35 program nem titkoltan az utolsó pilóta vezette harci repülőgép programnak lett meghirdetve. A pilóta már a foszilis energiahordozókkal működő ember által gyártott repülőgépek tulajdonságait is jelentősen korlátozza. Hamarosan csak kolonc lenne rajtuk. Várhatóan AI fogja vezetni őket, amit nem zavar majd a nagy gyorsulás vagy a nagy G-s fordulós manőverek. Szerintem a legtöbb ufo AI vezérelt automata űrhajó. Már a mélytengeri robotoknál sincs szükség az emberre, csak felesleges kolonc a gépen. Na így van az automata ufókon is, az élőlény csak kolonc rajta. A kapott feladatokat anélkül is végre tudja hajtani. Emberi támadás esetén pedig nem korlátozza a manőverezését egy törékeny élőlény a fedélzetén. Azok csak ritkán mennek a helyszínekre, jól bebiztosítva. Általában pedig a jól védett és biztonságos anyahajókon dekkolnak. Láttak már sokan ilyen iszonyatos méretű (több futballpálya) anyahajókat Magyarországon is az 1990 körüli években. Még a Margitsziget felett a város közepén is meg mérték jelenni vele. A kollégáim gyermekei a Balaton déli partja felett látták nyáron csúcsidőben este 9:40 körül, piszok alacsonyan, elfedte az egész eget. Halálsápadtan halálra ilyedve rohant be gyerekcsapat a felnőttekhez az üdülőbe (több baráti munkatársi család nyaralt együtt, a gyerekeik meg szokás szerint együtt bandáztak, rendszeres volt az ilyen üdülésük) Roppantul érdekes módon rettegve szóról-szóra ugyan azt a hihetetlen sztorit mesélte. (én és többen meg tartottuk a frontot a melóhelyen, ez egy stratégiailag fontos intézmény, soha nem áll le teljesen, 7/24-ben üzemel) A gyermekek szülei szerint halálra volt rémülve mindegyik, viccről összebeszélésről szó sem lehetett. Pillanatok alatt jelent meg, és ki volt világítva mint a filmeken.
A Margitsziget felett éjfél körül jelent meg, szintén alacsonyan az eget elfedve és kivilágítva. Na ez tényleg nagyon ritka.
Az ilyen nagy anyahajók megmutatása is nagyon ritkák, pláne közelről. A legtöbb ufo kicsi, méteres nagyságától a pár 10 méteresig. (az általános észlelések alapján) Az anyahajós verziókat is többször megfigyelték már, amint kiáramlanak vagy eltűnnek egy anyhajóban a kicsik. Ezek a megfigyelések tudtommal mind távoliak voltak nagy magasságban. Több infót nem akarok megosztani. Én közelről 12m körülit láttam. Tisztán és világosan, szép nyugodt szél és hómentes időben télen, este 10 körül, szikrázóan csillagos ég volt, köd nyomokban sem volt. Nem egyedül láttam. Csak ezt hallottam utána: basszus ezt láttad ? Hát hogyne láttam volna. Letaglózó volt ahogy egyik pillanatról a másikra megláttuk. Nem számítottunk a látványra, épp egész éjjelre (reggelig) bulizni mentünk (az akkor "szokásos program") Előtte épületek takarták előlünk, egyébként meg mozgásban volt, szép komótosan repült. Éppen abba az utcába tartott ahonnan jöttünk, eltűnt a domb mögött. Azt is láttam még hogy a dombon átrepülve ereszkedni kezdett.