UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 249
19 588
113
Szerintem nagyobb perspektívából kell nézni ezt az egészet.
Ezek a van/volt-e a marson élet, egy alap szint.
A felső meg a milliós számú UFO észlelések, 4. típusú találkozások stb...
De annak aki vallásos ott a Biblia, vagy Énok könyve.
Nem vagyunk egyedül a világ mindenségben, csak valamiért tilos észre venni.
A tények vizsgálata nem perspektíva kérdése.

Egy dolog a filozófiai megközelítés, elmélkedés, teória felállitás, saját személyes meggyőződés, hit.

Szerintem ne nyissuk újra azt a topikot, hogy hány ember mit látott angyalt, ufot, stb.
A számok önmagukban nem jelentenek semmit, ha nincs érdemi bizonyíték.
Milliós észlelésről írsz, és ennek ellenére semmi kézzel fogható, csak egy rakat csaló, meg egy valag tudatlan szemtanú van ami azt se tudja mit lát.

És nagyon más lapra tartoznak a tudományosan megalapozott kijelentések, szóval ne keverjük.
De ha abból indulok ki, hogy mennyi lapos földes van.... Szerintem elég sok olyan ember van, akit ha megk*rna egy alien a saját kertjében, akkor sem hinné el, hogy idegennel találkozott. XD
Sokan próbálnak a tudomány/vallás álcája mögé bújni miközben valójában hit életi kérdésről beszélünk.
Vagy nyitott vagy a világra és annak csodáira és új információkra, vagy zárt elméd van egy elefántcsont toronyban és minden ami nem illik bele a prekoncepciódba az nem létezik.
Ez a két féle ember van. :)
Ez nem igaz! :)
Egy hitetlen ember számára sosincs elég bizonyíték. Én így látom.
Ez sem igaz!
Persze sokakra talán rá lehet húzni ezeket a sablonokat, de ez csupán egy kényelmes megközelítése és túl leegyszerűsítése a dolognak.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 141
28 397
113
Szerintem üstökös. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
226
658
93
Tisztelet az Uraknak!

Leszögezném, hogy Én azt sejtem, hogy nagyon sok helyen van "élet" az univerumban, a naprendszeren kívül is,
de borzasztóan gyerekcipőben járunk ehhez a kérdéshez... nem rég jöttünk le a fáról... tegnap még boszorkányokat égettünk...

Viszont az okosabbak világosítsanak már fel, hogy az hogy van, hogy a földön bárki vehet marsi kőzetet, mert árulják!
De arra nem gondolnak, hogy ugyan ezen oknál fogva a marsra is juthatott a földből egy kis anyag...
Ha meg már ide-oda spriccelgetik egymást, akkor mi itt a kérdés ?

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 249
19 588
113
Tisztelet az Uraknak!

Leszögezném, hogy Én azt sejtem, hogy nagyon sok helyen van "élet" az univerumban, a naprendszeren kívül is,
de borzasztóan gyerekcipőben járunk ehhez a kérdéshez... nem rég jöttünk le a fáról... tegnap még boszorkányokat égettünk...

Viszont az okosabbak világosítsanak már fel, hogy az hogy van, hogy a földön bárki vehet marsi kőzetet, mert árulják!
De arra nem gondolnak, hogy ugyan ezen oknál fogva a marsra is juthatott a földből egy kis anyag...
Ha meg már ide-oda spriccelgetik egymást, akkor mi itt a kérdés ?
A Föld nagyobb tömegű, így a szükséges szökési sebesség is nagyobb 11,4km/s és mindez úgy, hogy az atmoszférán is át kell jutnia egy meteor becsapodás törmelékének, ami megint jelentős fékező hatás.
A Marson ha volt is érdemi légkör, az se lehetett túl "vastag" és ugye a gravitáció is sokkal alacsonyabb, ezért onnan "könnyebben" juthatott anyag ide.
Elvileg persze lehetséges a Föld > Mars

Az én véleményem, (Nem vagyok szakértője a témának), hogy a Mars egy végtelenül elcseszett bolygó, elég megnézni a domborzatot. Persze volt valamikor folyékony víz, bár szerintem relatív rövid ideig. Mivel nincs mágneses tere, így az érdemi légkört amit az a pár vulkán, meg az egy mega-szuper vulkán kiköhögött, hamar el is fújta a napszél. A rövid idő alatt se lehetett valami stabil a Marsi időjárás, messze van a naptól..

