Múltkor kíváncsiságból megnéztem mennyit kéne visszafizetni a banknak, ha felvennék 60 MFt-ot, valami nem okádék panelra, az egész móka vége 130+ MFt lett volna, ott azért kicsit lehidaltam.
(bankmonitoron nézve)

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem ezt mondtam, de itthon szar az egész. Személyes ismerettségi körben, 3 hónapja kötött 1 éves határozott idejű szerződést is simán felmondta egy tulajdonos.
majd PM-ben küldd el a 'valahogy'-ra a megoldástvalahogy venni egy lyukat,
A CSOK szart sem ér. Amúgy nyugi, a demográfiai összeomlással olcsó lesz majd az ingatlan. Csak addig kell kibekkelni, bár akkorra már értelmes ember már végképp nem élne itt, és a gyerekeinek sem kívánja azt a MadMax-et amit teremtett az elmúlt 30 év folyamatos elhibázott politikája.Az utolsó pár évben még talán léphettek, de szerintem átbillent a piac és kezd bezárulni az ablak, a pályakezdőknek is, de a családosoknak sincs nagyon más út a CSOK-on és gigahitelen kívül.
10 év alatt az ingatlan árak 3x-ozodtak, a bérek, ha korrigáljuk a szakmai előrelépés miatti emeléseket is, 1,5-2x-esre nőttek max. (És ennyit az élelmiszerárak is ugrottak simán tavalyelőtt egy év alatt)De ezen kívül anyagiak miatt is.
Pl. Londonban marhára szerencsésnek kell születned, hogy legyen egy belvárosi ingatlanod.
Még ha sok pénzed is van.
Egyébként meg bérelhetsz, akár generációkon keresztül adnak ki/vesznek bérbe.
Aztán lassan Budapest is eljutott idáig, hogy normálisan dolgozó embernek megfizethetetlen.
Csak a bérek nem növekedtek arányaiban...
Anno, 2000-esek elején szüleim a Rottenbillerben vettek olyan igazi, nagypolgári lakást, 3+fél szoba, két fürdő, etc.
~30 misiért....
( az meg már más kérdés, hogy a 2008-as válság el is vitte)
Ma mit kapsz ennyiért és hol? Semmit. De azt is legalább életed végéig fizetheted vissza a banknak, már ha kapsz hitelt
és már ha lesz miből törlesztened, 5,10 év múlva.
És ami igazán nagy vicc, hogy hazánkban extrém magas a papíron üresen álló ingatlanok száma. 100,000 ezres nagyságrend. És most nem csak az elnéptelenedett falvakra kell gondolni, városokban is extrém magas a szám.
Lehet segítene a helyzeten, ha pl. megadóztatnának minden olyan lakóingatlant, ahol nincs állandó vagy ideiglenesen bejelentett lakó.
Így kevésbé érné meg befektetési céllal megvenni, majd üresen tartogatni.
Vigyázz, ezért már halálos fenyegetés jár ezen a fórumon! Nézzük csak ki lájkolta az egykori háztartási pszichopatánk?Rendben, de akkor minden fillér áfát és egyéb adónemet kérek vissza abból, amit a lakás építésére, vételére, fenntartására fordítottam és leadóztam!
Az ingatlanadónak még a gondolatáért is gyilkolni kell, mert az fosztogatás.
Ugye itt van az a része, hogy itthon nincs jogbiztonság. Emiatt mind a bérlők, mind a bérbeadók ódzkodnak, és gátolja a működő piaci folyamatokat.Nem ezt mondtam, de itthon szar az egész. Személyes ismerettségi körben, 3 hónapja kötött 1 éves határozott idejű szerződést is simán felmondta egy tulajdonos. Itthon sokan pofátlanul növelik a bérleti díjakat, évi 20-40 ezer forinttal is akár, januárban lehet sok ilyet olvasni. Kisállattal, esetleg gyerekkel, kiesik az elbérletek 60-70%-a. Rengeteg albérletben még képet sem rakhatsz fel, mert jaj fúrsz.
