150 km fölé lövöldözni ágyúval szerintem a nettó hülyeség kategóriája.
Az, de nem világos, hogy a 155 mm-es kategóriában akarják-e ezt megtenni. Talán Mac, ha olvassa, előkaparja azt a kínai bazinagy lövegről készült képet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
150 km fölé lövöldözni ágyúval szerintem a nettó hülyeség kategóriája.
Lényegtelen, akkor is marhaság az egész ötlet, hogy 1000 km-es távolsága lövöldözzön a US Army.600km alatti kategória nincs,500km-es hatótáv fölött nem lehet közepes hatótávolságú(taktikai)ballisztikus rakéta.INF szerződés a neve ha nagyon utána akarsz olvasni(Trump ezt mondta fel nem rég).
Lényegtelen, akkor is marhaság az egész ötlet, hogy 1000 km-es távolsága lövöldözzön a US Army.
Régen az USAF-nak volt szárazföldi Tomahawkja, lásd NATO OOB 1989. Akkor sem az Army-é voltak azok.
A hidegháborús nukis őrületében volt BM-je a Army-nak, a csúcs Pershing II is. Most nem lehet akkor BM, ha jól értem. Nuki háborúra készüljön hh-s mértékben az, aki nettó hülye. Nem nuki, de még nukit is nézve semmi értelme löveggel bohóckodni. Akárhogyan nézem ökörség.Neked marhaság de az ARMY-nak fontos hisz ezzel is tudja hangsúlyozni a fontosságát,sokoldalúságát,hatékonyságát stb amik számára + pénzt jelentenek.
Ha az amerikai haderőt mint egy egységes egészet vizsgáljuk akkor tök mind1,hogy ki lő el 1000km-re és mivel.De az amerikai haderő az nem egy egységes egész hanem van benne 4 kiskirály akik a forrásokért küzdenek és ha valami csak arra jó,hogy miatta több pénzt adjanak akkor az nekik megéri.
A hidegháborús nukis őrületében volt BM-je a Army-nak, a csúcs Pershing II is. Most nem lehet akkor BM, ha jól értem. Nuki háborúra készüljön hh-s mértékben az, aki nettó hülye. Nem nuki, de még nukit is nézve semmi értelme löveggel bohóckodni. Akárhogyan nézem ökörség.
Pöcsméregetés. Értem én. Csak nekem okádhatnékom van ettől. Csak lehetne "értelmesen pöcsméregetni" is. Akkor vegyen a US Army szárazföldi indítású Tomahawkot és kész. Ennyi. A CAS is megoldható lenne elég nagy HMZ-vel land based SDB-vel.Nem az harcászati értelme a lényeg!
Ezt az 1000km-es hatótávú löveget úgy hívják, hogy középhatótávú rakéta. Jogi bohóckodás. Olyan, mint az oroszoknál a repülőgépet hordozó nehézcirkáló,
amely nem repülőgéphordozó. Azért csinálják, mert így jogilag nem esik az INF szerződés alá.
Pöcsméregetés. Értem én. Csak nekem okádhatnékom van ettől. Csak lehetne "értelmesen pöcsméregetni" is. Akkor vegyen a US Army szárazföldi indítású Tomahawkot és kész. Ennyi. A CAS is megoldható lenne elég nagy HMZ-vel land based SDB-vel.
Nekem is ilyesmi ugrott be.Ezt az 1000km-es hatótávú löveget úgy hívják, hogy középhatótávú rakéta. Jogi bohóckodás. Olyan, mint az oroszoknál a repülőgépet hordozó nehézcirkáló,
amely nem repülőgéphordozó. Azért csinálják, mert így jogilag nem esik az INF szerződés alá.
Ha sikerülne felülemelkedni ezen a dolgon(nevezzük pöcsméregetésnek) akkor elképesztő mértékben lehetne racionalizálni az amerikai védelmi költségvetést.
Nagyon fontos adalék: soha, senki se akarta és akarja racionalizálni az amerikai védelmi költségvetést. Sőt, a világon egyetlen védelmi költségvetést se szoktak racionalizálni.
Na, most olvastam én is. Ha jól veszem ki ezzel lényegében a súrlódást köszöbölik ki a csőben.
Érdekes kérdés,hogy ha a Brutust beépitenék egy toronyba,ilyesféle töltőgéppel,lehetne e uszóképes önjáró löveget alkotni belőle? Akár láncos,akár valamiféle kerekes alvázon.2S1 úszott.TGYnek meg egy LVTP alapú 155s támogató löveg jol jönne.Eredetileg is terveztek olyan változatot.Azt hiszem ez az új amerikai lövegé lesz
Mi az, hogy beszántották a TATRA-t?Beszántották a TÁTRÁt Pedig az a világ legjobb alváza. Inkább a minőségbiztosítást hozták volna fel európai szintre.