A Olympus Mons vulkán es a Valles Marineris ami egy óriási kéregrepedés, a bolygó tektonikus feszülését, extrém geológiai instabilitást feltételez.

Szóval max mikrobiológiai élet ha lehetett, ha egyáltalán..

A Jupiter illetve Szaturnusz jeges holdjainak felszín alatti folyékony tengereiben sokkal szerintem jobb eséllyel találhatnánk valami élet formát.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 703
67 402
113
Szerintem ne nyissuk újra azt a topikot, hogy hány ember mit látott angyalt, ufot, stb.
A számok önmagukban nem jelentenek semmit, ha nincs érdemi bizonyíték.

Sokkal kisebb szemtanú szám mellet ugyan ezzel érveltek a gömbvillámok vagy a nyílt tengeri óriás hullámokkal szemben is.
Aztán mégis kiderült, hogy nem a szemtanuk a hülyék, hanem a "tudósok" korlátoltak, de nagyon.
Mert attól, hogy ők valamiről nem tudnak, és nem tudják elképzelni, hogy keletkezhet, attól az a valami még létezhet.
Szerintem szemtanuk milliói, köztük tömeges észlelések tanui nem lehetnek hülyék vagy bolondok.
Ahogyan szintén nem tehetnek ők arról, hogy számotokra soha semmilyen tárgyi bizonyíték nem elég jó.
Nektek minden kamu ami nem illik bele a világképetekbe. Szóval a probléma a ti oldalatokon van, szerintem.

Ha akarsz tárgyi bizonyítékot kutatni, tele a topik jobbnál jobb linkekkel.
Brazil UFO-s sztorit azóta sem nézted meg gondolom.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 053
49 684
113
Egy Predator drón telibe kapott valamit Hellfire rakétával Jemen környékén. Senki nem tudja mi volt az...

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 703
67 402
113
Egy Predator drón telibe kapott valamit Hellfire rakétával Jemen környékén. Senki nem tudja mi volt az...

Előző oldalon tárgyaltuk a topikban :)

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 249
19 588
113
Sokkal kisebb szemtanú szám mellet ugyan ezzel érveltek a gömbvillámok vagy a nyílt tengeri óriás hullámokkal szemben is.
Aztán mégis kiderült, hogy nem a szemtanuk a hülyék, hanem a "tudósok" korlátoltak, de nagyon.
De bazdmeg, ez nem érv arra, hogy akkor minden más élből igaz, ha több ember állítja, arról nem is beszélve, hogy attól még hogy nem értenek egy jelenséget lehet magyarazat rá, nem lessz élből élien, ahogy a gombvillamod se.
A te logikai szerint akkor a Yeti, a loch Messi, meg az angyalok is igazak, meg minden amiről egynél több ember állítja, hogy látta..
Mert attól, hogy ők valamiről nem tudnak, és nem tudják elképzelni, hogy keletkezhet, attól az a valami még létezhet.
Szerintem szemtanuk milliói, köztük tömeges észlelések tanui nem lehetnek hülyék vagy bolondok.
Nem bolondok, és nem hülyék. Sok esetben valódi UAP-ot is látnak, de ettől még ez nem lessz élien, ahogy már annyiszor bebizonyosodott.
Ja kedvencem az a tömeges észlelés ahol a Magyar üzemanyag lerakatot vedő kiskatonák állították, hogy jöttek az ufók ellopni az üzemanyagot.. Ha ennyire naiv vagy, hogy ezt elhiszed hát gratulálok!

Ahogyan szintén nem tehetnek ők arról, hogy számotokra soha semmilyen tárgyi bizonyíték nem elég jó.
Megint csúsztatsz! Meg aztán kicsit szabadon értelmezed a tárgyi bizonyíték fogalmát.. tárgyi=kézzel fogható.
Mai napig nincs tárgyi bizonyíték.ami van mint a perui vagy mexikói ufo múmia rendre kiderül, hogy sima átverés..

