Most direkt nem akarod èrteni a lényeget, és tudatosan tereled el más irányba a beszélgetést ezzel a bölcsészkedéssel?! Megint jössz az éterrel, pedig ezt is kibeszéltük már.Pedig nagyon is alátámaszt sok mindent. A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván meg halad.
A tudós jó pénzért azt kutat ki, amire megfizetik. Ha van egy központi ideológiai narratíva, akkor ha jót akar nem megy vele szembe.
Ha szembe megy, konteós lesz, kiröhögik, elveszti az állását stb...
Ahogyan a III. Birodalomban volt Ária matek, meg fajelmélet, ma ugyan úgy van egy globális rettegés ipar meg gender elmélet.
Semmit sem változott a világ!
A bizonyítékokban ugyan így szelektálnak. Ami bele illik a képbe azt elfogadjuk, ami nem azt kidobjuk.
És nagyon nehezen változik ezen a téren a tudomány.
Holnap reggelig tudnám sorolni, a megdönthetetlen bizonyítékú, szuper elméleteket , amikről vért hugyozva utólag elismerték, hogy hát nem egészen úgy van. Azóta más a hiteles elmélet...
A kedvencem a mai napig az Éter elmélet
Pitagorasz tételt ismerték a Sumérok is
A galaxisok mozgása nem felel meg az általános relativitás elméletnek.
Meg ilyen apróságok, amiket ma már beismernek.
Legutóbb sikerült fölfedezniük, hogy a csecsemő mirigy mégse haszontalan.... LOL
Nem olyan rég rájöttek a vakbél kapcsán is.
Ahogyan kiderült az elekrosokkól is, hogy nem lesz tőle a bolondból normális ember...
Maradjunk annyiban, hogy eltelik 1-2 évtized, és hirtelen megint új múlt lesz.
Ráadásúl amit itt vázolsz abban nagy vonalakban egyet értünk.
De az lenne jó ha átmenne, hogy csak mert egy tudós korrupt, vagy téved, egy elmélet jó vagy rossz, nem releváns egy konkrét "lelet" hitelességének tárgyalásakor.
Kár ezt tovább ragozni, ha ilyen alap állitásokban nem tudunk megegyezni.
Ahogy én látom a dolgot, egy értelmes fazon vagy, képes a konzekvens minőségi megnyilvanulásra ha tank páncélról vagy más technikáról van szó.
Nyilván én vagyok a cinikus geci akinek "nem fér bele a világképébe" az élienek, csak mert alkalmasint egyedüliként veszem a fáradságot és néhány dolognak utána nézek. És persze te vagy aki kritikus gondolkodókènt tekintesz magadra, miközben osztod az olyan tartalmat aminek hitelességéről eredetéről bevallottan fogalmad sincs.