Ellenben ismerősöm Bécsben a Bank of Austria-tól bérel, ott 3-5 éves szerződések vannak és csak az éves inflációval emelnek. Ott lehet tervezni, lehet élni. És akkor ha 2 évig van fix lakhelyed, pályázhatsz önkormányzati lakásra, ami akár még örökölhető is. Azért rohadtúl nem ugyanaz a szint a kettő.
Ezért is csinál az emberfia mindent maga...A CSOK szart sem ér. Amúgy nyugi, a demográfiai összeomlással olcsó lesz majd az ingatlan. Csak addig kell kibekkelni, bár akkorra már értelmes ember már végképp nem élne itt, és a gyerekeinek sem kívánja azt a MadMax-et amit teremtett az elmúlt 30 év folyamatos elhibázott politikája.
10 év alatt az ingatlan árak 3x-ozodtak, a bérek, ha korrigáljuk a szakmai előrelépés miatti emeléseket is, 1,5-2x-esre nőttek max. (És ennyit az élelmiszerárak is ugrottak simán tavalyelőtt egy év alatt)
És továbbra is mondom: a hitel az egyik fele: a kínálat kalap fos sajna, ismerős 4 éve épült "prémium" társasházban él, reped minden, a liftek fele már nem működik, 24 órás portaszolgálattal hirdették amikor megvette, egy év után megszűnt, távolról kezeli a kapunyitót egy kamerát figyelő operátor... stb. Mindezt közel 2M-s négyzetméterárért, és ez tök átlagos a pesti lakáspiacon. Rengetegen a nagypolgárit keresik emiatt, az megállt 200 évet, még akkor is állni fog, mire a 2010-es évek gazdasági csodájában (lol) épült épületek már összedőltek.
Youtube pedig tele van összekendácsolt családi házakkal amiket összedobtak. Minden kritika amit írtam a lakások szar elrendezéséről ott is áll (nincs tároló/pince/padlás stb.), és némelyik konkrétan életveszélyes, 1 év után dől össze, bedöntött cégek, stb. Barátom is építkezett, és ha nem lett volna ott folyamatosan ellenőrizni mindent, akkor kihagyták volna a párazárót, fordítva szerelték volna be, a vizes nem végzett a munkával, 1 nap szünet kellett neki, kifejezetten mondta, hogy az aljzatot ott ne csinálják, el kellett mennie aznap, arra ér haza, hogy köt a beton... (felverette a fogyatékosokkal).
lyaly. több szempontból is.Vegyen fel személyi hitelt szarabb feltételekkel ha muszály.
Akkor irány a bánya, hogy a szerszámokhoz ércet nyerj ki...Ezért is csinál az emberfia mindent maga...
Itthon úgy néz ki az újragondolás, hogy akkor majd a szülők kisegítenek a 23. havi nyugdíjból, meg egy kis állami beavatkozás amivel tovább lehet fújni a lufit a kihalás+államcsőd kombóig. Az utolsó gádzsó tegye be az ajtót maga után.majd ha az ingatlan/hitelpiac berogyik a finanszírozhatatlan hitelek miatt megint...lehet újragondolni...
Vigyázz, ezért már halálos fenyegetés jár ezen a fórumon! Nézzük csak ki lájkolta az egykori háztartási pszichopatánk?
fip7 és Kim Filby...
Erre írta anno azt... és likeoltad.Viszont azon lakó ingatlanok esetén, amiben nincs állandó vagy alkalmi bejelentett lakos, jogosnak érezném valamilyen közteher kivetését. Ugyanis itt 3 esett áll fent általában:
Kezdheted gyakorolni. Viszont a hihihihi hahahah kórus tagjai kivívták "megbecsülésem" és ezzel is többet kapnak,mint amit érdemelnek.Én a másokba való bele állás, meg a minden szarizmus helyet javasolnám számodra az árnyalt gondolkodást, meg a másokhoz való konstruktív hozzá állást. Én próbálkozom a te esetedben is![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..