Nektek minden kamu ami nem illik bele a világképetekbe. Szóval a probléma a ti oldalatokon van, szerintem.
De kényelmes álláspont.
Ha akarsz tárgyi bizonyítékot kutatni, tele a topik jobbnál jobb linkekkel.
Brazil UFO-s sztorit azóta sem nézted meg gondolom.
Ja, ezekkel a számokkal millió szám tele a net. A magyarázat, elemzésre persze meg ti, ha már így kategórizálsz, persze kurvara nem vagytok kíváncsiak, mert rendre az is van, sok esetben ha van érdemi hitelt érdemlő videós anyag, akkor lehet tudományos alapossággal elemezni.

De ezeket már nem egyszer áttárgyaltuk!

Csak itt ezen a felületen hoztatok már minden féle, Balaton méretű Hold ufot kiderült, hogy optikai illúzió, Hold előtt elhaladó valamit, kiderült hogy hazugság az egész, múmia ufo nettó kamu az egész, megannyi gömb ufot, szinte mind egyértelműen ballon, fura légköri jelenség kiderült, hogy leszálló repulo, las vegasi éjszakai fények, ja azok lampionok voltak, szíriai gömb ami megint csak lufi, londoni hármas ufók, sima cgi kamu stb és még sorolhatnám a végtelenségig. Ha jól emlékszem talán egy eset volt amire nem volt érdemi magyarázat, de az meg egy szar minőségű felvétel volt alkalmatlan az érdemi elemzésre.

Az a nagy büdös helyzet, hogy az észlelések/videók döntő része nettó hamisítvány, játekból, figyelem felkelés miatt, tudja fene.
Ami érdemi anyag annak a döntő része kis kutatással azonosítható, ballon ,optikai illúzió stb.
Van néhány, ami komolyabb kutatást igényel, de jellemzően ezekre is van ésszerű magyarázat. Csak persze erre nem mindenki kíváncsi..

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 703
67 402
113
Megint csúsztatsz! Meg aztán kicsit szabadon értelmezed a tárgyi bizonyíték fogalmát.. tárgyi=kézzel fogható.

Tárgyi bizonyíték: Fénykép, Videó, visszamaradt sugárzás, alkatrészek. Mind van, mind rendelkezésre áll.
Jah, hogy ami nem szimpi azt kizárjuk :rolleyes:
Laposföldes módszertan....

szinte mind egyértelműen ballon,
Vagy csak te állítod és pont annyira bizonyítható, mint az ellenkezője...

Az a nagy büdös helyzet, hogy az észlelések/videók döntő része nettó hamisítvány, játekból, figyelem felkelés miatt, tudja fene.

Ezt amúgy nem is vitatom.
Régi képek esetleg? :rolleyes:
Több 100 ilyen régi kép van az 1800-as évek legvégétől kezdve...

Van néhány, ami komolyabb kutatást igényel, de jellemzően ezekre is van ésszerű magyarázat. Csak persze erre nem mindenki kíváncsi..

Vagy úgy is mondhatnánk, hogy a szkeptikusok mindig kitalálnak valami magyarázatot. Aztán más szkeptikusok meg másikat, végül egymással is összevesznek mire tök egyértelmű lesz, hogy egyiknek sincs igazuk.
A kedvencem ebből a híres török UFO észlelés, aminek külön weboldala lett, hogy így meg úgy kamu.
Éveken át szarásig elemezgették, állították simán reprodukálják (nem sikerült XD) végül annyi derült csak ki, hogy a szkeptikusoknak nagy volt az arca és semmilyen módon nem tudták reprodukálni a felvételt, de még csak hasonlót sem.
Miközben az összes magyarázatukról kiderült, hogy nem lehetségesek. :rolleyes:
iu

Szóval az, hogy valaki keress magának egy kényelmesebb elméletet, amely jobban illik a saját hitvilágához az nem cáfolat :D
Az csak egy elmélet. És igaz ez arra is, hogy manapság minden léggömb ahogyan régen minden mocsárgáz volt stb...
Ez nem azt jelenti, hogy minden észlelés valós, vagy, hogy a nagy részük ne lenne megmagyarázható, de ma már titkosítás alól feloldott dokumentumokból tudjuk, hogy az esetek 5-10%-át senki sem tudta érdemben megmagyarázni.
És ezek egy részénél kizárható volt a természeti jelenség a visszamaradt bizonyítékok és szemtanuk alapján.

