Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.
T

Törölt tag 1526

Guest
Nem sok jövőt jósólok neki. Pár hónap és a hírekben újabb "balaset" fog szerepelni. Mert hiábba a "modern" gyártás ha a gyártáshoz biztonsági kultura nem csatlakozik.
Szerintem csak a vágyaidat vetíted ki, én nem hiszem, hogy pár hónap múlva baleset lenne azokkal a lőszerekkel. Pár hónap múlva kiderül melyikünknek lett igaza.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Bohdan önjáró löveg.
21694378_1.jpg

21694352_0.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Nagyon tolják a nemzetközi trendek ezt a koncepciót.
Az ukránoknak előbb egy egyszerűbb eszközzel kellene próbálkozni, mondjuk egy olyan aknavetővel ami nem robban fel.
Inkább az oroszoknak kéne egyszerűbb eszközökkel próbálkoznia, mert az Armata és a Pakfa is túl bonyolult lett ahhoz, hogy gyártani is tudják.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Inkább az oroszoknak kéne egyszerűbb eszközökkel próbálkoznia, mert az Armata és a Pakfa is túl bonyolult lett ahhoz, hogy gyártani is tudják.
Nem a technikai bonyolultságával van probléma, hanem egyrészt az árával, másrészt meg rájöttek, hogy azok nélkül is NATO/USA pároson kívül bárkit lenyomnak. A "nagyfiúk" ellen meg ott az atom-ütőerő, szóval hova kapkodjanak a drága gyártmányokkal. Főleg Ukrajna nevében meg jobb ha nem büszkélkedsz, ők még egy egyszerű An-70 teherszállítógép-programba is belebuktak.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Nem a technikai bonyolultságával van probléma, hanem egyrészt az árával, másrészt meg rájöttek, hogy azok nélkül is NATO/USA pároson kívül bárkit lenyomnak. A "nagyfiúk" ellen meg ott az atom-ütőerő, szóval hova kapkodjanak a drága gyártmányokkal. Főleg Ukrajna nevében meg jobb ha nem büszkélkedsz, ők még egy egyszerű An-70 teherszállítógép-programba is belebuktak.
Inkább azzal van a probléma, hogy lett volna azokban bőven nyugati elektronika és berendezések, de a szankciók óta azok nem beszerezhetőek, így ki kellett volna azokat is fejleszteni, legyártani, ez pedig már szétvetette a programokat.

Nem csoda ha az Oroszországgal közösen gyártott An-70-ről letett Ukrajna, inkább az An-178-at gyártják helyette ami fejlettebb is és nincs benne orosz alkatrész.
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
117
287
63
az ukranokrol annyit hogy 91-ota azt reszelgetik a volt "szovjet csucstechnikat" ugy emlekszem volt nehany fegyvereladasuk is .anyaghibas btr-ek, tankok na meg a repulogep felujitasi programjuk is emlekezetes .. (szerintem meg ma sem sikerult megfejteni hogy mit es honnan legoztak ossze nekik az ukik). az ukran hadiipar abbol el mar vagy 10 -15 eve hogy az oroszok helyett toluk vasaroljak meg a technikat vagy esetleg ok vegzik a volt szovjet technika felujitasat de a vegeredmeny mindig az hogy a minoseg szar vagy csak siman atbasztak a vevot ..es ezzel nagyjabol el is mondtam mindent a ukrajnarol es az ukranokrol....
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ha így folytatják az ukrán haditechnika hamarosan beelőzi az oroszt. Az oroszoknak esnek szét a projektjeik, nem képesek gyártani, hanyatlóban van a hadiiparuk. Az ukrán ipar viszont a nyugati befektetésekkel hamarosan túlszárnyalja őket. Egyre több amerikai kereskedelmi űrvállalat dolgozik együtt ukrán cégekkel, szaúdiak és törökök közösen gyártanak repülőt velük, a puskától a tüzérségi lőszerig már NATO szabvány szerint gyártanak, és ezek a projektek a biztonságukat is növelik. Az orosz gazdaság viszont szédeleg és ez meglátszik a hadiiparon is, ha élesednek Trump új szankciói lehet az orosz gazdaság be is ájul és a hadiipar is összeomlik.
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
117
287
63
na azert maradjunk a tenyeknel.:D az ukran fegyverek tobbsege legalabb annyira veszelyes a hasznalojara mint az ellenre. talan az antonov a kivetel de a fejlesztes ott is kimerul abban hogy a regi terveket eloveszik faragnak egy kicsit az avionikan (termeszetesen nyugati mernokok) es nyugati elektronikat es muszereket tesznek bele. tapasztalatom szerint az ukranokrol mindenki tudja hogy megbizhatatlan uzleti partnerek(nem katonai vonalon) folyamatosak a minosegbeli,mennyisegi problemak ahol tudnak megprobalnak atverni es meglopni Ez ukrajna lofaszt nem tudnak de az is szarul selejtesen. tenyleg te ennyire gyulolod a ruszkikat vagy csak ennyire elvakult ukran fan vagy ? :) most komolyan ha egyszer a ruszkik megunjak oket es azt mondjak hogy stop ennyi eleg volt es lezarjak a hatart minden ukranbol jovo termek elott es semmit engednek ukrajnaba kivinni mi tortenik?..... talan nezd meg az ukran export -import merleget es vedd le a gazt belole (mondjuk ott is eleg nagy a hiany mert valahogy mindig "elparolog" eleg sok az ukran tranzithalozaton.....nezz elore amikor az ukranokat megkerulik es mar nem rajtuk keresztul megy majd a gaz mi lesz ott?....megtamadjak a ruszkikat hogy azok elfoglaljak oket es a gyarmatuk lehessenek :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 380
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Egyértelműen látszik, hogy az aktuálisjulika shilling-et nyomat, ha nem foglalkoznátok vele akkor elvesztené a bevételét (ha nem tudja reagálásra bírni a fórumozókat akkor pénzt se kap). Nagyon full-ba nyomja a kretént, az előzőek profibbak voltak.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/08/10/cs...rdekek-tartjak-meg-egyben-a-kijevi-koaliciot/
"Vitalij Kulik kijevi politikai elemző szerint csupán formalitás a jelenlegi parlamenti koalíció, amit a Petro Porosenko Blokk és a Népfront alkot.
A politológus szerint a jövő tavaszi elnökválasztásig ez így is marad, mert addig szeretnék megőrízni a politikai hatalmukat és a költségvetés feletti ellenőrzést. Ugyanakkor ezeket a pártokat csak a kartell érdek tartja össze, semmi egyéb, fogalmazott Kulik.
Arról is beszélt, hogy egyes vezető politikusok ekét pártból ónálló játékot is kezdhetnek, például nem tartja kizártnak, hogy Arszen Avakov belügyminiszter és Volodimir Grojszman miniszterelnök a háttérben Julija Timosenko mellé áll, míg egyes Porosenko-párti képviselők Anatolij Hricenkót fogják favorizálni."

https://karpathir.com/2018/08/10/modosulhat-e-a-valasztasi-torveny/
"Nem valószínű, hogy Ukrajnában új választási törvényt fogadnának el 2019 őszéig, azaz a következő parlamenti választásokig...
...Ugyanakkor kisebb módosításokat nem zár ki. Például átrajzolhatják egyes választókerületek határait vagy csökkenthetik a pártok bejutási küszöbét, de a nyílt pártlista vonatkozásában sem zárhatók ki módosítások, tette hozzá."
 
Status
Not open for further replies.