M
molnibalage
Guest
Az, hogy hány üres szar minőségű lakás van, az mire referencia...?Tetszik ez a tömbök belsejének kiürítése ötlet!
Én eddig csak arra gondoltam, hogy a modern lakások céljaira valóban nem alkalmas házak homlokzatát megtartva, parkolóházakat kéne belőlük csinálni a környék lakóinak, hogy ne az utcán parkoljanak.
Viszont nem gondolom, hogy a lakások számát tekintve lakhatási problémák lennének.
Terézvárosnak a háború előtt (fejből írom) kb. 90 ezer lakója volt. A 60-as években 75 ezer, a 80-as években kb 60 ezer. Most, ha jól emlékszem kb. 36 ezer.
A tavaszi Covidos időszakban amikor nem mászkáltak az emberek minden felé és csak a valóban helyben lakók autói voltak az utcán, sok üres parkoló hely volt a kerületben, Gyakorlatilag válogathattam hová álljak a lakásom közelében. Miközben sajnos az a szokásos, hogy este hazaérve 15-20 perc keringés az átlagos, mire ki tudok szállni a kocsiból.
A mi házunkban a lakások kb 40%-a üres. Még albérlő sincs.
Tehát én nem látok semmilyen lakás hiányt.
A lakáshiány nem azt jelenti, hogy darabra nincs elég lakás.
Azt jelenti, hogy nincs elérhető áron, elérhető minőségű (és élhető környzetben) elég korszerű lakás a MEGFELELŐ helyen.
Az, hogy ezeket ki lehet adni külföldi szemmel potom pénzéer airbnb-n és most üres az megint más tészta.
Sarkítva, az, hogy vidéken van akár több tízezer üres parasztház, az kit érdekel a főváros és agglomerációban...?
Az, hogy egy 4 méteres belmagasságú, lift nélküli gangos szar házban szigeteltelen 30 nm-es gázfűtésű lakás havi 30k-s gázszámlával van, az nem élhető lakás. A fos. Azt lehet dózerolni a francba. Ez zajlik éppen sok helyen. Csak sajnos túl sok olyan ház kap engedélyt, ami magában a lakásban előrelépést jelent, de az épület környezetének alakítása és az, hogy az utcán ne járdától járdáig legyen épület, azzal sajnos nem foglalkoznak.
A korábban említett por kérdésre. Eddig három helyen laktam Bp-n.
- Előpatak utca, 8 emelet. Szigetszentmiklóssal összevetve sem volt gyakorlatilag por hiába volt közel az M1/M7 bevezető. 1 hónap után is volt, hogy nem volt mit kvázi törölni. Pislogtam is rendesen.
- A Fehérvári út mellett, nem volt poros, pedig azért elég forgalmas az az út is.
- A mostani lakás Bp. egyik legforgalmasabb útjának egyik oldalán van kb. 500 méterre. Ilyen kib*szottul poros lakást a világ nem látott úgy, hogy ez a legkorszerűbb lakás az összes közül. Heti 2-3-szor porszívózok és a számítógépasztalon kb. napnta fújom le a vékony port
Ehhez képest ugyanezen út másik oldalán levő lakás kb. 700 méterre a Soroksári útton alig 300-400 méterre levő lakás szinte pormentes ahhoz képest ahol én lakom. (Egy barátom lakása.)