Ez is például elképesztő eset:

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 703
67 402
113
Ez egy új videó, még én is csak most hallgatom meg, kb. 2 órás. Akit érdekel annak belinkelem:
Az úriember repülőgép tervező mérnök volt, állítólag részt vett titkos UFO projektekben.
2015-ben írt egy leleplező könyvet, 2016-os az interiú 2017-ben meghalt. Ekkor 94 éves volt.
Véleményem szerint két opció van ilyenkor:
1. Halála előtt el akarta mondani mindenkinek azt ami a lelkét nyomta. Számtalan példa volt erre más ügyekben is.
2. Öreg korára hülye lett, de ez egy szkeptikus opció.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 249
19 588
113
Tárgyi bizonyíték: Fénykép, Videó, visszamaradt sugárzás, alkatrészek. Mind van, mind rendelkezésre áll.
Jah, hogy ami nem szimpi azt kizárjuk :rolleyes:
Laposföldes módszertan....

Vagy csak te állítod és pont annyira bizonyítható, mint az ellenkezője...

Ezt amúgy nem is vitatom.
Régi képek esetleg? :rolleyes:
Több 100 ilyen régi kép van az 1800-as évek legvégétől kezdve...

Vagy úgy is mondhatnánk, hogy a szkeptikusok mindig kitalálnak valami magyarázatot. Aztán más szkeptikusok meg másikat, végül egymással is összevesznek mire tök egyértelmű lesz, hogy egyiknek sincs igazuk.
A kedvencem ebből a híres török UFO észlelés, aminek külön weboldala lett, hogy így meg úgy kamu.
Éveken át szarásig elemezgették, állították simán reprodukálják (nem sikerült XD) végül annyi derült csak ki, hogy a szkeptikusoknak nagy volt az arca és semmilyen módon nem tudták reprodukálni a felvételt, de még csak hasonlót sem.
Miközben az összes magyarázatukról kiderült, hogy nem lehetségesek. :rolleyes:
iu

Szóval az, hogy valaki keress magának egy kényelmesebb elméletet, amely jobban illik a saját hitvilágához az nem cáfolat :D
Az csak egy elmélet. És igaz ez arra is, hogy manapság minden léggömb ahogyan régen minden mocsárgáz volt stb...
Ez nem azt jelenti, hogy minden észlelés valós, vagy, hogy a nagy részük ne lenne megmagyarázható, de ma már titkosítás alól feloldott dokumentumokból tudjuk, hogy az esetek 5-10%-át senki sem tudta érdemben megmagyarázni.
És ezek egy részénél kizárható volt a természeti jelenség a visszamaradt bizonyítékok és szemtanuk alapján.

Ez is például elképesztő eset:
Igen, erre a török videóra gondoltam.

De figyu, nem fogom sokadjára is ugyanazokat a logikai érveléseket levezetni amit már megtettem párszor. Olvass vissza.

Minden gúnyos felütés nélkül, valami gond van a hosszú távú memoriáddal, hogy pár hetente/havonta újra kell ezt játszani, ugyan azokkal az ervelesekkel?

Szerintem ez a topik fontos a valódi UAP UFO azonosítatlan repülő jelenségek megtárgyalására, erre gyíkemberek, mindenféle élien konteók, yetik mennek állandóan gyakorlatilag 2-3 ember egymás közötti terjesztéseben.

Ez egy új videó, még én is csak most hallgatom meg, kb. 2 órás. Akit érdekel annak belinkelem:
Az úriember repülőgép tervező mérnök volt, állítólag részt vett titkos UFO projektekben.
2015-ben írt egy leleplező könyvet, 2016-os az interiú 2017-ben meghalt. Ekkor 94 éves volt.
Véleményem szerint két opció van ilyenkor:
1. Halála előtt el akarta mondani mindenkinek azt ami a lelkét nyomta. Számtalan példa volt erre más ügyekben is.
2. Öreg korára hülye lett, de ez egy szkeptikus opció.
3. Nyugdíjaskent ráért, írt egy könyvet, és csinálja neki a promót.

