és amelyik majdnem 90 fokban elfordul?Nem vagyok repülési szakértő, de a 8perc környéki felvételen (szerintem eléggé egyértelműen) madarak láthatóak.
Nem kapcsolódik szervesen ide de ha már repülő madár...
![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
és amelyik majdnem 90 fokban elfordul?Nem vagyok repülési szakértő, de a 8perc környéki felvételen (szerintem eléggé egyértelműen) madarak láthatóak.
Nem kapcsolódik szervesen ide de ha már repülő madár...
![]()
Irányt váltó madár.és amelyik majdnem 90 fokban elfordul?
Ezek után nem mintha megérdemelnéd, de előástam neked az LRO 100m/pixel-es felvételét a helyről.Ügyes vagy. Már elmondtad, hogy egymás felett lebegő krátereket látsz (vagy mi), elhiszem neked rajzolás nélkül is.
Köszi a számítást. Jól értem, hogy ezek szerint egy ~40 kilométeres struktúra egy ennél jóval kisebb távcsövön át is jól kivehető lenne?22,01 m jön ki a legkisebb méretnek, amit a Holdon láthatunk 10 m-es távcsővel.
Nem lett volna gond kikeresni, és nem is meglepetés amit látunk. A pontos nagyfelbontású képen látszik már, hogy itt csak pár domb/kráter lézeng, sehol semmi furcsaság. A toronyszerű kiemelkedés az oktaéder falakkal pedig csak délibáb volt, egy nem túl jó minőségű forrásból. A tudomány ismét győzedelmeskedett!Ezek után nem mintha megérdemelnéd, de előástam neked az LRO 100m/pixel-es felvételét a helyről.
![]()
![]()
Holdkóros barátunk Photoshop-os kalandozásait követve te is megkeresheted.
LROC WMS Image Map
wms.lroc.asu.edu
Szerintem, igen.Köszi a számítást. Jól értem, hogy ezek szerint egy ~40 kilométeres struktúra egy ennél jóval kisebb távcsövön át is jól kivehető lenne?
Igen komoly meglepetést okozott március végén az a kékes fényű forgó gömb, ami Alaszka felett jelent meg az éjszakai égbolton. A szemtanúk március 29-én hajnali 5 óra magasságában észlelték az objektumot, amit úgy írtak le, hogy a gömb belsejében valami forgott is, északkeletről délnyugatra mozgott, és nagyobb volt, mint a telihold – nyilatkozta egy helyi lakos a KUAC-nak.
Szerencsére az objektumot egy kihelyezett kameracsapada is rögzítette. Ezt az eszközt eredetileg azért helyezték ki, hogy felvételeket készítsen a sarki fényről, ám a szakemberek legnagyobb meglepetésére a képeken feltűnt a titokzatos objektum. Mivel az eszköz 45 másodpercenként készít egy képet, a kamera pedig hat képkockán rögzítette a jelenséget, így a számítások szerint legalább 4 és fél percen át látható volt az égbolton.
1989 amikor lehetett még a zavarosban halászni."Az ügyeletes tiszt ugyanis jelentette a feletteseinek a történteket és a Minisztériumból azon nyomban küldtek ki a szakembereket, hogy egyesével hallgassák ki a katonákat. Ekkor számos újságíró is felkapta a hírt, így nem kerülhette el a nyilvánosságot a történet. Ám hogy pontosan milyen nem evilági lényekkel találkoztak a honvédek, azt egyetlen kutató sem tudta megválaszolni. A dolog annyira híres lett, hogy még a nemzetközi UFO-kutató, Timothy Good is megemlítette a könyvében. Lehet, hogy egy nagyszerű kapcsolatfelvétel lehetőségét szalasztották el a magyar katonák?"
![]()
UFO-k a magyar laktanyában
1989-ben a hazai politikai események, a későbbi rendszerváltás és a sajtó változásai miatt is egyre több UFO-észlelésről hallhattak a magyarok a rádióban és újságokban. Ez igencsak nagy szó volt, addig szinte tilos volt még a témáról is beszélni.faklyaradio.hu
1989 amikor lehetett még a zavarosban halászni.
A kiskatonáknak volt fantáziájuk, nem úgy mint mai Román társaiknak, amikor a feletteseik az eltünt üzemanyag felől érdeklődtek!
Valaki nem kent meg valakit, vagy kihagyták a buliból, mindenesetre ki kellett találni valamit!
Akárhogy is köszi a jó sztorit!![]()
Nincs is ezzel semmi baj. Aki nem ma született, és van némi sütnivalója, az magától is össze tudja rakni a történetet.Érdekességként tettem be, nyilván a valóságtartalmán nem fogunk összevitatkozni, márcsak azért sem, mert fogalmam sincs nekem se róla, hogy van-e igazságtartalma vagy sincs.
Nincs is ezzel semmi baj. Aki nem ma született, és van némi sütnivalója, az magától is össze tudja rakni a történetet.
Honvédségben? Az egész országban aki tudott mutyizott, fusizott, megoldották okosba, azért csak van némi korképed az akkori Magyarországról.Miszerint azért találták ki a történetet, mert valami lopást akartak takarni egy ilyen fedősztorival?
Szerintem néhány dolgot érdemes leszögezni:
1. Nem voltam katona, fogalmam sincs, hogy szokás volt-e lopni a honvédségben.
Mert lehet pont lebuktak még a tankolás előtt, mert valaki nem volt beavatva. Sok variáció elképzelhető.2. Gyanítom azért, hogy igen, mert a Kádár-rendszerben a munkahelyi lopás köztudomásúlag elég gyakori volt, szemet hunytak felette.
3. Mivel szemet hunytak felette ezért nem volt szükség fedősztorit kitalálni hozzá.
4. A cikkben nincs említve, hogy az UFO-k bármit is eltulajdonítottak volna.
Van az a mondás, hogy a csillagot is lehazudná az égről...5. Értelmetlen ilyen sztorit kitalálni, nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy egy ilyen történettel bármit is nyerhettek volna a kiagyalói, azon kívül, hogy valószínűleg hülyének nézték őket.
Nem rossz!Nincs is ezzel semmi baj. Aki nem ma született, és van némi sütnivalója, az magától is össze tudja rakni a történetet.
A fórumon bizonyára akad olyan volt katona aki tudna mesélni hasonló történeteket.
Mi anno egy komplett őrtornyot tüzeltünk el télen, mert nagyon hideg volt, íze pontosabban az UFO vitte el.![]()
![]()
A phoenix-i fények rejtélye
1997. március 13-án különös dolgok történtek az arizoniai Phoenix egén az esti órákban. 7 óra 30 perc és 22 óra 30 perc között számos fényjelenséget láttak az emberek, amiket nem tudtak megmagyarázni...faklyaradio.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..