Visszatérő nálad, hogy az emberi alantasabb indokokat rendre ignorálod, csalás, hamisítás, megtévesztés, hírnév kelltés, anyagi haszonszerzés, rémhír kelltés, rágalmazás, stb.

Nem azt mondom, hogy erről van szó, csak jelezném, nagyon nem csak az általad vizionalt 2 opció létezik.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 703
67 402
113
Szerintem ez a topik fontos a valódi UAP UFO azonosítatlan repülő jelenségek megtárgyalására,

Előző oldalon lett betéve egy ilyen új, de te jöttél láttál és léggömböztél.
Igaz az amcsi haderő állítólag nem tudja mi volt az, főleg Jemennél, de ha téged kérdeznek lehet megmondtad volna, hogy léggömb...
Szóval én úgy látom, hogyha te döntenéd el, hogy mi UFO és mi nem, akkor itt semmi sem lenne. Mert a jelenség számodra nem létező.

hogy pár hetente/havonta újra kell ezt játszani, ugyan azokkal az ervelesekkel?

És a tiéddel? o_O
Attól, hogy te valamire rámondod, hogy léggömb az még nem lesz az.
Ugyan ez igaz minden másra is...
Attól, hogy te hihetőnek gondolod a saját meséidet, mások számára nem lesznek azok.
Van amire lehetnek egyszerű válaszok, de bizonyítani pont annyira tudod, mint az ellenkezőjét. Semmennyire.
Innentől kezdve engem továbbra is minden egyéb megoldás is érdekel.

3. Nyugdíjaskent ráért, írt egy könyvet, és csinálja neki a promót.

Bármi lehet. Bár a demenciát én nem becsülném alá. Sokszor vannak sosem volt emlékeik egykori eseményekről.

Nem azt mondom, hogy erről van szó, csak jelezném, nagyon nem csak az általad vizionalt 2 opció létezik.

Valóban nem. Viszont én a keresztény neveltetésem és világnézetem miatt alapvetően próbálok pozitívan és jó indulattal állni mindenki felé. Igen, feléd is ;)
De ez nem azt jelenti, hogy mindent el is hiszek abból amit látok vagy mondanak nekem.
Ez az interiú is ilyen. (felénél járok...)
Viszont veled ellentétben nyitott vagyok a világra és a benne élő emberekre. Meghallgatok én mindent is egy adott témában.
Más kérdés , hogy mit hiszek el belőle.

A brazil UFO-s videót nézd meg inkább, az sokkal hitelesebb és összeszedettebb. :cool:

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 249
19 588
113
Előző oldalon lett betéve egy ilyen új, de te jöttél láttál és léggömböztél.
Igaz az amcsi haderő állítólag nem tudja mi volt az, főleg Jemennél, de ha téged kérdeznek lehet megmondtad volna, hogy léggömb...
Szóval én úgy látom, hogyha te döntenéd el, hogy mi UFO és mi nem, akkor itt semmi sem lenne. Mert a jelenség számodra nem létező.

És a tiéddel? o_O
Attól, hogy te valamire rámondod, hogy léggömb az még nem lesz az.
Ugyan ez igaz minden másra is...
Attól, hogy te hihetőnek gondolod a saját meséidet, mások számára nem lesznek azok.
Van amire lehetnek egyszerű válaszok, de bizonyítani pont annyira tudod, mint az ellenkezőjét. Semmennyire.
Innentől kezdve engem továbbra is minden egyéb megoldás is érdekel.
Többször levezettem hogy milyen logikai direktíva a Sagan standart szerint vizsgálóm a dolgot, te ezt rendre ignorálod.

Sagan Standard ami; “extraordinary claims require extraordinary evidence”
Vagyis, egy rendkívüli állítás, rendkívüli bizonyítékot igényel.
Ez azt jelenti, hogy minél valószínűtlenebb egy bizonyos állítás a témával kapcsolatos meglévő bizonyítékok alapján, annál fajsújosabb bizonyítás, bizonyíték ami elvárható.

Te vagy az aki folyamatosan, hú de nyitott mosolygós keresztény módján baszogatod a szkeptikusokat, a magyarázatokat. Indokold/ bizonyítsd te, hogy ez vagy az a videó észlelés miért is idegen űrhajó!

Ide böfögni az n+1 videót aztán nem kell tehetség, bizonyítsd! Ne csak a szád járjon! :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 703
67 402
113
Ide böfögni az n+1 videót aztán nem kell tehetség, bizonyítsd! Ne csak a szád járjon! :)

Hisztikézhetsz a kedvedre, de amikor belinkeljük, hogy a NASA(!) szerint nagy eséllyel volt élet a Marson, arra is simán benyomtad, hogy nem hiszed XD
Erről beszélek, nem létezik számodra hiteles bizonyíték.
De semmi gond, nyílt felhívása van a NASA-nak, írd meg nekik miért nincs igazuk :D

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
5 083
15 542
113
Szerintem kezdjük elölről;)

Nyilván rengeteg lehetőség van, csak hirtelen pár.

Az emberi ésszel felfoghatatlan mennyiségű naprendszer (netán multiverzum?) egyikében sem volt eddig soha a mienken kívül értelmes(nek mondott) élet.

- Alfejezet: ha volt is, nem volt képes odáig fejlődni, hogy kommunikáljon és/vagy kijusson a naprendszeréből.

Volt/van olyan értelmes élet rajtunk kívül, ami erre képes, de az általunk ismert fizikai korlátok miatt eddig képtelenek voltak eljutni hozzánk.

Nem is akarnak kapcsolatot teremteni, pedig tudnának.
Alfejezet: Miből gondoljuk, hogy emberszabásúak?
S a folyadékokban élők smafu!?
(A delfinekkel sem tudunk zöld ágra vergődni...)
Mi van ha zselészerűek?

Stanislaw Lem: Solaris!?

Túl szűk az időablak; a mi kommunikációképes időablakunk nincs szinkronban; egyszerűen túl rövid volt eddig és/vagy a más értelmes életeké az/volt. Egyszerűen esély sincs így kommunikációra, kapcsolatra.
-Alfejezet: Túl rövid ideig képesek a kommunikációra/utazásra elég fejletté vált civilizációk életben maradni ahhoz, hogy hozzánk (is) eljussanak.
Az eddigi viszonylag fejlett emberi civilizációk/birodalmak/kultúrák élettartamai nem túl biztató kilátásokkal kecsegtetnek ebből a szempontól.

Fejlettségi különbség, állatkert szituáció.
Ha már képesek a naprendszerek közötti utazásra, annyi esélyünk van velük kommunikálni, egyáltalán felfogni létezésüket (pedig ugye itt vannak!), mint állatkerti élelemnek szánt lisztkukac populációknak érzékelni az állatkerti látogatókat.
Erre - ha már túl vagyunk az előző lehetőségeken - azért erős esélyt látok...

Érzékelni tudjuk őket, kommunikálni is tudunk velük.
Biztos, hogy életben fognak minket hagyni!?

Kommunikálni fognak velünk. Életben hagynak.
Lesz nekünk benne köszönet? Biztos jó lesz az nekünk!?

Vannak, itt vannak, érzékeljük őket, valamennyire kommunikálni tudunk velük (azt hisszük)...
(De legyen; E.T. karácsonyfaként világító vagy nem világító, de elemlámpa formájú űrhajón cikázik; a topik leginkább erről a szcenáriról szól))
...közben meg tologatják ide-oda a kutatólabor egérlabirintusának a falait.
Nem is tologatják: Predátor...

Folyomány: Egér helyett emberszabású majmok vagyunk hozzájuk képest és tanítgatnak kommunikálni, pár értelmesebbel, no meg a hordában a hierarchia tetején levővel még be is folyásolják a horda, hordák életét.

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 703
67 402
113
Szerintem kezdjük elölről;)

Nyilván rengeteg lehetőség van, csak hirtelen pár.

Az emberi ésszel felfoghatatlan mennyiségű naprendszer (netán multiverzum?) egyikében sem volt eddig soha a mienken kívül értelmes(nek mondott) élet.

- Alfejezet: ha volt is, nem volt képes odáig fejlődni, hogy kommunikáljon és/vagy kijusson a naprendszeréből.

Volt/van olyan értelmes élet rajtunk kívül, ami erre képes, de az általunk ismert fizikai korlátok miatt eddig képtelenek voltak eljutni hozzánk.

Nem is akarnak kapcsolatot teremteni, pedig tudnának.
Alfejezet: Miből gondoljuk, hogy emberszabásúak?
S a folyadékokban élők smafu!?
(A delfinekkel sem tudunk zöld ágra vergődni...)
Mi van ha zselészerűek?

Stanislaw Lem: Solaris!?

Túl szűk az időablak; a mi kommunikációképes időablakunk nincs szinkronban; egyszerűen túl rövid volt eddig és/vagy a más értelmes életeké az/volt. Egyszerűen esély sincs így kommunikációra, kapcsolatra.
-Alfejezet: Túl rövid ideig képesek a kommunikációra/utazásra elég fejletté vált civilizációk életben maradni ahhoz, hogy hozzánk (is) eljussanak.
Az eddigi viszonylag fejlett emberi civilizációk/birodalmak/kultúrák élettartamai nem túl biztató kilátásokkal kecsegtetnek ebből a szempontól.

Fejlettségi különbség, állatkert szituáció.
Ha már képesek a naprendszerek közötti utazásra, annyi esélyünk van velük kommunikálni, egyáltalán felfogni létezésüket (pedig ugye itt vannak!), mint állatkerti élelemnek szánt lisztkukac populációknak érzékelni az állatkerti látogatókat.
Erre - ha már túl vagyunk az előző lehetőségeken - azért erős esélyt látok...

Érzékelni tudjuk őket, kommunikálni is tudunk velük.
Biztos, hogy életben fognak minket hagyni!?

Kommunikálni fognak velünk. Életben hagynak.
Lesz nekünk benne köszönet? Biztos jó lesz az nekünk!?

Vannak, itt vannak, érzékeljük őket, valamennyire kommunikálni tudunk velük (azt hisszük)...
(De legyen; E.T. karácsonyfaként világító vagy nem világító, de elemlámpa formájú űrhajón cikázik; a topik leginkább erről a szcenáriról szól))
...közben meg tologatják ide-oda a kutatólabor egérlabirintusának a falait.
Nem is tologatják: Predátor...

Folyomány: Egér helyett emberszabású majmok vagyunk hozzájuk képest és tanítgatnak kommunikálni, pár értelmesebbel, no meg a hordában a hierarchia tetején levővel még be is folyásolják a horda, hordák életét.

Van további érdekesség is, legalábbis sok UFO-s szívárogtató körben, amit írok, az az elterjedt elmélet:
Az élet egy természetes dolog, sok helyen van. De kevés helyen van intelligens vagy "érző" élet a világmindenségben.
Az intelligens és egyben érző élet pedig ritka.
Létezik pár nagyon fejlett civilizáció, amik millió évekkel járnak előttünk. Ezeket felfogni is nehezen tudjuk.
Ezen civilizációk kiterjedt birodalmakban léteznek. Ezen birodalmak egyfajta hidegháborúban állnak egymással.
A legtöbb fejlett civilizáció ezen birodalmak alkotó része, sokszor nem önszántukból.
Ezen birodalmak határvidékein vannak kisebb technikai civilizációk. A mi földünk is egy ilyen planéta.
Ez a "nemzetközi helyzet" leírása. (jelenleg)

Az alternatív történelmünk pedig a következő:
Idejött egy faj nagyon régen és genetikai módosítással homo sapienst csinált a homo erectusból. Ki tudja mi célból....
Majd sok idő eltelt, hatalmas háború volt a világmindenségben, hatalmas birodalmak között és a vesztes fél menekülés közben elérkezett erre a kis sárgolyóra.
Vezetőjük "arany" páncélban szállt alá az égből, úgy hívták fényhozó (lucifer).
A fényhozó technológiát adott az emberiségnek, hogy megrontsa az eredeti teremtést. Ki tudja mi célból, de elindult a civilizáció.
Nagyjából a legutóbbi jégkorszak idejéről beszélünk.
A fejlődő emberi civilizációt teljesen elpusztította az özönvíz, ez egy hatalmas kataklizma volt.
Nagyjából kre. 12,000 tájáról beszélünk. Elvileg egy kisebb üstökös csapódott a földbe, tönkre téve mindent. (lehet nem véletlenül)
Az emberiség talpra áll, újra szép ókori fejlődés bontakozott ki.
Ekkor az emberiséget egy idegen faj szarrá bombázta a világűrből, feltehetően a nálunk élő idegenek miatt, akiket mi Isteneknek gondoltunk. Erről szólnak az indiai és a Sumér szent szövegek is.
Kb. kr.e. 6000 környékéről beszélünk.
Ezek után állt harmadszorra is talpra az emberiség, és kezdődött el az a 8000 éve tartó korszak amiben ma vagyunk, és aminek részben ismerjük a pontos történelmét. :)
Az emberiséget továbbra is látogatják idegen lények, de, hogy mi célból nem tudjuk.
Nagyjából ez az alternatív történelme az emberiségnek.

Az ismertebb és valamennyire igazolt idegen fajok pedig a következők:
1. A "nordikusok" akiket valamiért magas embereknek látunk, de valószínűleg ez csak illúzió. Bibliai angyalok.
2. A kis és magas szürkék, amelyek egyébként mesterséges létformák. Ide lettek kitalálva, hogy minket szemmel tartsanak. A biblia régi szövegeiben figyelőként hivatkoznak rájuk.
3. A szürkéket létrehozó ismeretlen létforma, amiről kb. ennyit tudunk. Valószínűleg a fényhozó és kis kompániája.
4. Reptilián/hüllő lények, akikről mindenféle elméletek vannak. Franc se tudja minek járnak ide. Elvileg ők lehetnek az anunakik.
5. Sáska szerű idegen lények, akik mostanában egyre többet jönnek. Róluk is kb. ennyit lehet tudni.
6. Illetve vannak egyedi látogatók, feltehetően távoli kevésbé fejlett fajokból. Ebbe robotoktól kezdve "molyemberekig" minden huncutság van. De ezek ritka egyedi leírások.

Dehogy tovább borzoljam a kedélyeket.
Van még két érdekes elmélet:
1. A polipok valójában földönkívüli létformák amiket valamilyen faj mesterségesen telepített ide.
Erről még folyóiratokban is cikkeztek.
Pl. https://octopus.org.nz/content/dna-proves-octopuses-are-aliens

2. A házi macska pedig egy genetikailag módosított mesterséges létforma.
Amire az egyik bizonyíték, hogy hüllő szerű puppillájuk van:
iu

Más macska féléknek viszont nem:
iu

Remélem ennyi konteós tartalom elegendő ma estére :D

• Vicces
Reactions: enzo

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 249
19 588
113
Hisztikézhetsz a kedvedre, de amikor belinkeljük, hogy a NASA(!) szerint nagy eséllyel volt élet a Marson, arra is simán benyomtad, hogy nem hiszed XD
Nem ezt írtam, vissza nézheted, szóval hiába nyomod a szmájlit, megint csúsztatsz, sőt ez már a hazugsággal határos.
Erről beszélek, nem létezik számodra hiteles bizonyíték.
De semmi gond, nyílt felhívása van a NASA-nak, írd meg nekik miért nincs igazuk :D
Hű de keresztényi vagy ezzel a gúnyos felütéssel.
Persze benyomod a szmajlit hiszen te egy ilyen laza csávó vagy mindenre nyitott, közbe meg gúnyolodsz, és visszatérően ferditesz csúsztatsz. Csak neked; :)

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 141
28 397
113
A "Spacejunkie Űrutazás" is foglalkozik már a témával, mert érdekesnek találja. Nem kell várni semmi újdonságot.